Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Şubat 2022

Öjenik hareketi iş başında

Anadolu Ajansı, Kanada'daki kamyoncu protestolarının Trumpizm akımını hatırlattığını söylüyor. Protestoların, Kovid-19 önlemlerine yönelik tepkilerin ötesinde, içinde mevcut yerleşik düzene karşı siyasi ve ekonomik hoşnutsuzlukları da barındıran global bir rahatsızlığa dönüşme potansiyeli taşıdığını ifade ediyor.

Kısacası bu tür gösterilerin ülke yönetimlerine karşı bir tehdit oluşturduğunu söylemeye çalışıyor.

Aslında mesele tam olarak öyle değil. Başta Kanada hükümeti olmak üzere birçok ülkenin katı, sert, faşizan Kovid-19 önlemlerini görmezden gelemeyiz. Burada asıl eleştirilmesi ve rahatsız olunması gereken nokta, ülkelerin gittikçe polis devletine dönüşme potansiyelidir.

Başbakan Trudeau totaliter bir lider olmasa, kalabalığın içine atlı adamlar göndererek insanların ezilmesine müsaade eder miydi?

Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland’in dedesi olan Michael Chomiak’ın önde gelen bir Nazi idi. Bugünlerde Kanada, binlerce yerli kadının izinsiz kısırlaştırıldığı haberleriyle çalkalanıyor. Bu size bir şey hatırlattı mı?

Diğer taraftan İtalya Başbakanı Mario Draghi, İtalya'da aşısızların artık İtalyan toplumunun bir parçası olmaması gerektiğini ilan etmişti.

İki Avustralyalı senatör, geçen haftalarda Federal Polis Şefi Reece Kershaw'ı protestoculara karşı sonik silahlar kullandığı gerekçesiyle suçladı.

Bu silahlar yüksek ses dalgaları yayarak insanların kaçmasını sağlıyor ancak kalıcı işitme hasarına ve hatta geçici görme kaybına neden oluyor.

İnsanlık tarihinin en vahşi en acımasız öjenik çalışmaları denilince aklınıza hemen Hitler gelir değil mi? Beyaz, sarı saçlı, mavi gözlü üstün ırk kavramı aslında Hitler’in değil Kaliforniya öjenistlerine aittir.

1909'da Kaliforniya, öjenik yasaları kabul eden üçüncü eyalet oldu. Dolayısıyla öjeni uygulayıcıları 60.000 kadar Amerikalıyı zorla kısırlaştırdı, binlercesinin evlenmesini engelledi, binlercesini de "koloniler" halinde zorla ayırdı ve daha nice zulümler…

Stanford Üniversitesi’nden David Starr Jordan, 1902'de yazdığı "Blood of a Nation" adlı ırkçı mektubunda, "ırk ve kan" kavramını ortaya atmıştı.

Sonra Rockefeller Vakfı, Alman öjeni programının kurulmasına yardımcı oldu ve hatta Josef Mengele'nin Auschwitz'e gitmeden önce çalıştığı programı da finanse etti.

Öjenik hareketinin aradığı üstün ırk, yalnızca uzun boylu, güçlü, yetenekli insanlardan oluşmuyordu aynı zamanda sarışın, mavi gözlü İskandinav tipli olması gerekiyordu.

Bu yüzdendir ki evvela zencileri, göçmen Asyalı emekçileri, Kızılderilileri, Hispanikleri, Doğu Avrupalıları, Yahudileri, yoksul insanları, sakatları hedefe koydular.

Hitler, Amerikan öjeni yasalarını inceledi. Anti-Semitizmini tıbbi hale getirerek ve öjeniğin daha makbul hale gelmesi için onu bilimi de kullanarak meşrulaştırmaya çalıştı. Ne var ki Hitler'in 1924'te benimsediği öjeniğin entelektüel ana hatları önce Amerika'da yapıldı.

Öyle ki Hitler, Amerikan öjeni lideri Madison Grant'in öjeni kitabı The Passing of the Great Race'i "incil" olarak adlandırmıştı.

Amerika da Almanya'nın öjenik kurumlarına fon sağladı. 1926'da Rockefeller, yüzlerce Alman araştırmacıya yaklaşık 410.000 dolar bağışlamıştı. Mayıs 1926'da Rockefeller, Kaiser Wilhelm Enstitüsü'nün Alman Psikiyatri Enstitüsü'ne 250.000 dolar verdi.

Bugün de küresel öjeni hareketine milyon dolarlık fon sağlıyorlar. İnsan Genom Projesi aracılığıyla insan kodunu kırdılar. Artık her birey biyolojik olarak tanımlanabiliyor ve özellik ve soylarına göre sınıflandırılabiliyor.

Pzifer CEO’su Siyonist Albert Bourla’nın sırf bunun için görev yaptığını söylememize gerek yok. Netanyahu'yu aşı anlaşmasını imzalamak için tam 30 kez aradığını biliyoruz. CRISPR gen düzenleme teknolojisi bugünün öjenik çalışmaları arasında çoktan yerini aldı bile.