Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 May 2020

Korona''dan Önce Korona''dan Sonra

Öncelikli olarak şunu söyleyeyim:

Allah-ü Ekber! Allah En Büyüktür!

Büyük Şeytan Amerika'dan, Siyonist İsrail'den, Batılı ve Doğulu tüm Emperyalistlerden, Allah büyüktür!

Küresel Güçler diye adlandırılan, Rothschild ve Rockefeller'den Allah büyüktür!

Şu anda bilmiyorum nasıl öğretiyorlar, benim çocukluğumda 4. sınıftan itibaren tarih dersinde; İlk Çağ, Orta Çağ, Yeni Çağ ve Yakın Çağ diye öğrettiler. Zaman dilimi başlangıcı olarak, İsa (As)'ın doğumu 0 kabul edilip, öncesine Milat'tan Önce falan sene; sonrasına da Milat'tan sonra falan sene diye adlandırılır. Gelecek yüzyıllarda, herhâlde 2019 veya 2020 Korona'dan önce veya Korona'dan sonra, diye adlandırılacaktır herhâlde.

Küresel güçler bütün dünyayı evlerine kapattı

Saniyen (ikinci olarak) şunu söylemeliyim.

Küresel Şeytanlar, Korono virüsünü bahane ederek, dünya halklarına 'korku' pompalıyorlar. Bu korku pompalamaları boşuna değil. Halkları korkutarak, ileride planladıkları bir tuzağa, hazır hâle getirmek istiyorlar.

Bu tuzağın, ne olduğunun ilk belirtilerini, önümüzdeki aylarda göreceğimizi tahmin ediyorum.

Evet Korona illeti, kötü bir hastalık ve en önemli özelliği 'çok hızlı' yayılması.

Fakat öldürücü etkisi diğer bulaşıcı hastalıklar kadar, olmadığını uzman doktorlar söylüyor. Diğer salgın hastalıklara da, yakından bir bakalım.

Sars Salgını

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), SARS (severe acute respiratory syndrome) salgınının Kasım 2002 ve Temmuz 2003 tarihleri ​​arasında, Hong Kong'da başlayarak, haftalar içerisinde 37 ülkeye yayıldığı ve 8.422 vaka tespit edilip 916 ölüm meydana geldiğini, ölüm oranının % 10.9 olduğunu açıkladı.

Mers Salgını

MERS (Middle East respiratory syndrome) salgını, ilk olarak 2012 yılında Suudi Arabistan'da görüldü ve bölge ülkelerine yayıldı. Daha sonra Fransa, Almanya, İtalya, Amerika, Yunanistan, Tunus ve İsrail'de görüldü. O dönemde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü olan Christian Lindmeier yaptığı açıklamada 1.334 vakad,a 471 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bu hastalığın öldürme oranının da % 35 olduğu açıklanmıştı.

HIV-AIDS salgını

Çok fazla haber yapılmayan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine vesile olan bir hastalık ise AIDS. Bu hastalıktan ölenlerin sayısı 2005 yılında 2.2 Milyon, 2010 yılında 1.8 Milyon kişi vefat ettiği açıklandı. 2014 yılında bu hastalığın 36.9 Milyon insana bulaştığı tespit edilmiştir.

Bütün bu salgın hastalıkları ve devletlerin hastalıklarla mücadelesine baktığımız zaman, şu hakikat ile karşı karşıya geliyoruz.

Devletlerin hemen hemen çoğunda, halk sağlığının pek bir öneminin olmadığını görüyoruz. Burada Türkiye Cumhuriyeti devletinin erken tedbir aldığının altını özellikle çizelim.

Korona adıyla bilinen Covid19 hastalığının, ilk olarak Çin'in Vuhan şehrinde 31 Aralık 2019 tarihinde görüldüğünü Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirmesinden sonra; sırasıyla 13 Ocak'ta Tayland'da, 13 Ocak'ta Güney Kore de, 21 Ocak'ta Amerika Birleşik Devletleri'nde, 25 Ocak'ta Fransa, Malezya, Kanada ve Avustralya'da, 29 Ocak'ta Finlandiya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde, 30 Ocak'ta Filipinler ve Hindistan'da, 31 Ocak'ta Rusya, İsveç, İngiltere, İtalya ve İspanya'da görüldüğü ülkeler DSÖ'ye bildirdiler.

İlginçtir İran'da ilk vakanın görüldüğü tarih 19 Şubat olarak, DSÖ'ne bildirildi. İran'da ilk ölüm vakasının bildirildiği tarih ise 20 Şubat.

Türkiye mücadeleye erken başladı

Bu hastalıkla mücadelede Sağlık Bakanımız Fahreddin Koca'nın samimi ve gayretli çalışmasını tebrik ediyorum. Sağlık Bakanımız ilk iş olarak, ilim adamlarıyla görüşerek, 26 ilim adamından müteşekkil Bilim Kurulunu, 10 Ocak 2020 günü oluşturdu. Bu hastalığın tedavisinde kullanılabilecek ilaçların stoklanmasına geçildi.

DSÖ 30 Ocak günü 'uluslararası kamu sağlığı acil durumu' ilan edince; Türkiye, Çin'deki vatandaşlarını, ülkeye getirdi.

Virüsün İran'da da görülmesi üzerine 23 Şubat'ta, Türkiye ile İran arasındaki kara ve hava hudut kapıları kapattı.

Türkiye 3 Şubat'ta Çin'e, 29 Şubat'ta İtalya, Irak, Güney Kore; 13 Mart'ta Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç, Hollanda, Avusturya'ya hava ulaşımlarını kapattı.

Avrupa ülkeleri ve Amerika başta olmak üzere, bu salgın esnasında yaşlılarına karşı umursamaz ve 'bırakalım ölsünler' tavrını gösterirken; Türkiye her yaştan hastalarına, gereken hassasiyeti gösterdi.

Dünyanın bir çok ülkesinde bulunan ve Türkiye'ye gelmek isteyen vatandaşlarını, için özel uçaklar göndererek ülkelerine getirip, öğrenci yurtlarında tek kişilik odalarda, 14 günlük karantinaya alarak, her türlü ihtiyaçlarını ücretsiz karşıladı.

Avrupa ve Amerika dahil ve 56 ülkeye, uçaklar dolusu sağlık malzemesi yardımlarında bulundu.

Bu dönemde cansiperane ve fedakârane bir çalışma gösteren sağlık çalışanlarımıza, Sağlık Bakanımıza ve Sevgili Reisimize candan tebriklerimi ve teşekkürlerimizi sunuyorum.

Not: Korona hastalığından Hakk'ın rahmetine kavuşan Salih Günaydın Kardeşimizin ve Ömer Döngeloğlu Hocamız'ın ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Rabb'im taksiratlarını affeylesin ve mekânlarını cennet eylesin.

Ruhları için El Fatiha...