Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Kasım 2021

Küfürdaşlar yoldaşlar çökdaşlar

Makalemin başlığı acı ama gerçeğin ta kendisi. Yaşa ki gör diyenleri utandıracak görselleri son zamanlarda üst üste tüm açıklığı ile görerek yaşıyor olmak iz’an sahipleri için oldukça zor. Tarih bu günleri nasıl yazacak onu bilemesem de ben yazacak kelime bulamıyorum.

Küfürbazı mı yazsam, onu tüm zırhları ile korumaya alanları mı yazsam. Nereden nasıl başlasam ve devam etsem doğrusu pek kestiremiyorum.

İyice azıtan ve gemi azıya alarak zıvanadan çıkan insan müsveddelerinin ağzından çıkanları işittikçe Allah’ım aklımı koru diyorum.

Sureti insan görünümlü küfürbazla ilgili sosyal medyada çıkan haberlerden de anlıyoruz ki, sorun derinlerden ve deruni geliyor.

Söyleyene değil söyletene bakmak en doğrusu sanırım.

Adam kendi ağzı ile ötmüş.

Terörist başlılığından, devlet sırrı ifşacılığına savruldukça savrulmuş. Sözün altın olduğunu sanarak konuştukça konuşmuş ve battıkça batmış batmasına da ne hikmetse bugüne kadar hep göz yumulmuş. Bir sıçrayan iki sıçrayan çekirge gibi küfürbazda şimdi yapıp ettiklerinin kesesine kalmadığını görecek ve şeriatın kestiği parmağından olacak.

İyi ki hukukun kör topalda olsa işlediği bir ülkede yaşıyoruz. Yanlış yapanlar şöyle ya da böyle az çok bu dünyada cezasını ödüyor. İlahi adaletin hassas terazisine kalmadan cezaların bir kısmi da olsa gözlerimizin önünde ödeniyor.

Ülke gündemini çok ilgilendiren bu meselede yazanlar çizenler, insan hakları savunucuları, kadın kuruluşları ve nerede ise tüm sivil toplum örgütleri el ve gönül birliği etmişçesine üç maymun oyununu sahneleyerek meselenin künhüne kibrit suyu dökmekle meşguller.

Olsunlar bakalım.

Körler sağırlar birbirini ağırlayadursun uyanık kalmaya yeminli vatandaş sayısı her geçen gün artıyor.

Yoldaşlara gelince, onlar zaten cılız olan omurgalarını tamamen kaybettikleri için sürüngen olarak yaşamlarını zillet içerisinde sürdürüyorlar. Hallerinden memnun olmalarını izah etmek zor olmakla birlikte bu güruhun beslendiği kaynak da Erdoğan düşmanlığı.

Nasıl bir kin bu?

Kinlerinizle boğulun.

Birde çökdaşlar türedi. Her şeye çöktükleri için bu sıfatı kullandım. Şimdilik bu ekolün başını da İBB başkanı çekiyor. Geçmişten günümüze yapılan tüm hizmetleri makyajlayarak allıyor pulluyor sonrada yiyenlere yedirerek körler ve sağırlar ordusuna yeni asker peydahlamakla meşgul.

Nede olsa yiyiciler her bulduğunu yediği için, çökdaşın çok çalışmasına gerek yok.

Çeyrek asırda İstanbul’a kazandırılan yüzlerce binlerce devasa eser var.

Çök baba çök.

Ye baba ye.

Validebağ korusuna yakın oturduğum için korunun başına örülen çorapları bilen bir vatandaşım. Üsküdar Belediyesi usuletle ve suhuletle bu korunun mezbelelikten kurtarılması için bir proje üzerinde çalışıyor ve koruya çöreklenmiş istemezükcüler ile beraber bu kangreni temizlemek istiyor.

Koru mezbelelikten çıkartılıp içerisinde dolaşılacak hale geldiğinde çökdaş başının buraya da çökeceğinden endişeleniyorum.

Rahmetli Kadir Topbaş’ın İstanbul’a kazandırdığı Beykoz Hacı Osman kent ormanına geçen hafta çöküldü ve Ormanın ismi değiştirilerek yeniden açılmış gibi servis edildi ve yiyenler afiyetle yediler.

Yiyen çok.

Haksız hukuksuz ve hadsiz tüm yiyicilerin kursaklarında kalması dilek ve temennisi ile sağlık ve mutluluk dileklerimle.