Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2488.25
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ocak 2016

Kaya gibi gönül adamı

Akit Gazetesi'nin Genel Yayın Koordinatörü ve yazarı Hasan Karakaya Ağabeyimiz önceki gece saat 00.30'de Medine'de Hakk'a yürüdü.

Haberi saat 01.30'da Ankara Temsilcimiz Bayram Zilan'ın telefonu ile öğrendim. 'İnna lillah ve inna ileyhi raciun' ayeti döküldü dilimden.

Hasan ağabey usta bir kalemdi. Kılıç gibi keskin, mermi gibi sert nokta atışları yapardı yazılarında.

Bir gazete, kendisiyle yaptığı röportajda onu elindeki darbeli matkabın ucuna takılı kalemle fotoğraflamıştı.

Ama Hasan ağabeyle 'yol arkadaşlığı' yapanlar, mesai arkadaşları, dostları, arkadaşları, yakınları iyi bilir ki o 'dava adamı' olduğu kadar aynı zamanda yufka yürekli bir 'gönül' adımıdır.

Hasan ağabeyin yüreğinin genişliği, onu her yaştan, her görüşten insanla 'arkadaş' kılmaya yeter.

Eğitim düzeyi ve mesleki pozisyonu ne olursa olsun geniş gönlüyle herkesle kısa sürede dost olabilen, her türlü espriyi kaldırabilen, alçak gönüllü, mütevazı bir dava ehli idi Hasan Karakaya.

Onun nefsiyle ilgili yapılan her türlü şakaya kahkahayla karşılık veren engin gönüllü, ego denen zehri ayağının altında çiğnemiş biriydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gittiğimiz 3 günlük Slovenya, Slovakya ve Romanya gezilerinde Hasan abinin bol bol fotoğrafını çektim.

Milli Gazete mazimiz nedeniyle ortak dostlar üzerinden saatlerce sohbet ettik. Hoşuna giden bazı mekanlarda bana göz ederek orada fotoğrafını çekmemi istiyor, sonra da ısrarla o da benim fotoğraflarımı çekiyordu.

En son 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştük. "Beraber gittiğimiz gezilerin tadı damağımda, çok keyifliydi. Gene seyahatlere çıkalım seninle yahu" deyince "İnşallah" dedim ve gülüştük.

Yeryüzünün neresinde olursa olsun, acı çeken tüm mazlum Müslümanların acısını çekiyordu. Göründüğünün aksine bazen çocuklar gibi şen, zalimler karşısında soğuk çelik bir kılıç, mazlumlara karşı merhametli bir mü'min duygusallığı vardı Hasan ağabeyde.

Allah (CC), mekanını Cennet eylesin. Ailesine, yakınlarına, evlatlarına sabırlar versin. Basın dünyasına ve Yeni Akit Gazetesi'ne başsağlığı diliyorum.

Güle güle kaya gibi gönül adamı, güle güleu2026