Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Şubat 2020

Kuruluş Osman ve bazı sahneler!

DİRİLİŞ Ertuğrul, TRT’de iken her hafta rayting rekorları kırarak izleniyordu. Çünkü, milletin millî ve manevî değerlerine hitap eden bir diziydi. Ve bu millet yıllardır böylesine bir diziyi TV ekranlarında izlememişti. Daha önce yayınlanan Muhteşem Süleyman gibi tarihi içerikli diziler, haremden öteye çıkamadığı ve milli-manevi değerlerle ters düştüğü için kabul görmemişti. Oysa Diriliş Ertuğrul bir başkaydı.

BU BİR BELGESEL DEĞİLDİ

Diriliş Ertuğrul’da zaman zaman tarih akışı içinde olmayan olaylar gösterilmiş ve bazıları tarafından tepki çekmişti. Ne var ki, izleyiciler şunu kavramakta zorlanıyordu: Bu bir TV dizisiydi, tarih belgeseli değildi. Şimdi Diriliş Ertuğrul’un devamı olan Kuruluş Osman, atv’de devam ediyor.

TAŞ YERİNDE AĞIRDIR DERLER

Ben şahsen dizinin TRT’den ayrılıp atv’ye geçmesini içime sindiremedim. Zira, atv’de, TRT’deki kadar hassas olunmayacağı kanaatini taşıyordum. Nitekim bunda da yanılmadım. Taş yerinde ağırdır atasözümüzün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlamış olduk.

ERTUĞRUL’UN YOKLUĞU HİSSEDİLİYOR

Evet Kuruluş Osman, atv’de de rayting sıralamasında birinci oluyor ama eski tadı yok dizinin. Bunda, Engin Altan Düzyatan’ın (Ertuğrul Bey) yokluğu büyük bir etken. Burak Özçivit, henüz Osman karakterini tam olarak oturtamadı. Bu da zaman alacak farkındayım. Ama dizide bir eksiklik var arkadaş…

BALA HATUN VE OSMAN BULUŞMASI

Senaristler şunu bile bilmiyorlar mı acaba? Bir şeyhin kızı, mahrem olan bir erkekle yalnız olarak nasıl buluşabilir!.. Bunun tarihte mümkün olmadığını düşünüyorum. Ayrıca, yapımcı sayın Mehmet Bozdağ’dan bir ricam var, Osman ile Balâ hatun arasındaki sevgi bağını çok fazla uzattılar, ajite ettiler… Senaryoya dahil edilecek başka konu mu bulamadılar acaba…

AZ KALSIN BOYNUNDAN ÖPECEKTİ!

atv’deki Kuruluş Osman’da yayınlanan bazı sahneler beni tedirgin etti. Dizi TRT’de kalsaydı, eminim ki o sahneler olmazdı. Meselâ… Geçtiğimiz bölümlerden birinde Selçuklu Bey’i Alişar’ın, Prenses Sofya’yı boynundan öpecek kadar ona yakın gösterilmesi doğru değildi. Ayrıca Dündar Bey’in kızının da, Osman’a olan sevgisinden Balâ Hatuna kindarca davranışı da olmamalıydı.

SENARYOYA BİRAZ DAHA DİKKAT

Nihayetinde yıllar sonra bu milletin, özüne ve dinine bağlı insanlar; TV ekranlarında ailecek gönül rahatlığı ile izleyebilecekleri bir dizi bulmuşken, atv’ye geçince dizinin sulandırılmaya çalışıldığı gözlerden kaçmıyor. Umarım ki yapımcı Mehmet Bozdağ, bu eleştirilerimizi dikkate alır. Zira ben, burada sadece kendi fikrimi değil, vatandaşın internet ortamında diziye yönelttiği eleştirilerden edindiğim intibaları da aktarıyorum.