Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.19
BIST 100
9099.12
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Eylül 2021

Kırım'dan Doğu Türkistan'a!..

TÜRK coğrafyası, Kırım’dan Doğu Türkistan’a esaret zincirlerini kırma mücadelesi veriyor. Kırım’da Rus, Doğu Türkistan’da Çin’in fiili işgali altındaki Türk toprakları, hergün zulmün biniyle imtihan edilirken, diğer yanda sınırları fiili işgalden kurtulmuş ama ruhuna geçirilmiş prangalarla boynu eğik Türk toprakları ise esaretten kurtulma çabasıyla çırpınıyor adeta…

Doğu Türkistan’da, Uygur Türkleri Çin işgali altında adeta soykırım ile yok ediliyor. Milyonlarca Müslüman Uygur Türkü esir kamplarında işkenceyle ölümden beter şekilde esir, milyonlarcası köle gibi çalıştırılıyor, Uygur çocukları esir kampı kreşlerinde Çin Komünist Partisi ideolojisine göre yetiştiriliyor, aileler dağıtılıyor, İslam’a dair her şey yasak, Türk kültürüne dair her şey yasak, akla hayale gelmeyecek işkenceler ile milyonlarca insan yok edilmek isteniyor.

***

Son elli yıldır, İslâm Dünyasında sayı olarak en çok Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Uygur Türkleri katledildi. Çin sistematik şekilde Uygur Türklerini akıl almaz işkence yöntemleriyle asimile etmeye uğraştı, bunu gerçekleştiremediğini gördüğünde ise koca bir halkı soykırımla yok etmeye çalışıyor… Ve maalesef dünyanın gözü önünde yapılan bu soykırımı engelleyemiyoruz, sesimizi duyurmakta zorlanıyor, zulmü durduramıyoruz. Çünkü ne dünya devletlerinin ne de İslam Dünyasının öncelikli kurtarılacaklar listesinde Doğu Türkistan var…

Reel politik denilen heyula, paraya dayalı politika, haklının ve mazlumun değil, güçlünün ve zalimin yanında durmayı öğütlüyor güç sahiplerine… Oysa bu onların ahiretlerini zaten yok ediyor da, dünyaları da berbat oluyor farkında değiller…

***

Kırım’da, Kırım Tatar Türkleri de Rus cenderesi altında her yeni güne yeni bir baskınla uyanıyor. Geçtiğimiz hafta Kırım Tatar Türklerinin önemli isimlerinden Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinden Nariman Celal, işgalci Rusya Federasyonu gizli servisi FSB tarafından gözaltına alındı. Rusya, Kırım Tatar Milli Meclisi’ni (KTMM) yasaklamış, birçok üyesini hapse atmış veya ülkeden sürgün etmişti. Kırım’da kalan az sayıdaki meclis üyelerinden birisi olan, politikacı, öğretmen, siyaset bilimci ve gazeteci, 2013 yılından beri de Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan yardımcısı olan Nariman Celal ve 5 kişi, adeta bir kaçırma operasyonuyla gözaltına alındı. Uzun uğraşlar sonunda Avukat Emine Avamila, Nariman Celal’in dünden beri, kafasına çuval geçirilmiş, elleri kelepçeli, ağır psikolojik ve fiziksel baskı altında FSB Kırım merkezinde bodrumda bir hücrede tutulduğunu, çok bitkin olduğunu öğrenebildi.

Kırım Tatar Türkleri, 1944’te o dönem SSCB lideri olan Stalin’in emriyle yapılan bir gece yarısı saldırısıyla evlerinden topraklarından vatanlarından kopartılarak Sibirya’ya sürgüne/ölüme yollanmıştı. Yüzbinler o yolda hayatını kaybetti, kalanların çoğu ise Sibirya’da… O zamandan beri Rusya, sistematik zulmüne devam etti.

Rusya fiili durum oluşturarak işgal ettiği 2014 yılından beri Tatar Türklerine karşı her geçen gün artan baskıyla zulmetmekte. Birçok gazeteci, aktivist, halkını ve haklarını savunmak isteyen Tatar Türkü “ortadan kaybetme” yöntemiyle şehit edildi ve üstelik terörist yaftası vurularak yapıldı bu zulümler.

Rusya’nın, benzerini Kafkasya’da yaptığı “terörist ilan ederek” tasfiye etme operasyonuna maruz bırakılıyor Kırım Türkleri. Siyasi harekete mensup insanlar, sivil toplum mensupları, gazeteciler, öğrenciler önce gözaltına alınıyor, uzun bir süre işkenceden geçirilip ya göstermelik mahkemelerde terör suçlamasıyla ağır cezalar veriliyor yahut “terör çatışmasında öldürüldü” diye lanse edilerek infaz ediliyor.

Rus FSB güçleri, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan yardımcısı olan Nariman Celal ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren ve soydaşlarının akıbetini merak eden Kırım Tatar Türkü 40 kişiyi daha gözaltına aldı. Bu insanlara uyduruk suçlamalar ile ağır cezalar verileceği ortada.

***

Rusya genel politik çizgisi itibariyle sadece gücün karşısında geri adım atan bir ülke. Gerekli kamuoyu tepkisi gösterilip baskı kurulamazsa bu zulümleri artıracağına hiç şüphe yok.

Türkiye’nin güvenliği güneyde Kudüs’ten başlıyorsa Doğu’da Kaşgar’dan, Kuzeyde Bahçesaray’dan Batı’da Sarayeva’dan başlar. Bu hassasiyetle, hem ülkemizin, hem soydaşlarımızın güvenliği için devlet olarak gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

Kırım, Kırım Tatar Türklerinin vatanıdır. Ve biz işgal altında da olsa vatanımızdan vazgeçmeyeceğiz. Doğu Türkistan’dan Kırım’a, fiilen veya ruhen esaret altındaki Türk yurtları özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan