Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.73
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Eylül 2024

​Kemalizm'in kabul etmediği muhafazakar Atatürkçüler

Bakara Sûresi 120. ayette “Sen onların dinlerine uymadıkça senden asla memnun kalmayacaklardır” buyuruluyor. ‘Bakın, CHP kadar biz de Kemalistiz’ minvalinde her an Mustafa Kemal’i anmanın da bir işe yaramadığı, dün çekilmiş kılıçların altında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demelerinden belli oluyor. Belirli günlerde CHP’lilerden önce Mustafa Kemal paylaşımı yapma yarışına giren ünlü muhafazakarlara dünkü video bir şey anlatmış oldu mu acaba?

Senin kıblenin Selanik değil, Kabe olduğunu biliyorlar. Başını da açsan, içki de içsen 30 Ağustos, 29 Ekim vs. de heykellerin önünde secde de etsen bir şey değişmeyecek! Sen Selanikli değilsin. Kemalizm bu ülkenin ikinci büyük dinidir. Seni onlar Kemalizm karşıtı olarak kodladı! Tören dışı bir yemin hadisesiyle hafızalarımızda 28 Şubat’a geri döndük. Bir süredir de bazı işletmelerde başörtülülerin içeri alınmadığı haberlerini okuyoruz. 20 yılda elde ettiğimiz kazanımlarımızı Kemalizm’in ezici gücüne kurban etmeye başladık. Çünkü CHP’den daha çok Atatürkçü olmaya çalışıyoruz. Kemalizm zorbalığı, 90’ların şeriatçı, antikemalist Müslümanlarına bile boyun eğdirdi.

Bir sonraki seçimde CHP iktidar olsa başladığımız noktanın gerisine, hatta 28 Şubat’ın daha kallavisine döneceğimiz aşikar. CHP’lilerle Kemalizm özel gün ve ritüellerini anma yarışına girmeye başladığımız gün kaybettik biz bu yarışı. Geçmiş olsun! La Fontaine’den masallar gibi Kemalizm’in yalan tarihini dinlemeye ve dinletmeye devam. Ortaçağ’dan tepeleme inmiş heykel odaklı bir dine teslim olmuş durumdayız. Eleştirmek ne haddimize! 1938’den beri ölü olduğu halde hala ülkeyi yöneten tek siyasetçi bizde! 1938’de ölmüş olduğunu hatırlatmak bile linç edilmeye yetiyor. Üstelik onun adını kullanarak zengin de olunuyor, millete küfreden Dilruba gibileri CHP tarafından başköşelerde karşılanıyor, Mustafa Kemal’i eleştiren insanlar Kemalizm’in kulları kurban istiyor diye hapse attırılıyor. Mustafa Kemal’in kendisi dahi istemediği halde sırf CHP ortalığı ayağa kaldırıyor diye adını hutbelerde bile anmaya boyun eğiyoruz. İskilipli Atıf’ı, Şalcı Bacı’yı ve son olarak Kadir Mısıroğlu’nu rahmetle anarak yazımı bitiriyorum.