Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2833.32
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Temmuz 2017

Lümpen Merkel ve Bavyera ayılığı

Bremen Mızıkacılarını bilirsiniz: Eşek, horoz, kedi ve köpeğin hem eğlendiren hem de nasihat veren masalı, çocukluğumuzun ilk kitaplarındandır.

Öz güven sahibi dört hayvanın "Bremen"i ütopya şehri olarak görmeleri ilgimi çekmişti.

Bremen'in Almanya'nın kuzeyinde bulunan bir eyalet ve Bremen Mızıkacılarının da bu eyaletin sembolü olduğunu 1930'lardan kalma bir ansiklopediden öğrenmiştim. İmkanlar el verince, Bremen'i görmek kısmet oldu. Bremen'le birlikte Almanya'nın kuzeyindeki sakin şehir Essen'den tutun Güneydoğusundaki Bavyera eyaletine kadar gezip görmek nasip oldu.

Hamburg ve Bavyera eyaletini gördükten sonra, Almanlarla ilgili kanaatlerim aşağı yukarı netleşti.

Sükunetin sembolü olan Essen'den, Hamburg'a giderken gezegenler arası bir farklılık yaşıyorsunuz.

Essen'deki zarafetin ardından, Hamburg'da bir bayan sürücüden yol isterken, orta parmağı hemen şaha kalktı. Ve sanırım en az 55-60 yaşlarında bir acuze idi. Ben utandım ama direksiyondaki, Führer Merkel'in ikizi Alman, hiç oralı bile olmadı.

Bavyera, bütün dünyadaki "en kaba ayıların toplandığı" bir eyalet sanki. Nezaket, edep, zarafet, bu eyalette hak getire. Ve bu "ayılık" Almanya'nın geneline sirayet etmiş durumda. Kuzey'deki Essen ve civarları hariç. Sanırım o bölgede Hollanda kültürü çok etkin. Hollandalıların zarafeti onları da etkilemiş durumda.

Almanya, Bavyeralılığı bir yaşam biçiminin ötesinde, uluslararası münasebetlerine de tamamen yansıtmış durumda.

Angela Merkel'in Komünist kültürle büyümesine rağmen, Adolf Hitler'i geçme gayretkeşliği aslında Almanların köksüzleştirilme eğitiminden ve bu egemen "Bavyera Ayılığı"'ndan kaynaklandığını söyleyebiliriz. (Bu tabir, zarafetten haberdar olan Almanlara ait.)

Merkel'in Nazi Almanyasına baktığımızda, Helmuth Plessner, Ferdinand Lassalle, Simmel, Moses Hess,Max Weber, Framm, Fromm, Ernst Kassirer, Rosa Luşemburg, Freidrich Schiller, Goethe, Nietzsche, Marx, Hegel, Engelsu2026 gibi Batı felsefesinin temel taşları Alman topraklarında doğmamış sanki. Lümpen Merkel'e bakınca, Klasik müziğin kültleri bu topraklara ait değil dersiniz

Sosyal Demokrasi düşüncesinin merkezi, Alman ekolüdür. Willy Brandt, sağcı Helmut Kohl, sosyal demokrat Gerhard Schröder hala dünya siyasetinde isimleri şapka çıkarılarak anılan Alman siyasetçilerdir.

Askerlik sanatına gelince İlhanlılar ve Türklerden sonra savaş meydanlarında ölümsüzleşen Alman askeri ekolünden onlarca isim var.

Örneğin, lümpen Angela Merkel'in benzemeye çalıştığı Adolf Hitler'in askerlerinden General Rommel, dünya savaş tarihinin asla unutulmayacak isimlerinden biridir. Nazilerin generali olmasından dolayı, bugün Siyonizm'in egemen olduğu Batı, Rommel'in askeri dehası üzerinde durmuyor.

Erwin Rommel, üçüncü sınıf bir ekipmanla donatılmış üç buçuk yorgun askerle Kuzey Afrika çöllerinde adını dünya savaş tarihine yazmış bir askerdir. Rommel, döküntü zırhlılar ve panzerlerle, çölde İngiliz, Fransız, Amerikan ittifakını hallaç pamuğu gibi atan bir komutandır.

Onun 15. Panzer Tümeni'nin İngilizleri paslı teneke gibi tarumar etmesi ve mayınları mükemmel gizlemedeki taktikleri, hala bütün dünya askeri okullarında okutulur.

Dünyada hala var olan Prusya askeri ekolü, tabi ki Alman ordularının doğurduğu bir anlayıştır.

Peki böylesine muazzam bir tarih, kültür, siyaset, askeri ve sanayi birikimine sahip olan Almanya, bugün neden Cumhurbaşkanından Başbakanına, Dışişleri Bakanına kadar, kendilerini rezil eden yalanlar iki yüzlü politikalar ve kirli oyunlara girişiyor?

Kadim Alman kültürü bugünkü Nazist siyasiler tarafından neden rezil ediliyor?

Yeryüzünde Türkler, Çinliler, İngilizler ve Almanlar ilk asil sınıfını üreten toplumlardır. "Von"luk gibi asalet makamının çok yaygın olduğu Almanya neden ABD'nin daha gerisinde bir "kıro"luğa doğru evrildi?

Lümpenlik, Almanya'nın birleşmesinden sonra, Almanların "Germen İmparatorluğu" hayalinin yanısıra, köklerinden koparılmış Doğu Almanların hızla Alman siyaset ve devlet kademelerinde yükselmelerinden kaynaklanmaktadır.

Komünist (Doğu) Almanya, tıpkı Kemalistlerin "asrı saadet" olarak gördükleri müntehibi sani devrinin bu milleti köksüzleştirmesi gibi, kendi yurttaşlarını köksüzleştirdi. Asiller sınıfını, çok sesliliği ortadan kaldırdı.

Almanların bilinçaltlarında kışkırtılmış "imparatorluk hayalleri" ile Doğu Alman köksüzlüğü birleşince, böylesine irite eden, çiğ, ahlaksız, terbiyesiz ve seviyesizlerin egemen olduğu bir devlet ortaya çıktı.

Bu sırada Doğu Alman lümpenlerinin yanısıra, "Bavyera ayılığı" geleneği de aynı şekilde Alman devletinin kılcal damarlarına kadar egemen oldu.

Ham hayaller ve "Bavyera ayılığı"nın tecessüm ettiği Neo Nazi siyaseti, Almanları adım adım çöküşe doğru götürüyor.

Böylesine köksüz olmasalar, göçmenlere karşı kurduğu setten dolayı Almanya'nın sosyal ve ekonomik olarak ayakta kalmasını sağlayan Türkiye gibi tarihsel bir müttefike, arsızca ve terbiyesizce çemkirirler miydi?

Almanlar, Nazizm hayali ile kıvranıp duran sağcı siyasiler, eski Doğu Alman lümpenleri "Bavyera ayıları" ruhundan uzaklaşamazlarsa, ya da uzaklaşmasalar, gelecek onlar için karanlık olacaktır.