Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2509.54
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Aralık 2022

Olta Yemi Şans Oyunları

Batasıca batı insanlığa hep dert, keder, hayâsızlık, ifsat ve bunalım verdi. Bunu da çağdaşlık ilericilik ve özgürlük çikolatasıyla kamufle etti. Daha da korkunç olanı ise; batının elindeki devasa teknoloji ve medya gücüyle adeta insanlığı hipnotize etmesi. Derken insanlığın celladına mahkum olarak, bunca insanlık dışı uygulamaları ilericilik ve çağdaşlık olarak görür hale gelmesi ve hala bataklık olan batıya “muasır medeniyet” demesidir.

Öncelikle hatırlayalım ki, tarih boyunca hak ve batıl mücadelesi devam etmiş, etmekte ve edecektir. Geçmişte insanlık bu mücadelede daha çok sıcak savaşlara başvurmuştur. Bu savaşların hemen hepsinde batılın taraftarları silah, teçhizat, erzak ve altyapı olarak kat kat güçlü olmalarına rağmen hakka karşı, iman ordularına karşı sıcak savaşta galip olamayacaklarını anlayınca, mücadelelerini soğuk savaş zeminine kaydırmışlardır. Günümüzde ise teknolojinin de verdiği üstünlükle batıl tamamen soğuk savaş cephelerini ele geçirmiş ve kıyasıya iman nesliyle savaşmaktadır.

Sıcak savaşın maliyeti çok büyük, etkisi ise yok hükmündedir. Çünkü İslam ümmeti, cihad ve şehadet sevdası sebebiyle, ölümü hayat kadar sevmektedirler. Ama soğuk savaşın masrafı olmadığı gibi üste devasa paralar kazandırmaktadır. Tabi düşman bu parayla hem saltanatını pekiştirirken, diğer yandan hakka karşı savaşında gereken finansmanı, fazlasıyla elde etmiş olmaktadır.

Hak batıl savaşının en çetin cephelerinden birisi de ŞANS OYUNLARI denilen kumar türleridir. Şimdi düşünelim, düşman bu bir taşla, nice kuş sürüleri vurmaktadır. İşte onlardan birkaçı:

· Hiç farkına vardırmadan gayet programlı bir şekilde, günlük, haftalık, aylık ve yıllık kumarlarla bizde milyon, dünya bazında ise, milyarlarca insanı soymaktadır. Hemen Kazan, Toto, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara, Süper Loto, milli piyango, ganyan ve kumarhanelerde oynanan büyük kumarlar… kafelerdeki küçük kumarlar… Hesap edilemeyecek kadar çok sanal kumar siteleri vasıtasıyla oynanan kumarlar… Ve daha niceleri şans oyunları adı altında insanlara yutturulmaktadır. Kaldı ki sürgit bunların değişik türleri artırılarak türlü reklâmlarla neslimize musallat edilmektedir.

· İnsanları kumar bağımlısı yaparak, kendisine, ailesine ve hele topluma ayıracak zamanlarını bırakmamaktadırlar. Kumar bağımlılığı uyuşturucu bağımlılığından daha az zararlı değildir. Ama ne gariptir ki, devletler uyuşturucuyla mücadeleye bütçeler ayırırken, kumar bağımlılığını ise teşvik etmektedirler.

· Bu gibi uygulamalarla, insanlığı tüketim ve eğlence kölesi yaparak onlardan büyük paralar söğüşlemektedir. Ancak bir türlü doymak bilmeyen paraperest batı, küresel ve yerel zalimler. hep daha fazlasını istemektedir. İşte şans oyunları adı altındaki tüm kumarlar, batının bacasız fabrikalarıdır.

· İman edenler açısından en büyük tehlikesiyse küfür tehlikesidir. Çünkü bir insan kumarı haram bilerek işlerse fasık olur. Ama “şans oyunu” mavalına kanarak kumar günahını hafif görür veya helal sayarsa, dinden çıkar ve kâfir olur. Allah (cc) muhafaza…

Ey inananlar, içki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz. Şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ister. Sizi, Allah’ı zikirden ve namazdan alıkoymak ister. Siz [zararları bilinirken] bunlardan hâlâ sakınmaz mısınız?” (Maide 90- 91)

Her yıl şans oyunu adı altında, halkın cebinden ne kadar para çalınıyor. Oturun ve küçük bir hesap yapın. Dünya ekonomisini kontrol eden haçlı Siyonist ittifakı; altın ve gümüş olan parayı iptal etti. Ülkelerin Merkez bankalarını ele geçirip tüm dünya insanını “bank not” denilen kâğıtlarla soymaya başladı. Yetmedi, kredi kartları çıkarmak suretiyle bu soygunun trendinin daha da yükseltti. Ama paragöz zalimler doymuyorlar. Şu anda sayısız kumar siteleriyle insanların ceplerine hortum bağlamış çekmektedirler.

“Türkiye’de yasal şans oyunu pazarı, 2021’de, 2020’ye nazaran % 69 oranında büyümüş ve 123,66 milyar TL. civarına ulaşmıştır. Türkiye’nin 2021 GSYH’sinin tahminen/kabaca 6,5 trilyon TL. olacağı dikkate alındığında, şans oyunlarının toplam hasılatı, 2021 yılı tahmini GSYH’nin kabaca % 2’sine ulaşmaktadır. 2020 yılında bu verinin % 1,5 civarında olduğunu düşündüğümüzde, şans oyunlarının GSYH’dan aldığı pay (% 1,5’ten % 2’ye) % 30’un üzerinde artmıştır. Yasadışı bahis ve kumarın oluşturduğu güncel hacim ise bilinmemektedir.” (https://zer.av.tr/yasal-sans.html) Bu büyük paranın büyük bir kısmı da küresel çetelerin kasalarına akmaktadır. Çünkü lisans onlara ait. Bu şans oyunlarında tuzağa çekilen zavallılara dağıtılan, devede kulak bile değildir.