Ligler başlarken ve şiddet
Futbolun amacı eğlence, para kazanma, propaganda, sağlıklı olma, psikolojik üstünlük vb. alanlarda başarı sağlamaktır. Kulüpler, kişiler ve Devlet; futbol için her türlü yardımı ve yatırımı yapıyor. Medya da futbol için her türlü desteği veriyor. Görsel medya programların çoğunluğunu futbol meydana getiriyor.
2018 Dünya Kupası Rusya'da yapıldı. Rusya doğrusunu söylemek gerekirse mükemmel bir organizasyona imza attı. Çok sayıda futbol tutkunu Rusya'ya gitti, para harcadı. Bu da futbolun, genelde sporun gücünü gösteriyor. Futbol para demek, şöhret demektir.
Döndük ülkemize. Kulüplerimizin kimisinde yönetim değişikliği meydana geldi. Daha önce idari ve mali açıdan, kendisine çeki düzen vermeyen kulüplerimizin halleri kötü. Ancak Avrupa'dan ciddi ve önemli uyarılar geldiği ileri sürülüyor. Umulur ki, takımlarımız ikazları ciddiye alırlar.
Kulüplerimizin başına kamuoyunun yakından tanıdığı isimler geldi. Ali Koç'un, Ahmet Ağaoğlu'nun, Mustafa Cengiz'in, Fikret Orman'ın Türk sporunu ayağa kaldıracağına inanmak isteriz. Kulüplerimizin futbol başta olmak üzere diğer spor dallarına gerekli dikkati ve yatırımı yapacağını umuyoruz.
2018-2019 futbol sezonu açılıyor. Yerli ve misafir oyuncular sahneye çıkacaklar, kendilerini gösterecekler. Genç yeteneklerimiz üst düzeyde oyun sergileyecekler, Avrupa'nın dikkatini çekeceklerdir. Futbolcu ihraç eder duruma gelmek gayemiz olmalıdır. Bunun için alt yapıya önem vermelidir.
Ligler başlarken dikkat edilmesi gereken konu ŞİDDET olgusudur. İnsanlar geçmişi çabuk unutur. Yakın geçmişte acı ve elem veren ŞİDDET olguları yaşadık. ŞİDDET öğrenilmiş bir davranış biçimidir. Dolayısı ile gençler arasında futbolu şiddetin aracı sanan gafilleri göz ardı etmemek gerekir.
Şiddet olgusuna karşı devlet, kurumlar, kulüpler ve yöneticiler gerekli önlemleri almalıdır. Güvenlik güçleri ödün vermeden gerekli önlemlere başvurmalıdır. Bu arada saldırgan kişilere karşı TEL ÖRGÜLER yeniden yapılmalıdır. Bu konuda çevre baskısına boyun eğilmemelidir.
Yasal yollar şiddeti önlemede bir diğer çaredir. Madde kullanan bağımlı kişiler psikiyatri kliniğine sevk edilmelidir.
Sonuç: "Futbol ve şiddet olgusu arasında negatif bir ilişki vardır. Kitlesel şiddet eylemleri için futbol araç olabilir."