Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2429.88
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ekim 2021

​Kur'an'a hizmet, ince ve uzun bir yoldur

Bostanlı vapurunda, güzel sanatlar öğrencisi olduğunu söyleyen bir öğrenci keman çalarak “Uzun ince bir yoldayım” şarkısını söylemeye başlamıştı. Vapur bostanlıya doğru ben de düşüncelerin derinliğine ilerlemiştim…

Dervişçe bir söz: “uzun ince bir yoldayım.” Yol uzun, genişliği ise bizim fiziksel genişliğimiz kadar; yiyip – içtiğimiz ve bedenimizin ölçüsü kadar ama duygular ve hayal yönüyle öyle çok geniş, uzunluğu ise ebedi âlemlere kadar... Yolun uzunluğu yanında inceliği aczimiz ve fakrımızla her an koptu kopacak gibi kıldan ince. İnsan en fazla ellerinin ulaştığı kadar yol genişliğine sahiptir, ya da insanın genişliği arabası kadar, evi kadar, kazancı kadardır... İnsan, saraylar ve yüzlerce dönüm arazi sahibi olsa bile, yolun uzunluğu yanında öyle ince ki… Ve gece gündüz, her an yolculuk… Kâlû Belâ’da verilen sözle başlayan yolculuk, tavırdan tavra geçişlerde ve hareket halindeyken yenilenen üniformalar ile ebedî saadetler ya da ebedî azaplar ile neticelenecek muhteşem bir yolculuk. Bedenin efendisi olan ruhun bezm-i eleste “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusuna verdiği “Evet” cevabını unutması, söze uygun olmayan hayat tarzı neticesinde ruh kendi bedeninde kahreden pişmanlıklarıyla haps-i münferit kalacak. Dünyada uyumak veya kısa süreli rüyalar ile ruh bir anlığına olsa bile nefes alabiliyor, hayallerle daracık yerlerden, bedenin ağırlığından kurtulabiliyordu… Oysa Kâlû Belâda verilen söze sadık kalınmayınca; uyumak, rüya görmek, hayallerle özgürlüğe kavuşmak gibi şeyler dünya seyahatinde kalıp, ruh gerçekten haps-i münferit yaşayacak. Fakat bu uzun ince ve tehlikeler dolu yolu lehimize çevirmek bizim elimizdedir.

Kur'an-a, sünnet-i seniyyeye hizmet eden hak âşıkları ve Nur Talebeleri uzun ince bir yolda gece gündüz yürüyor ve cadde-i kübradan hiç ayrılmıyorlar... Birileri özellikle FETÖ ve maskeli kimlik taşıyanlar, İslâm'a hizmet eder gibi görünen zavallılar haricinde; kahraman ecdadımızın torunları da bu uzun ince ve istikametli yolda ilerliyorlar ve ilerlemeye devam edeceklerdir. Şuur sahiplerinin hata yapmaya hiç lüksleri yoktur; gerçek genişliğe ve ebedi rahatlığa ulaşmak için sağa sola yalpalamadan ince bir hat üzerinde yürür gibi pür dikkat yürüyeceklerdir... İnce ve tehlikeli yolu, uhuvvet ve ihlâs halkasını kopararak iyice tehlikeli hale sokmak sadece küfür ehline ve münafıklara yarıyacaktır. Uzun ince yolu tehlikeden uzak tutacak sağlamlığı ancak uhuvvet ve küffara fırsat vermemek sağlayacaktır.

FETÖ gibi küresel hainlerin maşası olmuş aldatan yapılar ve emperyalistlerin gönüllü uşakları geniş yollardan, geniş imkânlarla ve gözü kapalı alıştıkları ihanetleri sergileyerek ilerliyorlar ama yolları uzun değil ömürleri kadar çok kısadır. Yol bittikten sonra, ateşten bedenlerde hapsolmuş, rüyaları ve hayalleri bitmiş şekilde ebedi ve uzun bir yolda ihanetlerinin ve Müslümanları kandırmanın cezasını çekeceklerine de bizim inancımız tamdır. İşte Ehl-i Sünnetin samimi dava erleri ve Nur Talebeleri uzun ince bir yolda imanın rükünleriyle beraber sarsılmaz vatan sevgisi ve de dünya namına hiçbir menfaate feda edilmez bayarak – ezan aşkıyla iman ve Kur’an hizmetine devam edeceklerdir. Özellikle samimi ve ihlâslı Nur Talebeleri, CHP’nin ta başından beri süre gelen tahribatlarını ve Üstadımızın onlar hakkındaki olumsuz kanaatlerini hiçe sayan Yeni Asya gibi hakikatlere sırt dönmeyecekler ve vatana hizmet eden Erdoğan’a kan davalısı gibi düşman olmayacaklardır.

Biliyorlar ki; Nur Talebesi ne CHP’yi ne de İslam düşmanlarını sevindirecek bir tavır ve duruş içinde olamaz…

Evet, uzun ve ince yolda yalpalamadan, yolun sağında ve solunda ki ihanet uçurumlarına düşmeden ihlâs ve uhuvvetle yol almak; küffarla yol ve hedef arkadaşlığı yapmamaktır. Alın secdeye giderken, sadakat ve dava erliği kirli yapılara ve İslam düşmanlarına teslim edilmeyecektir! Taraftarlığımız ve arkadaşlığımız ve dualarımız cadde-i kübra da yol alan İslam kardeşlerimizedir ve onların vatan ve iman selameti için var olan gayretlerinedir. Baykuşlara ve ihanete karşı ise teyakkuzda olanlarla bu uzun ince yolda birbirimize omuz vereceğiz, safları FETÖ gibi yapılar sızmasın diye sıkı tutacağız. Zaten o şer fedaileri, seyrekleşen saflardan, birde gerçek saflardan faydalandılar… İnşallah, bu uzun ve ince yolun hayırlı ve ebedi neticeleri, yanlış yerlere mensup olan FETÖ ve benzeri ihanet şebekelerinin küffara hizmetleri gibi ve Yeni Asya’nın alışkanlık haline getirdiği duruş bozuklukluğu gibi şeylere feda edilmeyecektir... Bizler, bin küsur sene İslam’a fedailik yapan ecdadımızı, din mazlumlarını, Kur’an’ın bir hakikatine son nefesine kadar başını fedaya gönüllü razı olan Bediüzzaman’ı örnek almaya devam edeceğiz… Zındıka komitelerinin oyun ve algı sihirlerine gelmeden, teslim olmadan ve onların oyuncağı olmayı asla kabul etmeden bütün kirli oyunların bozulmasına ve bu uzun ince yolda yalpalamadan bütün enerjimizle mücadele etmeye devam edeceğiz. Evet, Kur’an’a hizmet, uzun ve ince bir yoldur ve silahımızda İman Hakikatlerini hekim yapıp, onun tavsiyesine uymak, reçeteyi aksatmamak ve de parazitli seslere kulak tıkamak olacaktır. Allah bu uzun ince yolda yar ve yardımcımız olsun.