Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 May 2020

Milletvekilleri parti değiştirmemeli

Ülkemizin beyni olan T.B.M.M. sinde zaman zaman bazı milletvekilleri bütün dünyanın gözü önünde seviyesizce ve ahlaksızca birbirlerine küfür ve hakaretler savurarak buda yetmezmiş gibi, birbirlerine tekme, tokat attıkları esefle görülmektedir. Çocuklarımızı bu gibi menfi olayların görüntüsünden uzak tutmak için ekranları kapatmak zorunda kalıyoruz.

Bu ülkenin nüfusu seksen üç milyon civarındadır. Bu kadar yoğun bir nüfusun içinden altı yüz kişi partilerin listesinde yer alarak mümtaz bir şahsiyet gibi seçilmekte ve milletvekili olarak parlamentoyu girmektedir.

Parlamenterlerin en ahlaklı, en faziletli en adaletli, kendi alanında en bilgili insanlar olması gerekirken, bazılarının kişiliksiz ve ahlaksız hareketlerini parlamentoda görmek, nasıl bir felaketle karşı karşıya kaldığımızın açık bir delilidir.

Malum olduğu gibi geçmişte Başbakan Ecevit iktidar olabilmek için gece yarısı bir otelde başka partilerden on bir milletvekilini DEVŞİREREK, bazılarına bakanlık, bazılarını kim bilir hangi menfaat karşılığında kendi partisine transfer etmesi ve iktidar olması asla unutulmamıştır. Bu durum zaman zaman gündeme gelmekte ve bu olay parlamentonun tarihine silinmesi mümkün olmayan, kapkara bir leke olarak geçmektedir.

Son seçimler de de CHP li yirmi beş kadar milletvekili hüngür hüngür ağlayarak, kendi partilerinden ayrılıp, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun emriyle İYİ PARTİYE geçmiş ve bu sayede , BU HİLEKARLIĞ KABUL ETMİŞ OLAN İYİ PARTİ ‘de bu sayede hak etmediği siyasi imkânları elde etmiştir.. Sonra İYİ PARTİDEN İSTİFA EDEN bu milletvekilleri TEKRAR CHP ye dönmüş ve milletin gözü önünde hiçbir şey olmamış gibi, böyle bir eylemin Parlamentoda cereyan etmesi hilekârlığın, dessaslığın bulunmaz bir örneği olmuştur. Bu kadar kişiliksiz bazı milletvekillerinin oraya buraya gönderilebilir ve savrulur olması ve halen bunların parlamentoda görev yapması ve bu gibi işlerin içinde her kim varsa topunun hukuki ve ahlaki yapının çok uzağında olduğu açıkça görülmektedir.

Hangi parti olursa olsun hiç kimsenin böyle bir hileyi yapma hakkı asla yoktur. Çünkü halk milletvekillerine partisine hizmet yapmaları için oy vermiştir. Onların şahsına oy vermemiştir. Parti değiştirmek HALKA KARKŞI EN BÜYÜK BİR HÜRMETSİZLİKTİR ve HALKIN VERMEDİĞİ BİR YETKİYİ KULLANMAKTIR. Bazı parlamenterlerin parti parti dolaşarak, halkın verdiği oyları kendi malı gibi kullanıp ve halkın iradesini yok sayarak HALKI ENAYİ yerine koymaları ve halkın sayesinde elde ettikleri bir çok imkanı kendi çıkarlarına alet etmeleri asla kabul edilemez. Haddini aşan partilere ve bu gibi parlamenterlere arktık DUR demenin zamanı çoktan gelmiştir. Unutulmamalıdır ki, bu gibi rezaletlerin önü alınmadığı takdirde yine karşımıza çıkacaktır.

O halde yukarda arz ettiğimiz bu müthiş siyasi arızaların bir daha meydana gelmemesi ve siyasilerin mevcut kanunlardaki boşluktan yararlanmamaları için milletvekillerinin parti değiştirmesini kesin olarak ortadan kaldırmak gerekir. Hiç bir milletvekili kendi partisinden ayrılmamalı, ayrıldığı takdirde milletvekilliğini kaybetmelidir. Başka bir partiye geçme hakkı elinden mutlaka alınmalı ve bu hususta önleyici kanunlar derhal çıkarılmalıdır. Ve milletin hakkını haksızlara asla yedirmemek gerekir, aksi takirde milletin hukukuna bir tecavüz olur ve aynı zamanda bu çok büyük bir vebaldir. Hiç şüphesiz ki, parlemantoya sızmış bazı çıkarcı ve hainleri de hesaba katmak gerek.