Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2429.92
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 May 2015

Mucizeye İnanmak

Diyelimki bir mucize oldu ve CHP iktidar oldu.
Yahu ne hınzırsınız, hemen gülüşmeyin. Varsayalım dedik!
Malum, mücavir alanın kitabında pek mucize mefhumuna da yer yoktur. Çünkü 'prensipleri' başkadır! Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitabların dogmaları ile asla bir tutmamalıdır.
E, bizde de gökten indiğini sandığımız kitapda mucizeler sadece 'peygamberlere' hasdır!
Ne yapalım yani yazıyı burda keselim mi!
Adamlar o kadar oturmuş çalışmış kafa yormuş ve asgari ücreti 1500 lira yapacaklarmış. Ben bilmem, yok emekliye, şuna buna da ikramiye ve yahut bunlara mukabil kaynak nasıl bulunacak, falan. Onu, bu işin profesörlerine danışacaksınız. Mesela Selin Sayek Böke'ye. Öyle ya, ne kadar ilmi bir izahla, sarayın bir günlük masrafını kesersek kaynak fazlasıyla bulunur diyor. Saray dediği Aksaray. Hani rivayet o dur ki, emri hak vaki olunca Erdoğan beraberinde götürecekmiş!
İşte böyle ilginç güzellemeler ve öte yanda, seçim Ramazan ayına denk gelmese de yine mübarek ay Şaban'da olabilecek bir mucize neticesi 1500 lira asgari ücret bizi bekliyor! Eh yani ben şahsen kendi payıma kaniyim. Bunca güzelliği bahşeden Rabbim 1500 lira asgari ücreti mi esirgeyecek.
İmdi, hesapça ki, kendi hesaplarıdır, vatandaşa günlük birer simit birer çay içiriyorlar ve aylık bir aileye maliyeti zaten1500 lirayı geçiyor. Ve geriye kalan masraf kalemleri yine açıkta kalıyor! Hani oluşacak enflasyonu falan katıp da 'iktisat' ilminin dışına çıkmadan ha!
Öyle ama gel de bunu vatandaşa anlat! Kendileri de itiraf ediyorlar işte, 'Vatandaş bize inanmıyor'. Erdoğan ve ekibine her koşulda oy vereceklerini söylüyorlar deyip sorunu sosyolojik tahlillerde, dogmalarda arıyorlar.
İçinde bulunduğun topluma bu kadar yabancı olursan, daha çok ararsın!
Ne diyelim, hadi size bir kıyak benden.
Seneye Amerika'da başkanlık seçimleri var(Yok, bizdeki Başkanlık Seçiminin henüz zamanı belli değil!). Az acele ederlerse ona yetişebilirler. Ve yine nerden uyduruyorlarsa, Amerika'da sadece iki parti var safsatasına da aldanmasınlar. Amerika'da genel seçimlerde resmi tam 39 parti, irisi ufağı eyaletlerde 221 parti faaldir. Bunların arasında İşçiPartisinden tut Yeşillere, Çay Partisine kadar vardır!
Bir CHP neden olmasın! Hazır Amerika'da da asgari ücret sorunu var! Vallahi bir ekmek olmuş bugün $1.5 dolar. O da en yavanı. Lira cinsinden dört kayme ediyor hemşerim! Bunun daha Bagel'ı var, Donut'ı var...
Zor, zor! CHP iktidarı demedik yahu, geçim zor, geçim!
***

Sarsılmaz umdemiz var Dostum. Dava adamı olmak sabır, sabrın sonu selamettir.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.