Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Musk sonrası Twitter'da neler oluyor?

Elon Musk sonrası Twitter’da köklü değişiklikler yaşanmaya başladı. Hatta Elon Musk’ın bu satın alım işlemi sonrasında komedyen Kathy Griffin, YouTube kişiliği Ethan Klein ve "Mad Men" oyuncusu Rich Sommer, Musk'ı taklit ettikten sonra hafta sonu Twitter hesaplarının askıya alındığını ve görünen adlarını ve profil fotoğraflarını Musk ile eşleşecek şekilde değiştirdiklerini söyledi.

Elon Musk 44 milyar doları satın aldıktan sonra köklü değişiklikler yapmaya başladı. Şirketin Twitter'ın doğrulama sisteminde büyük değişiklikler planladığını ve bunu aylık ücret ödemek isteyen herkese açtığını söyledi. Bu fikir, Twitter'da aniden Musk'ı taklit eden insan dalgası için birincil motive edici faktör olarak görünen platformda güvenlik, emniyet ve kimliğe bürünme konusunda bazı endişelere neden oldu.

Dünyanın en zengin iş insanları arasında yer alan Musk, Twitter'ın kontrolünü ele geçirmeden önce, şirketin işgücünü yaklaşık yüzde 75 oranında azaltabileceği fikrini ortaya atmış ve bunun şirket içinde düşük dereceli bir panik duygusu yarattığı bildirilmişti. İşten çıkışlar gerçekleşti ve çalışanlar toplu tazminat davası açmaya hazırlanmaya başladı. Hatırlanacağı üzere Musk, şirketi almasıyla birlikte bazı önemli yöneticileri kovdu.

Belli ülkelerde kullanıma sunulan ve yaygınlaşacağı ifade edilen Twitter Blue'ya ayda 8 dolarlık yeni bir abonelikle, mavi bir doğrulama rozeti alabilir ve başka biri gibi hesap açılmasının önüne geçebilirsiniz. Musk sahte hesaplara karşı ciddi bir savaş da açtı. Mizahi amaçlı açılan hesapların biyografisinde “parodi hesap” ibaresi yer almazsa bu hesapları anında kapatacağını belirtmiştir.

Kısacası Elon Musk, Twitter'ın sosyal medya platformunda başka birinin kimliğine bürünen herhangi bir hesabı kalıcı olarak askıya alacağı konusunda uyardı. Platformun yeni sahibi, "ileriye dönük olarak, 'parodi'yi açıkça belirtmeden kimliğe bürünme yapan herhangi bir Twitter hesabı kalıcı olarak askıya alınacak" dedi. Bu durum kullanıcılar arasında şok etkisi oluşturdu. Daha önce Twitter, askıya alınmadan önce uyarılar yayınlamıştı, ancak Elon Musk şimdi "yaygın doğrulamayı başlattığını, hiçbir uyarı olmayacağını" söyledi.

Musk, Silikon Vadisi'nin tabiriyle, hızlı ve kırılan şeyleri hareket ettirdi, ancak bu durum şirketin San Francisco ofisinde büyük bir personel çıkarımıyla neticelendi. Altı aylık hamile olan eski bir Twitter çalışanı olan veri bilimi yöneticisi Shennan Lu, işini sevdiğini ve dava açmayı planladığını tweetledi.

Teknoloji uzmanı Casey Newton Cumartesi günü, bazı Twitter çalışanlarının Cuma günü işten çıkarıldıktan sonra geri çağrıldığını tweetledi . Insider'a göre geri dönmeleri istenenler Twitter'ın operasyonlarının anahtarıydı; bu kişilerin neden ilk etapta işten çıkarılmak üzere seçildiği henüz belli değil.

Case Western Reserve Üniversitesi'nde hukuk profesörü olan Jessie Hill, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Elon Musk'ın kendisiyle dalga geçen hesapları yasaklayarak Twitter'daki konuşması üzerinde caydırıcı bir etkisi olabileceğini söyledi.

Twitter’da hali hazırda tartışmalar devam ediyor. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak?