Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2429.70
BIST 100
9810.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Aralık 2015

ODTÜ, KUDÜS, MAVİ MARMARA, RUS UÇAĞI\u2026

ODTÜ'de öğrencilerin mescit istekleri yine aynı okuldaki sol görüşlü olduklarını iddia eden öğrencilerin provakosyonu sonrasında ertelendi. Akabinde ise bu öğrenciler namaz kılan öğrencilere sopalarla saldırdılar. Tersi bir durumda bu ülkeye "şeriat mı getirecekler" diye yer yerinden oynar bu hükümet meselesi olur tüm meydanlar İslam karşıtı gruplarla dolar tüm dünya basını Türkiye'de İslamcı/İşidciler çağdaş/laik öğrencilere (!) saldırdı diye başlık atarlardı. Sosyal medyada "ODTÜ yıkılsın yerine üniversite yapılsın" şeklinde ironik kınama eylemler yapıldı. Zeka ürünü olan bu girişim yine aynı çevrelerce eleştirildi. Hem de küfürler havada uçuşarak. Burada kaçırılmaması gereken konu ODTÜ'de mescit isteyen ( ibadet özgürlüğü yasal ve uluslar arası sözleşmelerle korunan bir haktır) kişiler de ODTÜ'de okuyor. Dışarıdan kişiler değil. En doğal haklar bizim ülkemizde ancak ve ancak mücadele ile alınabilir. Bu nedenle ODTÜ'de mescit gereklidir. Üniversite yönetimi bunu yerine getirmelidir.

Kudüs'te her gün yeni İşgal rejiminin yeni insan hakkı ihlalleri vakay-ı adiye ye dönüşmüş durumda. tüm dünyanın bildiği bir husus olan "kim Kudüs'e hakim olursa dünyaya da o hakim olur" sözünü Müslümanlar anladığında Kudüs sorunun çözülecektir. Mavi Marmara ile Kudüs'te Türkiye gündemine girdi. Belli grupların sürekli gündemindeyken daha bilinir ve takip edilir oldu. Gidenlerin bildiği üzere Kudüs demek Osmanlı demektir. Hürrem Sultanın (dizisi yapılmış olan ve dizide kötü gösterilerek hakkı yenen Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi) Kudüs'te kurduğu bir vakfın gelirleri ile hala okula giden kız çocukları var. İsrail'in her gün kırdığı yok ettiği ama hala bitiremediği tarih Osmanlı'ya ait eserler. Mescid-i Aksa çevresinde hala Osmanlı ulemasının askerlerinin mezarları var.

Gündemimizde ise Mavi Marmara nedeni ile gerilen İsrail ilişkilerimizi nasıl yumuşatacağımız var. Devletler her zaman menfaat odaklı hareket ederler. Ancak vicdanlar menfaat dinlemezler. Son anlaşma taslağı kamuoyunu, hükümetin imzalayacağı anlaşmaya onay verilmesine destek olunması noktasına getirdi. Yunanistan'da bulunan Türklerin taleplerinin hiçbir tanesi karşılanmazken, Türkiye'deki azınlıkların hakları, imkanları artırılıyor. Vicdan noktasından baktığımızda doğru olan yapılıyor. Ancak devlet eğer menfaat odaklı çalışmak zorundaysa bizim menfaatlerimizin her yerde korunması gerekmektedir.

Mavi Marmara şehitlerimizin emanetidir. O emanete sahip çıkıp çıkmamak devletin yapabileceği bir şey de değildir. Kudüs'te kurallara uymayan bir grubun sizle yapacağı anlaşmaya ne kadar uyacağı meçhulken bu anlaşmanın toplumsal destek ile imzalanmasına yaklaşılması devletin değil ama vicdanların kaybettiğinin göstergesidir. Vicdanlar hem kendileri hem de devletlerine kaybettirmek üzere oldukları bu haklı mücadelenin görünmez kahramanları ile birlikte Filistinlilere de kötülük yapmaktadırlar.

1 savaş uçağı ve ölen pilotu için Türkiye'yi ve tüm dünyayı karşısına alan Rusyau2026 Diğer tarafta ne yapacak olsa ya ABD ya AB ya Rusya ile karşılaşıp bundan dolayı yanlış yaptığımızı düşünen vicdanlaru2026@CavitTatli