Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Mart 2015

Kolpa Muhalefet

Türkiye'de muhalefet adına her türlü yalanın, iftiranın mübah sayılması aslında sadece ve sadece kendi menfaatlerini gözettiklerinin de en önemli delilidir.
Şimdilerde Arınç ve Gökçek arasındaki münakaşayı ganimet belleyip siyasi rant devşirmeye çalışan eşhas, neredeyse aynadaki aksiyle kavga edenler bu meseleyi de muhalefet malzemesi yapmaya pek teşniler.
'Zil takıp oynayacak' hale gelen müzepzep takımı, iktidarın her 'kolpasında' kendine pay çıkarma zavallılığına düşüyor.
Halkda karşılıkları olmayınca gözleri dışarıya çevriliyor ve....
Dahili ve harici muhalefetin 'paralelliği' ne kadar uyum içinde oysa!
Türkiye dışbasında son zamanlardaki ününü neye borçlu acaba? Kesin diktatörlüğüdür. Çünkü dünyada bunca ülke varken diktayla yönetilen tek ülke Türkiye. Hele basın özgürlüğü, insan hakları falanu2026 hiç başkaca bir ülkede bunlarınihlali vaki olmadığı gibi söz konusu bile değil. Ama gel görki, Türkiye tüm bunların merkezi olmakla da kalmıyor bu olguları olumsuz olarak dünyaya yaymak için her şeyi yapıyor.
Yoksa 4 yıldır Suriye'de öldürülen binlerce çocukla bu ilkelerin aykırılığı olabilir mi. Yahut İsrail'in kurulduğundan beri uygulamaları hep de bu ilkeleri yüceltecek doğrultuda olmuştur.
Tabii burda Mısır'ı atlamak olmaz. Öylesine abideleşmiş bir demokrasisi vardır ki, şiddetle Avrupa ve Amerika Mısır'ın bu ideal demokrasisini almak için yarışmalıdır.
Nerdeyse hergün vakayi adiyeden olan Irak başta olmak üzere tüm işgal memalikinde yaşanan insan katliamını herhalde ölçü aldığı veçhile Amerika'da da hergün birileri ve özellikle zenci birileri polis ve yine özellikle beyaz bir polistarafından vurularak öldürülüyor.
Bunlardan son hadise, hani çocukların tutuklanmasına itirazların yükseldiği diktatör ülke Türkiye ile demokrasi arayışındaki Amerika zıtlığıdır.
İki genç kız çocuğu, yaşları 15.
Amerika'nın Connecticut Eyaleti New Haven kentinde çocukca gerekçeyle kavgaya tutuşmuş. Elbet Amerikan seçkin polisi ve yine demokrasisi tartışılır! haliyle olay yerine intikal ettirilmiş.
Allah'tan, artık herkesin meşrebince değerlendireceği teknolojinin olanaklarıyla kendini bilmez biri polisin çocuklara müdahalesini kayda almış. Aslında ifade yanlış çünkü müdahale herne hikmetse 15 yaşındaki zenci olan kıza yapılmış!
Aman ha adlı adınca verelim sonra yalan habere sayıp da demokrasi ve insan haklarına halel getirmeyelim!
Bu kanun dışı, insanlık düşmanı kız çocuğunun adı Teanadrea Cornelius. İsteyen internette görüntüleri 'check' eder! Hiçbir mukavemet olmadığı halde polis kız çocuğunu kolundan tutup önce yere fırlatıyor ve daha sonra da kelepçe takıp muhtemelen çocuk parkına götürüyor.
Daha sonra duyduk ki, polis o müdahalede meğerse çocuğa kendini savunma tekniklerini öğretiyormuş!
Herhalde bu görüntülerin internet üzerinden yayılıp özellikle Filistinli çocuklara ulaşacağı ve ders olarak okutulacağı öngörülmüş!
Ya geçen hafta Türkiye'de yakalanan ve hernedense dikta! rejimi tarafından sadece ülkelerine iade etmekle yetinilen ve resmi olarak ikisi çocuk sayılan 17 ve biri 19 yaşındaki 3 kızın DEAŞ'a katılacağı şüphesi üzerine döndürüldükleriLondra'da 'tutuklanarak ceza evine konmuş!'
Bu şüphe Türk makamlarınca değil ha! İngiliz makamlarının tesbitidir ve Türkiye'ye gereğinin yapılması talimatıyla tutuklamalar gerçekleştirilmiş. Ama doğru onlar ne dikta ile ne Demokrasiyle idare ediliyor.
Orda 'monarşi' var azizim!
***

Görecek günler var Dostum. Masivadan beri oluruz, ancak kadere ram oluruz.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.