Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2836.05
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Liglerde durum nasıl?

Ligler başladı, Avrupa’da kuralar çekildi. Toplum olarak futbola konsantre olmaya başladık. Sporun diğer dallarını unutuyoruz. Toplumun çoğunluğu futbol ile yatıp kalkıyor. Hâlbuki diğer spor dalları ile ilgilenmeliyiz. Spor konusunu “bileşik kaplar” gibi ele almalıyız. Bir daldaki başarı diğerinde de üstünlüğü getirir.

Mesela okçuluk alanındakini başarılardan söz edebiliriz. Polonya’nın Legnica kentinde düzenlenen Avrupa okçuluk şampiyonasında kadın sporcularımız tarih yazdılar. Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Coşkun, Yasemin Ecem Anagöz’den meydana gelen Klasik Yay Milli Takımı’nın başarısını nasıl göz ardı edebiliriz. Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı ve Ayşe Bera Süzer’den kurulu Makaralı Yay Kadın Milli Takımı altın madalya kazandı.

Devam edelim. Okçulukta Klasik Yayda Yasemin Ecem Anagöz altın madalya kazandı. Makaralı Yayda Yeşim Bostan, Büşranur Coşkun bronz madalya kazanıyor. Demek ki, spor sadece futboldan ibaret değildir. Ülkemizin yüzünü güldürecek spor dalları mevcuttur.

Gelelim liglere. Bizim için ölçü Avrupa’daki başarılardır, galibiyetlerdir. Mesela Beşiktaş’ın Partizan’ı yenmesini bu çerçevede ele alıyoruz. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Akhisarspor kendilerini Avrupa liglerine göre hazırlamaları gerekir. Gerçekten öyle mi? Bu soruya inandırıcı cevap vermeyi çok isterdik.

Fenerbahçe Kayserispor’a yenildi. Cocu antrenör olarak getirildi. Cocu’nun yeteneğini ve becerisini tartışacak seviyede değiliz. Yalnız Aykut Kocaman Fenerbahçe’de mükemmel bir atmosfer oluşturmuştu. Çok başarılı olmasa da iyi olma noktasında hızla ilerliyordu. Kendisi Türk insanını çok iyi tanıyordu.

Galatasaray’a gelince, bir santrafor lazım. Eren Derdiyok iyi bir futbolcu; Avrupa çapında olması için zaman gerekiyor. Yerli bir santrafor tercih edilse nasıl olur? Trabzonspor’a yenilmek dünyanın sonu olmamalıdır. Galatasaray bizce Avrupa için hazır değildir, eksikliklerini en kısa zamanda gidermelidir.

Trabzonspor için birkaç kelam edelim. Trabzon, İstanbul egemenliğine başkaldırıp şampiyon olmuştur. Şehirde herkeste futbol kültürü vardır. Şampiyonluk için Trabzon ayağa kalkmalıdır, insanlarını bilgilendirilmelidir. Trabzon’un misyonu var ve o da, Anadolu’nun sesi olmasıdır.

Bursa, Kayseri, Akhisar, Başakşehir kulüp olarak da kuvvetlendiler, başarılı futbol oynamaya başladılar. Bu atağa kalkmış futbolcular ve kulüpler liglerin seviyesini yükseltiyorlar, futbol kalitesini artırıyorlar. Dolayısı ile üç büyüklerin egemenlikleri kırılacak, ancak futbolun, sporun kalitesi yükselme şansını yakalayacaktır.

Biz yabancı öğretmen ve öğretici oyunculardan yararlanalım. Yerli olan gençlerin önünü açalım. Bir futbol stili meydana getirelim.

Sonuç: “Futbol ve spor karşılaşmalarında oyuncuların kişilikleri önemlidir.”