Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2480.07
BIST 100
9576.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Ocak 2022

Önemli bir sorun daha çözüm yoluna girdi...

Değerli okurlarım, programlarımda ne zaman Belediye Başkanlarını ağırlasam... İzleyicilerden mutlaka sokak hayvanlarına dair sorular geldi. Bu soruların çoğunluğu da, yaşadıkları sorunları ifade eden cinsten oldu.

Yazının burasında bir gözlemimi ifade etmek isterim. Sayın Başkanlar, sokak hayvanları konusunu konuşurken, diğer meselelerde olduğu gibi rahat davranmadılar.

Çoğu zamanda, bir iki cümlelik cevaplarla soruları geçiştirmeyi tercih ettiler. Galiba Sayın Başkanlar, söyledikleriyle Hayvanseverlerin tepkisini çekmekten kaçındılar.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Kamera ve mikrofonlar kapalıyken, az önceki tedirginlikten eser kalmıyordu. Gayet net bir şekilde, şehirlerindeki sorunu konuşuyorlardı.

Kimse kusura bakmasın, biz bu sorunu hep halı altına süpürdüğümüz için, yerleşim yerlerindeki sokak hayvanları meselesi, içinden çıkılamayacak duruma geliyor.

Küçük Asiye'nin uğradığı pitbul saldırısı, bu sorunun geldiği noktayı görmemiz açısından önemlidir. Bırakın sokakları, evlerimizin bulunduğu siteler bile, evlatlarımız ve bizim için güvenli değiller.

Bunun nedeni, sokak hayvanları sorununa kalıcı bir çözüm bulamadığımız içindir. Bunun nedeni, konuyu hep baypas çözümlerle geçiştirdiğimiz içindir.

Evet, hayat yoldaşlarımız, bizim düşmanlarımız değiller. Bu yüzden, onlarla amansız bir mücadele yerine, iki taraf içinde, güvenli ortamlar sağlamalıyız.

Bulacağımız çözümlerin temelinde, hep fıtrat gerçeği olsun... Kesinlikle sevgimiz fıtratın önüne geçmesin...

Aslına bakarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuyla alakalı Belediye Başkanlarına verdiği talimat, bu önemli sorunun çözüm yoluna girdiğini gösteriyor. Herkes de bilir ki, Sayın Erdoğan, verdiği her talimatın takipçisi olmuştur.

Tabi burada, belediyelerle hayvanseverlerin elele vermesi çok önemli... Çünkü, bu işbirliği bulunan çözümü daha kalıcı hale getirir.

Hadi yazıyı bir çözüm önerisiyle noktalayalım. Yapılacak barınaklarda, mutlaka hayat yoldaşlarımız için, eğitim alanları da bulundurulsun...

Değerli okurlar, sokaklardan toplanacak sahipsiz hayvanların eğitilmesiyle, onlar da başı boşluktan kurtulmuş olurlar.