Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.66
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Ocak 2023

​Kitapla, dostlukla ve dostça kalın

Yazma eylemi, yazarın fikrini, görüş ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşabilme cesareti gösterebilme erdemidir. Yazmak, derdini dile dökmek ve “Ben hala yaşıyorum ve buradayım!” deyip hayatının öneminin farkına varabilmektir. Yazmak, bir bakıma ruhu teskin etmektir. İnsanın içinde biriken volkanları yanardağlar misali dışarıya atmasıdır.

Kitap ise yazarın tarihe düştüğü nottur. Kitap, "Söz uçar, yazı kalır." tabirinde olduğu gibi çok sonraları dahi bugün söylenen sözlerin, hafızalarda diri kalmasına vesiledir. Nihayetinde yıllar sonrasına bırakılan bir miras, bir hazinedir kitap. Bu anlamda da yazma eylemini icra eden, dahası yazdıklarını iki kapak arasında toplayıp kitap haline getirebilmiş olan yazar arkadaşları, göstermiş oldukları cesaretten dolayı yürekten kutlamak gerekir. Bunlardan biri olabildiğim için de Allah’a hamdolsun.

Yazma eylemini anlamını kılan en önemli olgu, yazılanların muhatap bulmasıdır. Sesi anlamlı kılanın aksinin olması gibi. Âşık Veysel'in de dediği gibi, güzelliğin değeri görendeki aşk kadardır. Aşk ile okuyan okur, yazılanın güzelliğinin en güzel yansıması ve yazarın umududur. Bu yansımasının en iyi görülebildiği yerlerden biri ise Kitap Fuarlarıdır. Kitap Fuarları, okur-yazar buluşmasının en güzide durağıdır. O durakta başlayan nice güzel dostluk biliyorum ki, hala devam etmektedir. Okuduğunuz mükemmel bir cümlenin, dizenin, şiirin, romanın, nihayetinde kitabın yazarıyla aynı ortamda bulunup, aynı havayı soluyup, hem eser hem de kendisiyle ilgili sorular sorabilme fırsatının en özel yeridir fuarlar.

Yine böyle fuarlardan biri olan Adana 15. Kitap Fuarı, geçtiğimiz cumartesi günü kapılarını kitapseverlere açtı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yüzü aşkın yayınevinin katılımıyla gerçekleşmekte olan fuarda biz de yerimizi aldık. Son kitabımız Şiir Notları'nın imza günü vesilesiyle 15 Ocak Pazar Günü Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün standında sevgili okurlarımızla bir araya gelmenin haklı ve mutlu onurunu yaşadık.

Bugün, benim için bir günden, bir fuardan fazlasıydı. Son kitabım Şiir Notları, Kadran Yayınlarından çıkmış ve fuara yetişmişti. Bu vesileyle 15 Ocak Pazar günü imza gününü düzenledik.

Dördüncü kitabımız olduğu için sadece 4 saat olarak planladığımız imza etkinliğimizde birbirinden kıymetli dostlarımız bizi onurlandırdı. Bu mutlu günümüzde olumsuz hava koşulları ve yoğun trafiğe rağmen bizi yalnız bırakmayan gönlü güzel dostlara teşekkür ederim.

Kitap, muhatabının gönlünde, zihninde ve hayatında karşılık bulmuşsa, yazar için en büyük mutluluktur. Bir yazar için imza günleri ise bu mutluluğun en güzel vesilesidir.

Bu mutluluğumuza vesile olan Annem, Babam, Eşim ve yavrularım Gülsima ile Eymen başta olmak üzere kıymetli Yazar Dostlarım Kutsal Topaloğlu ve muhterem Anne ile Babaları, Sinan Yağmur, Veysel Tepeli, Hüseyin Acarlar, Adnan Kalkan, Emin Doğan, Sait Özdemir ile birlikte Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İzzettin Aydın, Şube Müdürlerimiz Musa Yıldızhan, Hakan Üstün, Mehmet Şimşek, Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Adana İl Başkanı Durdu Mehmet Girgeç, Eğitim Bir Sen İl Başkan Yardımcısı Kemal Kara, birbirinden değerli aile dostlarım, sevgili mesai arkadaşlarım, öğretmen arkadaşlarım, eski ve yeni öğrencilerim, velilerim ile ismini buradan sayamadığım bütün değerli ziyaretçilerime gönülden ve yürek dolusu teşekkürlerimi sunuyorum.

Bazı çalışmaların bazı gizli kahramanları vardır ve onlar herkesten daha çok yoruldukları halde, yorgunluklarını sizin mutluluğunuzun arkasında gizleyip, orada dinlendirirler. Onlar aslında günün kahramanları ve olayın mutfağındaki kişilerdir. İmza günümüzün kahramanları Müberra Gök, Emine Adıgüzel ve Seyfullah Koktaş'a ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu güzel günün ardından insan, “Hayat dostlarla güzel ve iyi ki güzel dostlar biriktirmişiz.” demekten kendini alamıyor.

Sağ olsunlar, var olsunlar...

Bu mutlu günümüze ortak olup bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarıma tekrar teşekkür ediyor, onları saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Hepinize kitaplı ve dostlu bir ömür diliyorum.

Kitapla, dostlukla ve dostça kalın...

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan