Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.99
Gram Altın
2833.39
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Ligler başladı

Liglerin başlamasıyla hepimizi bir heyecan dalgası sardı. Hemen herkes televizyonun başına geçip ekranlara kilitlendi. Kimisi taraftarı olduğu takımı alkışladı, kimisi güzel futbol oynayan ekibi beğendi. Demek ki, futbol toplumun oyuncağı durumuna gelmiş.

İlk önce dikkati çeken husus Emre Belözoğlu’nun üstün performansı idi. Emre geçmişi övgü ve başarılarla dolu bir oyuncudur. Yurt dışında ülkemizi gururla temsil etmiştir. Seneler sonra memleketimize dönmüş, Başakşehirspor’da alkışlanacak düzeyde kaptanlık sergilemiştir. Fenerbahçe’ye yararlı olmasını diliyorum.

Kulüplerin bütçelerinin sınırlarını aşmaması yerinde bir karar. Bu durum Avrupa takımları için de geçerlidir. Dolayısı ile Türk takımları aşırı ölçüde borca girmemelidir.

İstanbul’da oynanan UEFA Süper Kupa maçında üç kadın hakem görev yaptı. Stephanie Frappant ve arkadaşları alkışlanacak irade gösterdiler. Bu hakemlerin maç yönetmesi milat kabul edilmelidir. Türkiye’de bu maçın oynanması bir fırsattı. Futbolcular bu hakemleri yardırgamadılar.

A Milli Erkek Basketbol Takımımız 31 Ağustos- 15 Eylül tarihleri arasındaki Dünya Şampiyonası öncesindeki hazırlıklarını tamamladı ve Çin’e hareket etti. Antrenör Ufuk Sarıca’nın çalışmalarını ve yorumlarını başarı ile izliyoruz. Başkan Hidayet Türkoğlu’ndan olimpiyatlarda kendisini gösterecek performans bekliyoruz.

Not:

  1. Çok sayıda yaşlı yabancı futbolcu transferini doğru bulmuyoruz.
  2. Dostumuz ve hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun öldü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.
  3. Kurban Bayramı’nda Giresun’da idik. Yeni rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can görevine uyum sağlamış. Kendisine başarılar dileriz.
  4. Bulancak kaymakamı Hamdi Üncü bey mülkiye müfettişi olarak Ankara’ya atandı. Prof. Dr. Saim Ocak ile kendisini ziyaret ettik ve bundan sonraki hayatında başarılar diledik.
  5. Giresun valisi Harun Sarıfakıoğulları halk ile iç içe ve görevini büyük bir zevk ile yapıyor. Başarılı çalışmalarından ötürü kendisini kutlarız.
  6. İnece- Erikliman- Giresun yolunun yapılmasını bekliyoruz. Uzun zaman geçmesine rağmen mesafe alamadık. 1700 metre kalmasına rağmen politikacılar pek ilgi göstermediler. İlgi bekliyoruz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu çabalarına rağmen sonuç alamıyor.
  7. 2B arazileri ile ilgili gelişme yok. idarecilerimizden çözüm bekliyoruz.

Sonuç: Liglerden beklediğimiz kaliteli oyun, kibarlık, dostluk ve kardeşliktir.