Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.84
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Kura çekimi

ASLINA bakarsanız ülkemizdeki futbol düzeyi çok kötü değil. Problem ekol oluşturamamakta. İnişli çıkışlı bir seyir izliyoruz. Yetenekli evlatlarımız kendisini gösteremiyorlar. Daha doğrusu yarışma fırsatını yakalayamıyoruz.

“Ekol oluşturma” işi bilimsel ve akli temele dayanır. Daha önceden öğretmen antrenör olarak Piontek gelmişti. Onun öğretileriyle bir yere gelmiş, seviye atlamıştık. Ancak yeni durumlara ayak uyduramadık, Avrupa’daki yarışlara nefesimiz yetmedi.

Bugün ise eğitimi göz ardı etmiş, ehliyetli ve yetenekleri bilinen gençlerin önü bilmeyerek kesilmiştir. Toplumun içinde “bizden adam olmaz, futbolcu çıkmaz” havası egemen olmuştur. Yabancı yaşlı oyuncular ülkemize gelmiş, hiçbir katkı sunmamışlardır. Burada Hagi, Alex gibi oyuncuları dışarıda tutuyorum. Ve onları alkışlıyoruz.

Lucescu bir öğretmen gibi görülmelidir. Birikimi, bilgisi, bizim için bir fırsattır. Ayrıca ülkemizde şampiyonluklara imzasını atmıştır. Yanına gençleri ve meraklıları verip yetiştirsin. Lucescu yeni başlangıç noktası olarak kabul edilmelidir.

2020 Avrupa Kupası için kuralar çekildi. Fransa hariç diğer takımlardan şansımız fazladır. Burada vurgulamak istediğimiz yeni gençlerimize şans verilmesidir ve onların kamuoyunda desteklenmesidir. Lucescu hoca bu işin merkezinde olmalıdır.

Not: Fransa’nın başkentinde kaos yaşanıyor. “Sarı Yelekliler” örgütleniyor ve sokağa çıkıyorlar. Bu gösteriler Belçika’ya ve Hollanda’ya yayılıyor. Endişemiz o’dur ki, bu hareketler ideolojik kılıf bürünürse Avrupa’ya yayılabilir. Endişemiz vardır bu konuda.

Not: Giresun-Erikliman İnece Köyü arasındaki 1700 m. yolun yapılmasını bekliyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan kaymakamımız Hamdi Üncü, Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, milletvekilimiz avukat Sabri Öztürk’e teşekkür eder; onlardan sonuçlandırılmasını bekliyoruz.

Konumuza dönelim. Futbolumuzun gelişmesi için “Ekol” ortaya koymaya gerek vardır.

Not: “Lucescu hocadan yararlanmalıyız: onu öğretmen olarak görmek lazımdır.”