Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2422.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Ocak 2023

Kelâmullah

Kur’an-ı Kerim kıyamete kadar insanlığın ihtiyacını giderecek ölçüde gönderilmiş bir kitaptır. Bu kitap muhteşem bir yapı olan kâinat içinde mükemmel bir varlık olan insanın hayat reçetesidir. Bizden öncekileri anlatan, bizlere bilgi veren ve kıyamete kadar varlığını herhangi bir değişikliğe uğramaksızın devam ettirecek olan Kur’an-ı Kerim, geldiği asra hitap ettiği gibi asırlar sonrasına da cevap üretecek mahiyette, bütün insanlığa kurtuluş yolunu gösteren hidayet rehberidir.

Kur’an-ı Kerim dünyanın sonuna kadar yaşayacak insanların da her okuduğunda Yaradan ile irtibata geçmiş sayıldığı mübarek bir kitaptır. Nazil olduğu andan kıyamete kadar insanlığa cevap olan Kur’an-ı Kerim, kitaplarda yazılı harflerden ziyade, hafızların zihninde, okuyanların dilinde, dinleyenlerin kulaklarında, tatbik edenlerin gönlünde yaşayan, özünü kaybetmiş dünyada yeni bir dünya düzeni inşa eden, vahyin son tecellisi, okuyanı zihnen hep uyanık, dingin, coşkulu ve heyecanlı tutan, ilahi bir üslup ve akışkanlık içeren şifa kaynağı bir kitaptır.

Kur’an-ı Kerim, bizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için apaçık âyetler şeklinle indirilen, hiçbir kulun benzerini getiremeyeceği, kıyamete kadar koruyucusunun Allah (cc) olduğu, müminler için şifa ve rahmet kaynağı, dileyeni en doğru olan yola götüren, şanı yüce mübarek bir kitaptır.

Manasıyla ve nazmıyla Allah Teâlâ’dan olan Kur’an-ı Kerim, ona inananların ahlaken yükseldiği, onun yoluna gidenlerin hakka erdiği, onunla amel edenlerin saadete kavuştuğu, onunla yaşayanların kardeş olduğu, manasıyla ruhlara tesir eden, gönüllerde yeni bir bahar başlatan, insanı dünyasından da ahiretinden de haberdar eden, hiçbir tercümeyle hükmüne kadir olunmadığı, mucize, ilahi bir kitaptır.

Onu öğrenen ve öğretenin insanların en hayırlısı olduğu; okuyanın sinesine nebevi ahlâkın yerleştiği Kur’an-ı Kerim ilahi ışık ve nur kitabıdır. Kelamının yüce olduğu Kur’an-ı Kerim, sahibini ruhen büyüterek, mahlûkata gösterdiği iyilik ve lütfu idrak ederek, kalp huzurunu sağlayarak, tedebbür ederek, her ayete uygun manayı düşünerek, onu anlamaya engel sebeplerden uzak durarak ve hisli bir şekilde okunduğunda okuyanı ruhen yücelten bir rehber, takvâ sahipleri için de bir hidayet ve öğüt kitabıdır.

Okuyanın saygısını artıran Kur’an-ı Kerim, âlemlerin rabbi tarafından indirilmiş, değerli, güçlü ve Arşın Sahibi katında itibarlı bir elçinin getirdiği, hak ile bâtılı ayıran, doğru yol rehberi, küçük veya büyük ne varsa istisnasız apaçık içinde yazılı olduğu, Müslümanların ebedi kanunu, şanı yüce, en son ve en mukaddes kitaptır. O Kelâmullah’tır.

İsveç'te kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıyı lanetliyorum. Kutsal değerlerimize hakaret etmek sureti ile İslam dinini hedef gösteren bu eylemi gerçekleştiren şahsı ve ona kucak açan İsveç devletini kınıyorum.

Avrupa'da günden güne artan İslam düşmanlığının kaygı verici bir hal aldığı apaçık bir gerçektir. Avrupa makamlarını bu konuda acil önlem almaya davet ediyorum.

Toplumsal barışı hedef alan, İslam medeniyetinin engin hoşgörüsünden nasipsiz bu kirli zihinlere en güzel cevabı Kur’an’ı Kerim vermektedir.

“Onlar istemese de Allah c.c. nurunu tamamlayacaktır.”