Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2421.80
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Mart 2022

NATO tüm dünya için bir tehdittir

Bugünlerde Amerika ve NATO aleyhinde bir cümle kurduğunuzda Rusçulukla ya da Putin yandaşlığıyla itham edilmeniz içten bile değil.

Ana akım medya ve yazarları fırsat bu fırsat Putin üzerinden iyi NATO propagandası yapıyor. Ülkemizin etrafında sıralanan Amerikan bayraklarından rahatsız olmadan yapıyorlar bunu.

1945 yılından beri dünyanın 153 bölgesinde meydana gelen 248 silahlı çatışmadan 201’ni gerçekleştiren ve milyonlarca sivil insanı katleden Amerika’ya iki çift laf edemeyen bu insanlar Ukrayna söz konusu olunca birden savaşı hatırlayıverdi!

“Beyaz, sarı saçlı, mavi gözlü üstün ırk” kavramının aslında Hitler’in değil Kaliforniya öjenistlerine ait bir kavram olduğunu daha bir önceki yazımda dile getirmiştim.

Ukraynalı göçmenlere kucak açacağını söyleyen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in insanlık dışı, ikiyüzlü tutumu karşısında bile sessiz kalmayı içlerine sindirebildiler.

350 bin askeri olan Ukrayna’da molotof kokteyli ile ülkelerini savunan insanlar ve başlarındaki beceriksiz, deneyimsiz Zelenski üzerinden propaganda yapan bu insanların son elli yılda dünya halklarına sefaletten, kaostan ve gözyaşından başka bir şey yaşatmayan Amerika’yı görmezden gelmeleri çok manidar.

Bu durum ülkemiz üzerinde nasıl titiz çalıştıklarının açık bir göstergesidir. Bereket versin sayıları az da olsa ruhunu, aklını ve vicdanını Amerika’ya teslim etmemiş vatanseverler de var.

Oysa NATO yıllardır uluslararası anlaşmaları ihlal ederek genişlemesini sürdürüyor. 1999 yılında, Yugoslavya'yı savaşla yerle bir ettiği o günden itibaren hiç durmadı.

Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’ın ardından Estonya, Letonya, Litvanya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Slovenya’da nüfuz alanını genişletmeyi sürdürdü.

2009'da Arnavutluk ve Hırvatistan'ı 2017'de Karadağ, 2020'de de de Kuzey Makedonya’da büyümeye devam etti. Anlayacağınız yirmi yılda NATO, 16 ülkeden 30 ülkeye kadar sınırlarını genişletti.

NATO'nun doğuya doğru genişlemesiyle Amerika, aynı zamanda Avrupa'daki kendi nüfuzunu güçlendiriyordu.

1999 ile 2004 arasında NATO'ya katılan yedi ülke, 2004 ile 2007 arasında Avrupa Birliği'ne katıldı. Doğuya doğru genişleyen AB, Avrupa'nın üzerinde de hâkimiyetini pekiştiren Amerika…

Bugün Avrupa Birliği'nin 27 ülkesinden 21'i ABD komutası altındaki NATO'ya aittir. İttifakın siyasi organı olan Kuzey Atlantik Konseyi, kararları NATO standartlarına göre değil Washington’a göre alır.

Avrupa ve Amerika şu anda soğuk savaş döneminden daha tehlikeli bir durumda.

Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna bilindiği gibi NATO'ya katılmaya aday ülkeler. Stoltenberg, "Biz, kapıyı açık tutuyoruz. Kremlin'in amacı Rusya sınırlarında NATO’yu görmemektir” diyordu. Yani daha fazla NATO yayılmacılığını savunuyordu.

Avrupa'da ABD'nin Romanya ve Polonya'da iki kara üssü ve Aegis füze savunma sistemiyle donatılmış dört savaş gemisi ve nükleer başlıklı seyir füzeleri bulunuyor.

Ayrıca, Rusya'ya karşı Avrupa'da konuşlandırılmak üzere orta menzilli nükleer füzeler hazırlıyorlar.

Hemen yanı başımızda Dedeağaç’ta 145 helikopter, 1800 zırhlı araç ve 20 bin asker konuşlandıran bir ABD’den bahsediyoruz.

Stoltenberg, Avrupalı müttefiklerin 2014'ten bu yana 270 milyar dolar artan savunma harcamalarından büyük bir övgüyle bahsetmişti. Avrupa ülkeleri, Kovid sebebiyle ekonomik sıkıntı yaşarken savaşa bu denli yatırım yapmalarının nedeni ne olabilir?

Bizim ana akım medyada işte bunlar konuşturulmuyor. Konuşursanız diktatör yanlısı Putinci deyip susturmaya çalışıyorlar.

ABD’nin, Kiev hükümetine Minsk II'yi görmezden gelmesi talimatını vermesini, CIA’nın NATO'yu Ukrayna'yı üye olarak kabul etmeye çağırmasını ve WikiLeaks tarafından yayınlanan belgelerde, ABD’nin Gürcistan'ı Rusya'ya meydan okumaya çağırmasını konuşturmuyorlar.

Tamam, Rusya yayılmacı da Amerika ve NATO barış güvercini mi?