Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2428.74
BIST 100
9800.9
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Millet İttifakı ve seçimler

Cumhurbaşkanlığı seçimine bir yıldan biraz fazla zaman kala muhalefeti oluşturan ve Millet İttifakı adı verilen 6 partinin lideri bir araya gelmiş. Gündemlerine bakıyoruz da 6 saat süren toplantıda şu konular konuşulmuş:

*En başta Millet İttifakı adının değişmesi tartışılmış.

*Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu toplantının çok önemli olduğunu belirterek, "Çok olumlu bir görüşmeydi. Türk siyaseti açısından olumlu bir adımdı. Uzun yıllardan beri liderler bir araya gelip detaylı bir sistem önerisinde buluştular. Bu tarihi bir olay, tarihi bir resim" demiş.

*Güncel politika konularına girmemişler. Ancak gidişatın iyi olmadığına karar vermişler. Daha sık görüşeceklermiş.

*Ortak bir irade ortaya koymuşlarmış.

* İttifak içi ve dışı bir rekabet, her liderin, her partinin ayrı bir özelliği varmış ama hedefleri ortakmış.

Görülüyor ki siyasi eğilimleri ve dünya görüşleri birbirine uymayan, siyasi yelpazenin değişik konumlarında bulunan partiler ittifak yapmak üzere toplanmışlar.

Peki, bu kadar zıtlık varken bunları bir araya getiren ne diye baktığımızda belki de tek bir ortak noktaları dikkatimizi çekiyor: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olmaları.

Yani bir düşüncede buluşmak yerine karşı olmada birleşmiş görünüyorlar.

Diyelim iktidara geldiler: Hangi ekonomi, eğitim, dış politika, güvenlik, terör, PKK problemi, FETÖ’cüler, uluslararası sorunlar karşısında tavır alma, Suriye ve Suriyeliler konusu gibi saymakla bitmeyecek hususlarda nasıl davranacaklar, nasıl politika üretecekler bu belli değil.

Bu yüzden bu beraberliğin ülkemiz ve milletimiz için bir ümit olmadığı bellidir.