Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2325.44
BIST 100
9142.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ekim 2022

​Kendinizi de başkasını da yakmayın!

İyi ve kötünün mücadelesi insanlık tarihi kadar eskidir. İnsan var olduğundan beri iyinin kötü ile arasında amansız bir savaşı, zorlu bir cihadı vardır.

Kötüyü yok edebilecek bu insani mücadeleye, kötüleri iyi yapabileceğiniz bu cihada hiçbir şekilde ara vermemelisiniz. Eğer kıyamete kadar sürecek bu ahlaklı mücadeleye ara verir, bir anlık gafletle vaz geçerseniz cehennem ateşini yanı başınıza çağırdığınızın resmidir.

Bu mücadelenizde zaman ve mekânın içinde bilgiler, şartlar ve imkânlar kullanılmalıdır. Kağnı kullanmanız gerekiyorsa kağnı, kalem kullanmanız gerekiyorsa kalem, uçak kullanmanız gerekiyorsa uçak kullanmalısınız.

Bugün yaşadığımız çağın adı bilgi çağı, smart (akıllı) sanal çağ. Siber saldırılar var, biyolojik saldırılar var, ahlakı kötüleştiren saldırılar var. İnsanlığı öldüren, insan olmaktan çıkaran, aklı ve ilmi yok eden saldırılar var. Topla tüfekle milyonlar öldürülmesine müsaade eden edepsiz bir uluslararası adaletsizlik kaynaklı saldırılar var.

Kadının kadın olmadığını, erkeğin erkek olmadığını, fıtrata uymayan, bunlardan başka bir cinsiyetin olduğunu iddia eden ahlaksız bir düşünce, insanlıktan nefret eden bir hareket var.

Hak sahibinin bir aldığı, hak sahibi olmayanın dokuz aldığı vahşi bir ekonomik düzen ve yürütücüleri var.

Tüm bunlar dünyaya ahlaksızlık yayarak arzı ve semayı, arasındaki toplumları kötü yapmaktalar. Toplumsal olaylarda bir kötülük, etkisini ciddi olarak gösterdiği zaman iş işten çoktan geçmiş demektir. Kendinizi iyi bir insan kabul edebilir, iyi bir Müslüman olduğunuzu iddia edebilirsiniz. Ancak iyi olanı yapmadıkça kötüye ortak olmuş olursunuz. İyiler, kötülerin her daim en az bir adım ilerisinde olmalıdır. Bunu yapmazsanız insan, toplum ve devletleri yok eden, cehennem ateşini harlayan kötülerin, zararlarını asla çözemezsiniz.

Ahlakı kötüleştiren siber/sanal saldırıları, nesli yok eden biyolojik saldırıları, aklı, ilmi ve ahlakı çökerten saldırıları nasıl önleyeceksiniz?

Kadın kadınla, erkek erkekle evlenebilir diyerek en büyük ahlaksızlığı yapan ve fıtratı bozmaya çalışan cinsel teröristlerin aile ve toplumu dağıtmasına iş işten geçmeden toplum olarak nasıl dur diyeceksiniz?

Saldırılarla mücadelede toplum bunun neresinde olacak, devlet bunun neresinde yer alacak?

İyilerin yaptığı iyide kötülerin yaptığı kötüde hem oluşuyla hem etkisiyle insan ve toplumda belli bir zaman alacak. Bu durumun oluş ve etkilerini, insan da toplum da aynıyla belli bir zaman sürecinde görecektir.

Basit bir olayın neticesi insan hayatını üç yıl, beş yıl boyunca etkiliyorsa diğer bazı olaylar toplumu on yıl, yüz yıl etkileyebilir. Ülkemiz, çoluk çocuk herkesin bildiği terör belasıyla gelinen durumla kırk yıldır uğraşıyor. Bu bela için uğraşan birçok kurum var. Ülkenin bir yıllık bütçesinin birkaç katının gittiği, zorlanarak ırkçı terörü ancak karşılayabildiği bir yerde mesela cinsel teröristlerin topluma verdiği ahlaki yaraları düzeltebilmesi çok daha zaman alacak ve daha yorucu olacaktır.

Bunlara binaen her çağın akıl, ilim ve ahlak ihtiyacının farklı olacağı bilinmelidir. İçerisinde bulunulan çağın şartları neyi gerektiriyorsa o kadar çalışılmalı, “Bana ne!” denilmeden insan olmaktan ve insanlıktan vazgeçilmemeli, kötü ile mücadelede hayırlı kurumlar kurulmalıdır. İnsan ve insanlık sorunları karşısında “Bana ne!” deme gafletinde bulunanlar, her daim yanacak olanlardır. Hem bu dünyada hem de öte dünyada… Ne olur kendinizi yakmayın, başkalarının da yanmasına sebep olmayın!

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan