Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Aralık 2014

KRİSTAL KELEBEKLER

Topraktan yükselen toz, denizlerden yükselen buz ve atmosferden karışan havadır hammaddesi altı köşeli kristal kar tanelerinin. Toz zerresi etrafında başlar büyük mimarlık ve ilmek ilmek örülür gökyüzünde. Bulut üşümüş, hava ise suya doymuştur. Allah(c.c.)ın "ol" emri ile bulutların derinliklerinde büyük bir özenle kristaller imal edilir. Onların her biri diğerinden farklı ve her biri bir mimarlık şaheseridir. Kendinden habersiz gibi ama mimarının bilgisi ve haberi dahilinde oluşurlar. Dışından içi gözüken bir saray gibi semada uçuşmaya başlarlar "in" emri ile yeryüzüne doğru. Milyonlarcası, milyarlarcası usulca süzülerek inerler birbirlerini itercesine. Her yeri süslemek için okşar gibi konarlar tabiatın bağrına. Adı aynı ama simaları farklı bu kristaller Yaradan'ın mührünü vururlar fehmedenlerin kalplerine. Allah'ın (c.c.) eşsiz sanatını seyrederiz bir düzen içinde şekillenen şaheser görünümüne sahip kristal tanelerinde. Allah'ın (c.c.) kudretini haykırır bu kusursuz kar taneleri. Başımıza konan mucizelerdir onlar ama biz farkında olmayız çoğu kez.

Bir kar tanesinde yüce sanatkarın harikalarını görürüz. Tek bir tanesini bile milyonlarca mimarın bir araya gelip çizemeyeceği bu harika eserler gökyüzü çiçekleri gibi süslerler dünya semasını. Nazlı bir gelin edasıyla, her saniye farklı şekillerde, eşit ağırlıklarda inerler yeryüzüne ve beyaz bir çarşaf gibi örterler tabiatın bağrını. Birliği haykıran elçiler gibi, müjdeler dolu mektuplar getirirler Yaradan'dan. Öteler aleminden gelen ve yanağımıza dokunan öpücüklerdir gibidirler. Siyahı bilmeyen, renkleri olmayan kelebeklerdir onlar. Fani hayatlar için baki kavgalar yapan insanlara birlikte, birbirine zarar vermeden yol alınabileceğini haykırırlar. Aynı yolun yolcusu ve aynı hedefin yarışçıları gibi yere iner, birikir ve yenibaharları beslerler. Dünyevi yolları tıkarlar ama tıkanmış olan hak yolunu açarlar. Sadece toprağı örtmez lapa lapa yağan kar taneleri. Şehrin keşmekeşliğini, insanların umursamazlığını, kirlenen hayatları, tabiatın değişimini de gizlerler sihirli kollarıyla. Haşmetli dağlara hayranlığımız karlar ile birlikte daha da artar. Zamanın değerini onların gelişiyle kısalan günlerle daha da iyi anlarız. Beslerler yeryüzü ve yeraltı kaynaklarını sularıyla. Donmaktan kurtarırlar bitkileri sihirli kanatlarıyla. Baharın çiçeklerini ve bereketini taşırlar sinelerinde.

Özlemle bekleriz kar yağmasını. Nedendir bilinmez ama sabırsızlanırız kış ayları yaklaştıkça o mucizevi taneleri görmek için. Beraberinde soğuk getirse de ısıtırlar kalbimizi bir yandan. Beyaz düşler gibi düşerler gecelerimize. Heyecanla bekleriz sabahları. Bahçelerimizde ve dallarda onu görebilmek umuduyla aralarız perdeleri. Sıcak odalarda oturup, buğulanmış camlardan o kelebeklerin raksını seyrederken, şiirler yazarız, şarkılar söyleriz umutla yeni sevdalara. Örtülür beyaz bir örtü ile eski aşklar, kirlenmiş ilişkiler, ebediyen unutulurcasına. Eğlence olurken bazılarına, bazılarına da çile olur gelişleri. Üşütür ve korkutur varlıkları ürperen yürekleri.

Bahçelerde oynayan çocukları görürsünüz kristal oyuncaklarla, kırmadan, kırılmadan ama iz bırakırcasına hatıralarda. Çocuk olmayı istersiniz ama hep çocuk kalabilmeyi. O beyaz kelebekler üzerine yatıp onlarla birlikte kelebek olmayı isteriz. Yükselmeyi isteriz gökyüzüne ve kurtulmak isteriz tüm dertlerimizden. Komiklikler yaparız kar taneleri ile. Kartopu yapar atarız sevgilere ve sevgililere. Bazen de haince planlarımıza alet ederiz o kristal kelebekleri. İçine taş koyar atarız intikamlara. Vicdanımız olur onlar ve vücuda gelir ellerimizde. Kardan adam yaparız adam zannettiklerimize inat. Her şeyin güzelini ararız onlarda. Eskiyen kimliklerimizi yaşatırcasına, eski elbiselerimizi giydiririz kardan adamlara. Ayağının altında kaygan zemine dönüşür üstündeki mucizeden habersiz gezenlere. Aklını başına devşirircesine yere düşürür nadan olanları hakikatlerden. Çatı diplerinde kılıca dönüşür damlaları. Düşerler bir bir zemine, yüreklere düşercesine.

Her şeyin geçici olduğunu haykırırlar ve erirler yeni umutları yeşertmek için. Süzülürler toprağın koynuna yeniden yükselmek için bulutlara. Sevgiyle girerler hayatımıza. Örterler birçok kirleri. Temizlerler ve bahara hazırlarlar yeryüzünü yeniden.

Aslında beyaz bahardır kışlar ve kanatlarında yeni umutları taşıyan kristal kelebekleridir kar taneleri.