Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2439.47
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ekim 2018

Kaşıkçı cinayetinin düşündürdükleri

Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasının üzerinden 25 gün geçti. Suud idaresi yaklaşık 18 gün sonra Kaşıkçı'nın " konsoloslukta çıkan arbede sonucu öldü " - ğünü açıkladı. Olayın üzerinden yirmi beş gün geçmiş olmasına rağmen cenazesine henüz ulaşılamadı? Bütün emareler Suud prensini gösterdiği halde Muhammed bin Selman hala görevinin başında .Bu cinayet ile ilgili günlerdir aklımı kurcalayan hususları sizlerle paylaşmak istedim.


1-Sırf muhalif olması bir gazetecinin hunharca katline gerekçe olabilir mi?İslam hukuku bunun neresinde? Dünyadaki İslamofobi olgusuna sözde İslami devlet fobisi mi eklenmek isteniyor? Bu cinayet İslam'la topyekûn mücadelenin yeni bir aşaması mıdır?


2-Kaşıkçı özellikle seçilmiş bir kurban mı? Onun üzerinden bütün muhaliflere susun akıbetiniz aynı olur mesajı mı verilmek isteniyor?


3-Bir Türk bayanla evlilik yapacak olması Suud 'la ilgili " gizli bilgileri Türkiye ile paylaşır " endişesine mi sebep oldu cinayetin sebeplerinden biri de bu olabilir mi?


4-Evlilik işlemlerini ABD'de ki Suud konsolosluğunda değil de neden Türkiye'de yapmak zorunda kaldı? Cinayetin Türkiye'de gerçekleştirilmiş olmasının amacı ne? İlk anlarda SUUD medyasının Türkiye'yi suçlayıcı açıklamalarının amacı neydi? Olayı Türkiye'ye yıkıp ülkemize karşı yeni bir saldırı dalgası başlatmak mı amaçlandı?


5-Cinayet İstanbul'un herhangi bir yerinde değil de neden konsoloslukta göstere göstere işlendi? Bu kadar acemice işlenen bir cinayette seçilen yer ve kurban üzerinden SUUD'a yönelik uluslararası bir müdahelenin zeminimi oluşturulmak isteniyor. Yoksa bu olay üzerinden köşeye sıkıştırılmış SUUD'un daha fazla taviz vermesi mi sağlanacak?


6-ABD'den izin almadan WC'ye bile gidemeyen SUUD bu cinayeti kendi inisiyatifi ile işlemiş olabilir mi?


7-İşin içinde ABD varsa amacı ne? Türkiye ve Suud arasında bir kriz mi çıkarılmak isteniyor? Öyleyse bu kriz kimin işine yarayabilir?


8-Kaşıkçı, Suudi yetkililerin iç ve dış siyasetini açıkça eleştiriyor, İsrail'le güçlenen ilişkilerden ve aradaki samimiyetin artmasından duyduğu rahatsızlığı beyan ediyordu. Hatta Suudi yöneticilerin, gazetelere İsrail’i desteklediklerini ve Filistin’e karşı cephe aldıklarını duyurmalarına dair yayın serbestliği getirmelerini de hata olarak değerlendirmekten çekinmiyordu. Bu eleştiriler İsrail'i rahatsız etmiş olabilir mi? İsrail bu işin neresinde?Sessizliğini koruyan İsrail neyi amaçlamış olabilir?


9-Türkiye, ilk günden itibaren bu cinayetle alakalı iş birliği yapmak isterken SUUD'un engellemesinin amacı ne idi?

Bunun gibi onlarca sorunun açığa kavuşturulması gerekiyor?
Yazık oldu KAŞIKÇI'ya...
Fakat kan zayi olmaz.
Gerçeklerin er yada geç açığa çıkmak gibi bir huyu vardır...