Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2296.60
BIST 100
8988.93
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Kripto para piyasası ve dijital varlıkların geleceği

Bir varlık sınıfı olarak kripto para birimleri, son derece değişkendir. Ancak büyük teknolojiler ve büyüyen şirketler kripto para birimlerini ödeme olarak kabul ediyor. Bu nedenle, kripto piyasasının en değişken ancak hızlı hareket eden piyasalardan biri olduğu gerçeği inkar edilemez. Blockchain, kripto para biriminin varlığını sağlayan teknolojidir (diğer şeylerin yanı sıra). Bitcoin, Blockchain teknolojisinin icat edildiği en iyi bilinen kripto para biriminin adıdır. En iyi kripto para birimlerinin düşüş eğiliminden hızla toparlanıyor olması, kripto para birimlerindeki ani artış veya çöküşlerdeki dalgalanmalardan kripto alıcılarının ve satıcılarının sorumlu olabileceğini gösteriyor.

Kripto para piyasasının güncel durumu

Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 1,7 trilyon dolar ve her gün 90 milyar doların üzerinde işlem yapılıyor. Analistler, endüstrinin o kadar büyük olduğu ve yanlış yönetilirse makroekonomik sonuçları olabileceği konusunda uyardılar. Bugün 18.142 kripto para birimi, 460 kripto borsası var ve kripto para birimlerinin piyasa değeri 1,7 trilyon doları buluyor. Her 24 saatte, çoğu Bitcoin veya Ethereum olmak üzere 91 milyar dolarlık kripto ticareti yapılıyor.

Sektörün büyüklüğü ve yaklaşmakta olan düzenleyici baskı göz önüne alındığında, şimdi mevcut düzenleme durumunu değerlendirmeye değer. Bunu yaparken, düzenlemeye yönelik küresel olarak koordine edilmiş bir yaklaşımın gerekli olduğu açıkça ortaya çıkacaktır.

Giderek artan bir büyüme!

TripleA tarafından sağlanan veriler, 2021 itibariyle küresel kripto sahiplik oranlarının ortalama %3,9 olduğunu ve dünya çapında 300 milyondan fazla insanın kripto para birimlerinde bir miktar hisseye sahip olduğunu gösteriyor. 18 binden fazla işletme, ödeme seçeneklerine kripto para birimleri ekledi. 2022 Cryptocurrency Piyasa Tahmini'ne göre, küresel kripto para piyasası 2021'de 1,78 trilyon dolar değerindeydi. Pazarın 2027 yılına kadar 32,42 trilyon dolara ulaşacağı ve tahmin edilen süre boyunca yıllık %58.4'lük bir bileşik büyüme oranı kaydedeceği tahmin ediliyor.

2022 ve sonrasında kripto para piyasasına tam olarak ne olacağını söylemek imkansız. Sorular cevaplardan çok daha fazladır. Ancak kriptonun birkaç kapsayıcı eğilimine dikkat ederek, piyasa gelişmeye devam ederken daha iyi yatırım kararları verebileceksiniz. Özellikle üç önemli ayrıntının izlenmesi gerekir:

• ABD'de ve yurtdışında düzenlemeler,

• Kripto para ödemelerinin toplu pazarda benimsenmesi,

• Bitcoin ve diğer dijital para birimlerine dayalı borsada işlem gören fonlar…

Bu sorunlar geliştikçe ve çözüldükçe kripto para sektörünün uzun vadeli geleceği şekillenecek. 2022'nin sonunda daha net bir resim ortaya çıkacak. Öyle olsa bile, Bitcoin'in 2009 yaratılmasıyla başlayan bir dizi bebek adımının daha uzun yıllar devam etmesi muhtemel…

Peki ya sonrası?

Deutsche Bank'a göre mevcut para sistemi kırılgandır. Deutsche Bank, 2030 yılına kadar dijital para birimlerinin 200 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşacağını düşünüyor. “Imagine 2030” raporunda Deutsche Bank, anonimlik talebi ve daha merkezi olmayan bir ödeme yöntemi arttıkça dijital para biriminin bir gün sonunda nakit paranın yerini alabileceğini öne sürüyor.

Bitcoin'in geçtiğimiz yıl boyunca tüm zamanların en yüksek fiyatlarına ulaştığını ve ardından büyük düşüşler ve büyük şirketlerden daha fazla kurumsal katılım olduğunu gördük . İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, geçen yılın sonlarında tüm zamanların en yüksek seviyesini de kaydetti. ABD hükümet yetkilileri ve Biden yönetimi, kripto para birimi için yeni düzenlemelere giderek artan bir ilgi gösterdi. Belki bu durum kripto paraları gelecekte farklı bir boyuta taşıyabilir Bunu zaman gösterecek...

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan