Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Ocak 2023

Kurtla kuzu aynı safta

Bugünkü yazımıza şöyle bir soru sorarak başlamak istiyorum. Erdoğan iktidarına kimler karşı? Bu sorunun cevabının Erdoğan’ın başarısı ile yakından alakalı olduğunu düşünüyorum. Gelin özetle Erdoğan’ın yaptıklarına bir bakalım.

Erdoğan’la birlikte ülkemiz darbeler ve vesayet sisteminden kurtuldu. ABD içerde eskisi gibi her istediğini yapamıyor ve yaptıramıyor. Zaman zaman saman alevi gibi parlamalar olsa da vesayet artık eski gücünde değil. İnançlar üzerindeki baskılar kalktı. Türkiye artık kültürel, milli ve dini değerlerine sahip çıkıyor. Devletine küstürülen kesimler devletin yanında saf tutuyor.

Güçlü ve modern, donanımlı bir orduya sahip olduk. PKK bitme noktasına geldi. FETÖ ihanet çetesi devletimizin hücrelerinden temizlenince içerden ve dışardan operasyonlara maruz kalan Türkiye operasyon yapan güçlü bir ülke konumuna geldi.

Türkiye büyüyor ve her alanda altyapısı yenileniyor. Büyük teknolojik atılımlar oluyor. Ülkemiz modern otobanlarla, köprüler, havayolları ile buluşmaya devam ediyor. Yüzlerce baraj, santral ve fabrika hizmete girdi. Türkiye, modern hasta haneleri sayesinde salgın dönemini en az kayıpla atlatan ülke konumunda.

Türkiye, ekonomik büyümesine paralel olarak dünya ekonomisinden daha çok pay alıyor. Milli gelirimiz 1 trilyon dolar sınırına yaklaştı. Savunma sanayiinde İHA ve SİHA teknolojisi ile dünyada ilkleri başarıyoruz. İlk otomobilimiz, ilk TCG Anadolu uçak gemisi, ilk Milli Muharip uçağımız, ilk balistik füze sistemleri Erdoğan döneminde envantere girdi. Tankları, topları, helikopterleri, ağır silah sistemlerini saymaya kalkarsak bu satırlara sığdıramayız.

“İş bilenin kılıç kuşananındır” Erdoğan işini bilen, zekâsı ve yönetsel becerisi güçlü, vizyoner dünyada çok az liderden biridir. Göreceksiniz, Türkiye 2023’ten sonra daha da büyüyüp güçlenecektir. Bu güç, Türkiye’nin her karışına yansıyacak.

Burada şu notu düşelim; bizim gibi ülkelerde güç ve kuvvet sadece ekonomik gelişme ile ölçülmemelidir. Maneviyatı güçlü ve kendi değerlerine sahip çıkan insanların varlığı ile de ölçülmelidir. Bu konuda çekincelerim var ancak eksikliklerin giderileceğini düşünüyorum.

Benim asıl korkum bugünkü güçlü tablonun Erdoğan sonrasında tersine dönme ihtimalidir. Geçmişte Türkiye’nin ilk otomobili Devrim’in üretimden nasıl kaldırıldığını bilmeyeniniz yoktur. Türkiye’nin CHP’li dönemleri beni bu endişeye sevk ediyor.

Dün Osmanlı’nın yıkılışında olduğu gibi bugün de zıt bileşenleri, farklı düşünce ve ideolojik yapıları kim ve hangi amaç için bir araya getiriyor? Daha açık konuşalım, CHP ile Saadeti, HDP ile İyi Parti’yi aynı ittifak içinde kimler buluşturuyor?

Kurtla kuzuyu, üstat Necip Fazıl’ın ifadesiyle “baba katili ile baban aynı safta!” Kim aynı masada buluşturuyor? Endişelerim sizce de yersiz mi?

Gazeteci Fuat Uğur’un yazdıklarından öğreniyoruz. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, FETÖ firarisi önde gelen bir ismin YouTube kanalında Türkiye aleyhindeki her türlü yalan ve tezviratı meşrulaştırma çabasına giriyor. PKK ile olduğu gibi FETÖ ile de muhabbet çok derin…

CHP’li bir diğer isim Fikri Sağlar ise, “Milyonların tutuklandığı, yüzbinlerin işkence gördüğü, binlerce insanın işkenceden öldürüldüğü, 52 gencin idam edildiği, makat coplarının, Filistin askılarının moda olduğu…” 12 Eylül darbesinin korkunç tablosuna methiyeler diziyor. Türkiye, maalesef uzun yıllar böyle bir zihniyet tarafından yönetilmiştir.

Bu zihniyet sahiplerinin milletimizin inancında ve sinesinde açtığı yaralar o kadar derin ki hala iyileşmiş değil. Hangi vicdan sahibi Menderes’in idamını, ezan yasaklarını ve inançlara baskıyı unutabilir? CHP dönemlerinde diz boyu yoksulluğu ancak çekenler bilir. Ben, milletimizin Türkiye’nin o eski karanlık yıllarına geri dönmesine izin vereceğini düşünmüyorum.

“Dünya beşten büyüktür.” Türkiye ise maneviyatı ve kendi değerleriyle dünyadan büyüktür. Türkiye soy atlar gibi yerinde duramıyor. Artık engellenmesi çok zor…

“Türkiye Yüzyılı” kutlu olsun.