Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2491.92
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 May 2015

Nasyonel seküriti sandık başına

Eskiden ona 'bekçi' derlerdi. Sonra evrildi 'güvenlikçi', çıtayı bir tık yukarı kaldırıp 'güvenlik görevlisi', yayvan ağızlarda 'seküriti' oldu. Karı, kocanın eş olduğu gibi, daha bunun 'bayanı' kayanı da varu2026 Hayır, Arapçadan marapçadan 'temizliyorsun' anladık, peki Türkçe'yi Türkçe'den nasıl temizliyorsun arkadaş!

Tabii, konu mühim. Mesele güvenlikçinin sağlamakla yükümlü olduğu görev. Mesele güvenlik, hemi de
'sandık güvenliği' aga!

Madem seçimi kazanamayacağız o halde b.k atalım. Hani 'Yeni Türkiye'yi b.k kurarsınız' tezahürleri ve elbet kalan 3 haftanın son çırpınışları.

Neymiş, seçim güvenliği yokmuş, halkın yüzde %43 bunu söylüyormuş. Biz bunlardan '%10 şunu istiyor demekki %90 ne derse desin önemli değil' dediklerini de duyduk.

Çoğunluğun azınlığa tehakkümüne tehammül etmeyecek kadar demokrat ve fakat azınlığın çoğunluğa ahkam kesmesine teşne olacak kadar 'Azerklikçiler'!

Ne yapsak acaba bunları 'tatmin' etmek için 'Devri Saadetlerinde' olduğu gibi 'Devri Sabık' oluşturup, il valilerine haber mi salsak. Şöyle, partiye sadık vekil mi seçtirtsek. 'Ham hayal' değil de olmuşundan, olgunundan hani.

Öyle ya, kimi olgun sever kimi dolgun! Hani, hem parti başkanı, hem vali, hem belediye başkanı olan cinsden.

Yok, o çok demokratik olur bizi aşar diyorsanız, en iyisi daha ileri tarihte, 1946'da olduğu gibi 'acik rey gizli tasnif' verelim. Bak, anlıyan nasıl da gevrek gevrek güldü!

Anlamayanlara daha net anlatalım. Ülkenin, yani devletin, yani hükümetin, yani partinin, dolayısıyla 'halkın' kolluk kuvvetleri sandık başlarında duruyor ve kime oy attığını göstere göstere 'şeffaf', zevahiri kurtarmak için onu bir de sandığa atıyorsun ve daha sonra bu sandıklar yine kolluk kuvvetleri tarafından devletin, yani hükümetin, yani partinin, yani halkın binasına götürüp sandıkları açıyorlar ve taşınma esnasında bir 'hokus pokusla' hoop reyleri 'tasnif'... ve bir de bakıyorsun 'senin' oylar halkın partisine çıkmış!

Doğru. Cahil halk ne bilsindir. Nevzat Tandoğan bilir. 'Ulan Öküz Anadolulu!' Komünizm gelecekse de onlar getirirler zaten.

Tez elden eğitmek de şart bunları. 'Halk Evleri' kuralım, hem ufukda Hitler tehlikesi vardır, bu Anadolulular mahsül yetiştirmeyi bilirler, askere de gelirler ama kümes hayvanı yetiştirmeyi de bilmeliler 'Heinrich Himmler' denetlemeye gelirse ne ederiz! Onun için de tez elden Köy Enstitüleri kuralım.

Daha bunlara da gülmüyorsanız bunları tekrar ihya etmek isteyen Doktor Frankenstein partileri var, ona da mı gülmezsiniz..!

Heh bildim sizi, 8 Haziranı bekliyorsunuz değil mi, sizi hınzırlar!