Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2281.77
BIST 100
9019.36
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Haziran 2021

Kaos arama timi ı̇ş başında

Eski Türkiye’yi tamamen kaybetmek istemiyorlar.

Bu konuda çok azimli, çok gayretli ve bir o kadar da ahlaksızlar.

12 Eylül 1980 öncesi sabah sağcıyı vuranlar, akşam solcuları hem de aynı silahla vuruyorlardı.

Beş bin gencimizin hayatını kaybettiği bu anarşi dönemine“Sağcı-Solcu Kavgası” dediler.

Maalesef millet olarak bu yalana bizler de inanıyorduk.

Tamam, Türkiye’de birbirine karşı olan muhafazakar sağcı ülkücü kesim ile ateist sol-sosyalist kesim birbirini sevmiyordu hatta birbirlerine düşmanlıkları gizli değildi.

Lakin;

Ne sağcısı ne solcusu kendi başına fikir geliştirebilecek yetkinlikteydi. Çünkü savundukları ideoloji hakkında fikir geliştiremeyen gençlerin birbirleri hakkında bu kadar hızlı, isabetli istihbarat geliştirmeleri mümkün değildi.

Cuma günü İzmir HDP İl Başkanlığına bir şahıs silahlı saldırıda bulundu ve maalesef bir insan öldürüldü. Aynı günün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Ak Parti ilçe Başkanlığına patlayıcılar atıldı. Allah’tan bu saldırıda can kaybı yaşanmadı.

Uzun zamandır şehirlerde bu tür saldırlar olmuyordu. İlgili kurumların titiz çalışmaları şehirlerde terör ve anarşiyi sıfırlamıştı, ama birkaç saat arayla iki ilimizde rakip partilere yapılan bu saldırı bize 1980 öncesi saldırıları hatırlattı.

Çünkü;

İzmir saldırısından hemen sonra ABD tarafından fonlanan medyanın, “Saldırgan MHP’li, Ülkücü” diye manşetlerini tazelemesi,

Hemen akabinde ‘saldırının önceden bilindiği ve saldırganın kimliği hakkında önceden çalışma yapıldığı’ kanaatini güçlendirenve dahası, saldırgana ait kısmen montaj olduğunu düşündüğümüz fotoğrafların bu yayın organları tarafından peş peşe paylaşılması,

Bizi 12 Eylül cuntasının başı Kenan Evren’in, “Darbeyi daha önce yapacaktık ancak olgunlaşmasını bekledik” sözlerini hatırlatmaya sevketti.

Haksız sayılmayız,

Aynı günün akşamında Diyarbakır’da Ak Parti’ye saldırı düzenlendi. Sabah kurşunlar HDP’ye, akşam patlayıcılar Ak Parti’ye.

Amaç yeterince belli değil mi?

Ama unutmasınlar ki artık oyunlara gelmiyoruz.

Bizi ne olursa olsun birbirimize düşüremezler.

Ne yöneticiler ne de diğer kesimler yeniden kargaşa ve kaos istiyor. Bu sebeple hibrit savaş olarak bilinen çok yönlü savaşın Türkiye üzerine çökmesine Türk’ü, Kürd’ü, Sünnisi, Alevi’siyle kısacası millet olarak izin vermeyeceğiz.

Bakınız,

MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli, İzmir saldırısından hemen sonra“Olayın bütün yönleriyle vüzuha kavuşturulması” çağrısında bulunmak suretiyle kaos beklentisi içinde olanların gözlerine bir avuç toprak atarak kirli emellerini kursaklarında bıraktı.

İstediler ki MHP bu kirli oyuna sessiz kalsın ya da taraf olsun.

İstediler ki milletimiz bu ihaneti görmezden gelsin. Ama öyle olmadı, toplumun her kesiminden saldırıya ve saldırgana lanet yağdı.

Aynı şekilde Hani’deki saldırının da İzmir saldırısı ile ilişkilendirilmesi istendi. Şükür ki millet bu oyunlara doydu ve artık bu kirli planları akameteuğratacak ferasete sahiptir.

Şimdi,

Saldırganın bütün ilişkileri araştırılıp soruşturulmalıdır. Sedat Peker’in bildiğini elbetteki istihbarat birimleri de biliyor. Haftalar önce bu tür saldırılara işaret eden Peker’in ağababaları boş durmayacak. Öyleyse biz bir adım önde olmalıyız, tıpkı son beş yılda terörle mücadelede hep birkaç adım önde olduğumuz gibi.

Saldırganının olaydan sonraki tavırları saldırının çok profesyonel olduğunu ortaya koyuyor.

Şöyle ki;

Saldırgan kaçmadı.

PKK’ya olan nefretim saldırıya sebep oldu,dedi.

Siyasi tarafını net olarak ifade etti.

Yakınlık duyduğunu söylediği kesimin böyle bir saldırıyı tasvip etmeyeceğini bildiği halde saldırganın bu tavrı olayın ‘derin’ bir plan dahilinde yapıldığını gösteriyor.

Çok uzun zamandır ülkede bu tür saldırıların olmadığını düşündüğümüzde bu saldırının bir nefret işi olmadığını, “düğmecilerin” iş başında olduğunu görmek zor değil.

Sağduyu.

Evet, tam da bugünler sağduyu zamanıdır.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan