Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2491.93
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Aralık 2019

Katar neden hedefte

Katar petrolü bol olan bir ülke. Katar Türkiye ile son zamanlarda daha çok iş birliği yapmak istiyor. İmkânlarını batı dünyasına değil Türkiye ye kaydırması Türkiye açısından büyük bir avantaj. Başta Amerika, İsrail olmak üzere bazı diğer batılı ülkeler tarafından Türkiye ye karşı yapılmak istenen ekonomik darbeye, Katar’ın zamanın da on beş milyar doları Türkiye de yatırım yapması, bu darbenin önüne bir nebze geçmiş oldu.

Böyle bir ortamda Katar’ın Türkiye ye ekonomik yönden destek vermesi takdire şayandır. Çünkü dostluk ve kardeşlik zor zamanlarda belli eder. Onun içindir ki Katar; Türkiye ye yaptığı yatırımlardan dolayı batı dünyasının da hedefi haline gelmiştir artık.

Batı dünyası ve İsrail’in görünmeyen fakat söylem ve eylemleri ile açığa vuran bir ayağı da içimizde mevcuttur. Bunlar zaman zaman Ülkemizin değil, batının ve İsrail’in çıkarlarını sinsice savunmaktan asla geri kalmadılar ve kalmayacaklardır. Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan da Malezya seyahatinde bu ihanetin kimler tarafından yapıldığını açıkça ilan etmiştir.

Bunun en bariz örneğini tank ve palet fabrikası üzerinden Katar’a düşmanlık eden bazılarının kin ve nefretlerini bazı TV ekranlarından ibretle seyretmekteyiz. Türkiye neden Mısır, Suudi Arabistan BAE İsrail ve Yunanistan’ın yanında değil de Katarla işbirliği yapıyor diyerek Katarla Türkiye’nin arasını açmak için ellerinden gelen her türlü gayreti ve melaneti, çırpınırcasına dile getiriyorlar. Hele hele Muhalefet partilerinin Katara ateş pür küsmesin nasıl izah edeceğiz? Saadet ve İyi partinin bu kervana katılması son derece manidardır.

Bazı televizyon programlarında nerede ise her akşam çapsız bazı adamları ekranlar da karşımıza çıkarıp, onların işe yaramaz ve zehirli fikirlerin halkımıza empoze etmeye gayret gösteriyorlar. Güya Katar ordusuna tank ve palet fabrikası satılmış. Katar ordusunun gücü nedir ki , bu fabrikayı alıp götürebilir mi.. Hem bu fabrikanın mülkiyeti Türkiye ye ait iken böylesine içi bomboş iddialarda bulunmak izahtan varestedir.

Yakın zamanda Katar Türkiye den asker talep etmiş, bu talep karşılanmakla birlikte, Türkiye tarafından Katar da bir de üs kurulmuştur. Niyeti bozuk olanlar bu gelişmeleri görmezlikten gelmişlerdir. Katarın askeri alanda Türkiye ye, Türkiye nin de Katarın ekonomik desteğine ihtiyacı vardır. Bu karşılıklı vaz geçilmez ihtiyaçlar Türkiye ile Katarı yan yana getirmiş ve Alemi İslam’ın ittihadı hususunda şimdilik çekirdek misali fiili bir yapılanma meydana gelmiştir.

Türkiye ve Katar birlikte güçlendikçe birçok İslam ülkeleri de bu kervana katılacaktır. Nitekim Libya’nın Akdeniz de Türkiye ile yapmış olduğu antlaşma bunun muhteşem bir meyvesidir. Şayet ilerde birkaç İslam ülkesi ciddi manada Türkiye ile işbirliği yapsa, dünyanın dengesi değişecek ve üçüncü bir blok meydana gelecektir. Zaten batıyı çileden çıkaran ve endişelendiren de bu birlikteliktir.

Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın Malezya da İslam Alemine verdiği mesaj son derece anlamlıdır. Asrımızda en büyük bir farz olan İttihadı İslam’ın hayata geçmesiyle, Allah’ın rahmetine mazhar olabiliriz İslam Müslümanları birliğe davet ederken. ayrışmamız bizi zilletin içine sürüklemiş ve perişan olmamıza sebebiyet vermiştir.

Trump’un İstanbul da gökyüzüne yükselmiş kulelerini görmek istemeyenler, Katar Emirinin annesi neden Türkiye de yatırım yapıyor diye, adeta kırmızıyı gören boğa gibi olmuşlardır

Hiç merak etmeyin Allah’ın ipine sımsıkı sarılan kurtuluşa erecektir.

A.Kadir İkbal