Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2503.88
BIST 100
9686.05
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Aralık 2021

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı…

Bugünkü yazımıza soru sorarak başlamak istiyorum: Bir CHP iktidarında neler olabilir ve bu iktidarın başkanı kim olabilir?

Öncelikle ‘CHP iktidarında neler olabilir’ tahmin etmek çokta zor değil. Çünkü geçmişte olanlardan ve yaşananlardan gelecekteki olabilecekler kestirebiliyor. CHP ne kadarda biz değiştik dese de yaptıklarıyla değişmediği görülüyor.

İşte gerçekler…

PKK, onlarca yıldır Türkiye’ye her türlü fenalığı ve kötülüğü yapıyor. İnsanlarımızı, askerimizi ve polisimizi öldürüyor. Meclis’teki siyasi uzantısı HDP de terörün değirmenine su taşıyor. Gel gör ki HDP, CHP’den destek görüyor. Geçmişten olduğu gibi millet bütün bunları hafızada taşıyor, unutmuyor. Milletimiz pirincin içindeki siyah taşların görünmesi gibi her şeyi görüyor. Kimin samimi, kimin değil biliyor. Kimin kendisiyle aynı duyguları paylaştığını biliyor.

Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin geçmiş günahları ve şimdiki politikaları nedeni ile iktidar olamayacağının farkındadır. Bu nedenlerle milletten, dindar kesimlerden helallik almak istemektedir. Bunu başarabilirse adaylık ihtimali söz konusu olabilir. Diğer yandan HDP, İyi Parti ve AK Parti’den kopanları çantada keklik görüyor ancak seçime kadar daha köprünün altından çok suyun geçeceğini söyleyebiliriz.

Kılıçdaroğlu’nun adaylık korkuları var.

Bir kere aday olup kaybederse CHP Genel Başkanlığına dönemeyeceğini biliyor. Bence de bu korkusunda haklıdır. Bir başka neden ise yüzünde “rabbi yessir görülen’ ve Akşener tarafından Fatih Sultan Mehmet’e benzetilen İmamoğlu faktörüdür. İmamoğlu, Akşener’in kendisine oynadığını biliyor ve bu nedenle gizliden gizliye adaylık ısrarını sürdürüyor.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının “ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir adayın” olacağı tespitlerini de göz ardı etmeyelim. CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bunu itiraf etmişti.

Kılıçdaroğlu’nun şansı şu, Millet İttifakı içindeki gücünün farkındadır. Millet İttifakı içinde yapıştırıcı rolü var. HDP’ye can suyu oluyor. Herkese gülücük dağıtıyor. Bu yüzden de ittifaktan her istediğini alıyor.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, Kovid salgınının dünya ekonomileri üzerindeki yıkıcı etkisini biliyor. Bundan Türkiye ekonomisi de olumsuz etkilendi. Kılıçdaroğlu bunu son fırsatı olarak değerlendiriyor. Çünkü bu şartların bir daha zor geleceğinin farkındadır.

Gelin bir CHP iktidarında neler olabilir bir bakalım.

AK Parti döneminde ülkemizin kaderini değiştiren büyük gelişmenin ve yatırımların dibine kibrit suyu dökülür. İHA ve SİHA’lar toprağa gömülür. Savaş gücümüze güç katan yerli füzeler, tank ve zırhlı araçlar çürümeye terk edilir. Tank Palet fabrikasının kapısına kilit vurulur. IMF’ye yeniden muhtaç oluruz. Yeniden hastane kuyrukları başlar, vs. vesaire… Ancak gün gelecek takke düşüp kel görünecek ancak çoktan iş işten geçmiş olacaktır.

Ya şu söyleme ne demeli?

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin sorunları altı ayda çözerim” diyor ya ben bundan şunları anlıyorum:

-Kılıçdaroğlu bile altı ayda çözebileceğine inandığına göre Türkiye’nin sorunları yok denecek kadar az ve küçüktür.

“Bekâra karı boşamak kolaydır” derler ya, o da bunu yapıyor. Bol kepçeden atıyor. İş bilmeyen için zor yoktur, onun için her şey kolaydır. Ancak SSK’yı yönetemeyen birinin soy atlar gibi şahlanan bir ülkeyi yönetebileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Türkiye eski Türkiye değildir. Eski tarz siyaset anlayışı rağbet görmüyor. Gün geldi öğretmenleri, gün geldi köylüleri ve muhtarları tehdit ettiğini hatırlayın.

Tehdit korkulardan kaynaklanıyor. Korku bilinci ve yürekli olmayı kilitler. Lider özelliği zayıfların korkuları da büyüktür ve sorumluluk almaktan uzak dururlar. İnsanların çoğu da liderlik yüreği taşımadığı için korkarlar.

Korkular atılmadan hiçbir şey başarılamaz…