Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2458.71
BIST 100
9787.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2022

Kızılay'a destek vermek gerekir

TÜRK Kızılayı, geçtiğimiz cuma gecesi; yaklaşmakta olan 12 Ayın Sultanı mübarek Ramazan ayı öncesinde, "Dayanışma ve Teşekkür Programı” düzenledi.

Hayırsever iş insanları, sanatçılar, sporcular, siyasetçiler, bilim insanları, kanaat önderleri ve toplumun çeşitli kesimlerinden değerli şahsiyetlerin katıldığı program, gece yarısından sonra hitama erebildi.

Her alanda Kızılay

Kurulduğu 1868 yılından bugüne değin toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılayı; kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleriyle hemen her alanda yardım faaliyeti sunuyor. Kızılay, sadece yurt içine değil, yurtdışına da; ırk, dil ve din gözetmeksizin yardım götürüyor.

Siz müslümansınız?

Ukrayna’ya yardım faaliyetleri götüren Kızılay ekibine, Ukraynalı bir vatandaşın, “Siz Türkler müslümansınız. Biz ise hristiyanız. Nasıl oluyor da bize yardım ediyorsunuz?” diyerek hayretler içinde kaldığını hatırlatmadan geçmeyeceğim.

Emine hanımdan çağrı

Geceye video mesaj yoluyla bağlanan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ramazan organizasyonu hazırlığı yapan Türk Kızılayı için bağış yapılması çağrısında bulundu ve Kızılay'ın 1,5 asrı geçen varlığının, dayanışma kültürünün en önemli delili olduğunu söyledi.

Medarı iftiharımız

Emine Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Şefkat ve merhamet, Kızılay'ımızın çatısı altında kurumsallaşıyor ve ülkemizde yardıma ihtiyacı olan herkesin çalınacak ilk kapısı oluyor. Ne mutlu ki Kızılay'ın yardıma ve yardım etmeye ihtiyacı olan herkeste bir karşılığı var. Çünkü iyilik yapmak da en az iyilik görmek kadar bir ihtiyaçtır. Son iki yılımız salgınla geçti. Uzun zamandır coğrafyamızda savaş ve çatışmalar devam ediyor. Halihazırda Ukrayna'da yaşanan insanlık dramı üzerimizden kara bir bulut olarak geçiyor. Hayatın iniş çıkışlarıyla imtihan ediliyoruz. İnsanın kendini bu en yalnız ve çaresiz hissettiği anlarda onu sarıp sarmalayan kimsesizliğinde akrabası olan Kızılay'ımız var. Ülkemizin en büyük, dünyanın ise en önde gelen yardım kuruluşu Kızılay, hepimizin medarı iftiharıdır."