Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.55
BIST 100
9122.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Kasım 2019

Modern bağnazlar!

Askerimizin çok önemli bir operasyon yürüttüğü sırada, bir Batı ülkesindeki dergiye şuh ve örtük kimi mesajlarla kapak olmak belki sanatçılar, oyuncular için mazur ve normal görülebilir de bu kişi bir siyasetçi eşiyse, ne düşünmek lazım gelir?

Fotoğrafın yayınlandığı ülkeden, resme dair her ince detay üzerinde çalışılmış, uzun mesai harcandığı kesin! Bayrak gibi, değerlerimizde kutsallık hüviyetine sahip bir rengin, dökümün bu siyasinin eşinin eteğiyle çağrışım yaptığını düşünen yalnız ben miydim bilmiyorum!

Aslında bu siyasi eşinin bilmem hangi ülkedeki bir dergiye kapak olmasını gündeme alacak eteğinin bana bayrağımızı çağrıştırdığını söyleyecek değildim ama aynı hanımefendinin “Cumhuriyet Kadını” kimliğiyle iç piyasada pazarlanması bunu paylaşmamı mücbir kıldı.

Dedim ya, bu, fotoğraftaki detayın bana çağrıştırdıklarından! Sizler böyle hissetmemiş, algılamamış olabilirsiniz. Bununla birlikte söz konusu fotoğrafın, zaman, zemin de dâhil edilerek akademik bir veri analizine tabi tutulması hakiki niyeti gösterecek örtük mesajları belirgin kılabilecektir. Bilmem ki bu hizmeti hangi iletişimci yapmayı üstlenir?

Biz daha bu fotoğrafın subliminal ve açık mesajlarını görmezden gelmeye çalışırken “Cumhuriyet Kadını” imgelemiyle piyasaya servis edilen aynı hanımefendi…

Meğer eşiyle birlikte ne büyük, ehemmiyetli, önemli bir rol, vazife yüklenmişler; bu vesileyle yeniden bilinçaltı patlamalarıyla öğrendik!

Gündemi çok hızlı akan; Brezilyanın ünlü pembe dizileri gibi entrika, iç içe geçmiş oyun/planlar, karmaşık senaryolarla dolu gibi giden toplumsal hayatımızda daha bu konuyu konuşamadan bir başka ötekileştirme eylemiyle sarsıldık!

Kendi halinde, beyefendi görünümlü, eli-yüzü temiz görünen cübbeli bir delikanlıya yapılan topyekûn saldırı, ötekileştirme, nefret suçu, korkunç bir öfke seli yıllardır esas nefret dolu olan, ötekileştirenlerin kimler olduğunu açık bir şekilde gösteriyordu…

İki belediye başkanlığını kazandıkları için böyle vandallaşan, öfke nöbetleri eşliğinde nefret kusan bu tiplerin, olur ya, bir gün iktidar tarafında bulunma olasılığını düşünebiliyor musunuz? Ortaya nasıl bir terörize eylemler zinciri, öteki kabul edilen her unsura yönelik linç taarruzu, yok sayma, değersizleştirme girişimi çıkacağını hayal etmek pek güç olmasa gerek!

Cübbeli delikanlının bu toplu taciz ve nefret suçuna karşı sessizlik ve adabını koruması ayarsız, saygısız, düşüncesiz ve nefret dolu bu tiplere verilebilecek en güzel cevaptı ve verilmişti!

Ülke aydını geçinen, demokrat, hümanist unvanlı çoğu kişinin ise bu saldırıya sessizliklerini koruması içinde savruldukları çifte standardı göstermek için küçük bir örnek olmuştu. Bunlar hep aynıydı, hiç değişmeyeceklerdi, hak ve hukuk ancak kendileri gibi yaşayan/düşünen insanların vazgeçilmez kazanımıydı(!)

Delikanlının gösterdiği insanı tavır ise yazık ki ertesi gün metroda ne olduğu belli olmayan sözde bir protesto ile gölgelendi. Nefret suçuna, tacize iştirak etmemiş bir grup insan bu kez de ilahilerle rahatsız edilmişti.

Bir önceki eylemle hiçbir alakası olmayan insanların taciz edilmeleri bir tarafa bu protesto ile kimin ne kazandığını başta eylemi tertipleyenler sonra da destekleyenler anlatıverirse seviniriz. Bizler mi; haklı bir pozisyondan tek bir eylemle değer kaybedişe örnek verilebiliriz belki…

Twitter.com/sabihadogann

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan