Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2456.31
BIST 100
9881.55
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Temmuz 2022

Neden İslam Akaidi ile Alakalı Okumalar Yapmadık?

1- Elhamdulillah Müslümanım demenin yeterli olacağını zannettik.

2- Kalbimizin temiz olduğunu ve bu kalp temizliği ile cehennemden uzaklaşacağımızı zannettik.

3- Yahudi ve Hıristiyan olmadığımız için Müslüman olarak kalacağımızı zannettik.

4- Allah’a iman ediyorum demenin yeterli olacağını düşündük.

5- Müslüman bir toplumda doğduğumuz için Müslüman olarak öleceğimizi zannettik.

6- Allah, İslam’dan çıkmak isteyenleri ancak çıkarır. Çıkmak istemeyenleri çıkarmaz. Biz de İslam’dan çıkmak istemeyeceğimize göre İslam’da kalacağımızı zannettik.

7- İslam akaidinin çok önemli bir konu olduğunu tahmin edemedik.

8- Kılacağımız namazların yeterli olacağını zannettik.

9- Ne babamız ne de cumaları gittiğimiz cami imamımız konunun öneminden bahsettiler. Ya da biz can kulağı ile dinlemedik.

10- Merhameti çok olan Allah’ın, bizleri cehenneme atacağını zannetmedik. Bu yüzden endişe yaşamadık.

Bu maddeleri çoğaltabiliriz…

***

İslam inancının çok önemli bir konu olduğunu yirmi altı yaşlarında idrak etmiştim… O tarihe kadar zerre kadar ahiret endişesi yaşamamıştım. Bozuk toplumla hayatımı kıyaslayım:

- “Ben cennete girmezsem bunlar mı girecek!” deyip kendimi cennetliklerden görüyordum…

Ta ki dünya hayatının bir tiyatro sahnesi gibi bir şey olduğunu anlayana kadar… O günden sonra hayatım değişmiş gaflet uykusundan uyanmıştım…

Değerli genç kardeşim…!

Allah sana da merhamet etsin ve olmazsa olmaz bir konu olan İslam inancının önemini kalbine yerleştirsin ve seni İslam’ın savunucuları makamına ulaştırsın… Âmin.

***

İslam’ın inanç esaslarını okumayan, ya da eksik okuyan bir kimsenin amellerinde de bozukluklar ortaya çıkar…

İslam Akaidine Önem Vermeyen Bir İnsan;

- Allah’ın her an işittiğine ve her şeye güç yetireceğine inanmayan, ya da güç yetireceğini düşünemeyen bir insan dualarına cevabın gecikmesi durumunda haram yollara başvurur…

- Allah’ın her canlının rızkına kefil olduğuna inanmakta zorlanan bir insan ibadetlerinde tavizler vererek başka haramlara yönelir.

- Başarının Allah’a ait olduğunu bilmeyen bir insan başarıya sahiplenerek Allah’a karşı nankörlük yapmış olur.

- Fayda ve zararı yönetenin ve dileyenin Allah olduğunu bilmeyen bir insan başkalarına el açarak izzetsiz/zillet bir hayata imza atmış olur.

- Ahiret hayatı hakkında inancı zayıf olan bir insan için cehennem basit bir yermiş gibi olacağından haramlardan kolay kolay kurtulamaz.

- Kitaplara iman konusunda zayıf olan bir insan ne Kur’an-ı araştırmak ister ne de Kur’an’daki mucizeleri görür. Haliyle Kur’an kendisi için yol haritası olamaz. Yol haritası Kur’an olmayan bir insan kesinlikle sapıklığa erişir.

- Peygambere iman konusunda zayıf olan bir insan peygamberimizi sevme ve örnek alma sıkıntısı yaşar. Bu sıkıntılar hem ibadetlerden uzaklaştırır hem de hayatının her alanında yanlış kararlar almasını sağlar.

- Meleklere iman konusunda bilgi azlığı yaşayan bir insan hem Allah’ın azametini anlamakta zorluk çeker hem de meleklerin varlığı ile bu evrende yalnız olmadığını anlayamaz.

- Kadere olan imanda problem yaşayan bir insan bolluk durumunda kibirlenir, yokluk durumlarında ise isyan etmeye başlar… Hayatında sabır ve şükür pey yer almaz.

Kıymetli kardeşim…

İslam inanç esaslarının önemi adına vallahi onlarca cilt kitap yazılsa yine de az gelir… Çünkü gaflet uykusundan uyandıracak en önemli etken meselenin farkına varmaktır… meselenin farkına varamayan bir insan onlarca İslam akaidi kitabı da okusa çok da etkilenmez…

***