Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2492.23
BIST 100
9489.45
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Şubat 2022

Komedyenin dramı

Halkın hizmetkarı rolüne soyunan komedyen Dmitri Zelenski’ye, kurt istihbaratçı Putin dramı yaşatıyor.

Kendi senaryosu yerine ABD ve batının senaryosunu oynamaya kalkan Zelenski Rus askerleri Kiev’e dayandıktan sonra güvendiği dağlara karların yağdığını Putin’e tek başına direnmek zorunda olduğunu gördü.

Ukrayna bildiğimiz üzere SSCB’nin dağılmasının ardından kurulan topu topu 30 yıllık bir devlet. O güne kadar her şeyiyle Rusya’ya bağlı olan Ukrayna, yönünü batıya dönerek daha mutlu ve refah içinde yaşamayı hesap ediyordu.

Kendi çıkar ve menfaatlerinden başka bir şey düşünmeyen ABD ve Batı ise Ukrayna’yı AB ve NATO şekeriyle kandırarak Rus ayısının kucağına oturttular. Rusya korkusu ile NATO’yu kurtarıcı olarak gören Ukraynalılar, tıpkı, Gürcistan, Karabağ, Kazakistan’da olduğu gibi kendileri için kimsenin savaşmayacağını, demokrasi ve insan hakları söylemlerinin batı çıkarlarına figüranlık yapmaktan başka bir şey olmadığını iyice anladılar.

Donbas’a barış götürmek için bütün Ukrayna’yı işgal planını devreye sokan Putin, ABD ve Batı’nın ipini yeniden pazara çıkartarak sahne mikrofonlarının olmayacağını son sözün sahada söyleneceğini bir kez daha herkese hatırlattı.

Putin, işgal planında kendisinin haklı olduğunu dile getirirken eski defterleri açmayı da ihmal etmiyor. Kırım ve Ukrayna topraklarını Osmanlı’dan aldıklarını ve Osmanlı’ya karşı savunduklarını belirterek, Ukrayna’nın doğal sahibi olduğunu iddia ediyor. Bay Putin’in aksine Yunanistan, İsrail gibi Türkiye’nin etrafına emperyalistler tarafından yerleştirilen ve ayakta tutulan devletlerin sözcüleri ise geçmişin geçmişte kaldığını, Adalar denizinde, Kıbrıs’ta, Akdeniz’de, Batı Trakya’da, Balkanlar’da, Musul, Kerkük’te, Suriye’de, Filistin’de Türkiye’nin geçmişten haklarının olamayacağı tezine sarılıyorlar.

BM Genel Sekreteri Gutarres, görev süresi boyunca yaşadığı en üzücü olayın Ukrayna-Rusya savaşı olduğunu ifade ederek, Afganistan, Suriye, Libya, Irak’taki dramların hiç umurunda olmadığını, Müslümanın ölmesinde bir beis görmediğini bir kez daha ifade etti.

ABD ve Batı’nın Ukrayna-Rusya çatışmasını önlemek yerine ateşe yangınla gittiklerini bir kez daha gördük. Yaptırımların da savaşı durdurmak yerine Rus halkını cezalandırmak anlamına geleceğine şahit olacağız. BMGK’nın işgali kınamak için aldığı kararı Rusya veto ederken, Çin, Hindistan ve BAE tarafsız kaldı. Yani ABD’nin Çin ile Hindistan’ı çatıştırma hevesleri suya düştü.

Ukrayna işgali kapitalizm-sosyalizm cenderesine sıkıştırılan mazlum halkların Amerika ile Rusya’nın birbirlerinden farkları olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Türk devletler teşkilatının daha da kenetlenerek siyasi iradelerini perçinleyecekleri dönemin kapısını aralayacaktır. Biden ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynayan Putin, Kazakistan’ı avucunun içine aldığını düşündüğü bir sırada, Kazak birliklerinin Ukrayna’daki taarruza katılma talebinin reddedilmesi karşısında durup düşünecektir. Türk’ün ana karakteri olan mazlumun yanında olma, zalime hizmet etmeme şiarı bir kez daha gösterildi.

Kiev, savaşın kilit taşını oluşturuyor. Kiev düşer sokak savaşları devam ederse uzun vadede Rusya ve Putin sıkıntıya girer. Minsk görüşmelerini kabul eden Zelenski ile bir uzlaşmaya varılır, Rus birlikleri çekilirse her iki taraf ta kazanır. Savaşın uzaması Rusya ve Ukrayna’nın yanı sıra Türkiye’nin de kaybetmesi anlamına geliyor. O yüzden ne yapıp yapıp, Biden’i madara eden, Macron’u şamar oğlanına çeviren, Scholz’u tiye alan Putin’in karşısına Erdoğan’ın oturarak amasız, fakatsız eski hükümran olduğu topraklarda acının ve gözyaşının bitmesine katkı sağlamaları gerekiyor… Komedyen Zelenski ise emperyalistlerin kuyruğuna takılarak halkına daha fazla dram yaşatmadan gerçek dostlarla buluşmanın Ukrayna’yı geleceğe taşıyacağını görecektir. Yaparsa Erdoğan yapar…. Vesselam…..