Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2438.54
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Mart 2023

Makam aracı motorsiklet olan Vali...

Değerli okurlarım, devlet millet işbirliğiyle, Asrın Deprem Felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Ülke olarak, büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bu topraklarda, daha önce böylesi yaşanmamıştır desek, abartılı olmaz.

Düşünsenize... 7,7 ile 7,6 şiddetindeki iki büyük deprem, aynı günün içinde gerçekleşiyor. Ve bu depremler, 11 ilde büyük yıkımlara neden oluyor.

Depremin gerçekleşme anı ve hava şartları, olabilecek en ağır şekilde vuku buluyor. Bunun üzerine, birde depremlerin yüzeyde yaptığı tahribat eklendiğinde... İlk iki gün, deprem bölgesinde arzu edilen çalışmaların yapılamayışının nedeni anlaşılıyordur diye düşünüyorum.

Hal böyleyken... Birileri, hem sergilenen insanüstü gayreti görmezden geliyor. Hem de, ortada bir kasıt varmış algısı oluşturmaya çalışıyor.

Şimdi, yanlış algı peşinde dolaşanlara, pek medyaya yansımamış bir iki örnek vereceğim. Farkındayım... Onlar bu örneklerden de etkilenmeyecekler. olsun, biz yinede yazalım.

Efendim, ilk üç gün, Hatay bölgesinin koordinasyonunda görev alan yetkililer, tuvalet ihtiyacı oluşmasın diye, yeme içmeyi minimumda tutmuşlar. Yani bir bardak çorbayla yetinmişler. Uyku deseniz... O zaten hiç yok...

İşte bu ağır tempo... Hatay bölgesinin koordinasyonunda görev alan, Kütahya Valisi Ali Çelik'in hastalanmasına neden oldu. Kendisi, 5 gün zatürre teşhisiyle, Adana'da hastanede yattı.

Biz Kütahyalılar, Sayın Vali'nin, nasıl bir sorumluluk bilincine sahip olduğunu biliyoruz. Kendisinin, bu sorumluluk bilinciyle, ne kadar ağır bir tempoyla çalışabileceğini tahmin edebiliyoruz.

Geçen gün, deprem bölgesinden gelen bir dostum şöyle dedi: -"Vali Bey'in makam aracı motorsiklet olmuş ". Ardından da, -"Vali Çelik, kaskı takıp motorla çalışmaları yürütüyor" diye ekledi.