Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Kasım 2021

​Kanal İstanbul'a kimler karşı çıkar?

Türkiye'nin egemenlik haklarını kimler kullanmasını istemezse, işte onlar karşı çıkar. Ülkemize mega projelerin yapılmasını kimler istemezse, işte onlar karşı çıkar.

En net ifadeyle söylüyorum... Türkiye'nin büyüyüp güçlenmesini kimler istemezse, işte onlar Kanal İstanbul'un karşısında dururlar.

Çünkü, bunlara göre, Güçsüz ve Zayıf Türkiye'yi kontrol etmesi daha kolaydır. Bu maksatla, memleketimize kendi kaynaklarını yıllarca kullandırtmadılar. Hep basit basit sebeplerle konuyu engellediler.

Şimdi de, Türkiye'nin Kanal İstanbul gibi, çok önemli stratejik hamlesini engellemeye çalışıyorlar.

Kanal İstanbul'un Kazanımları...

Peki, Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan ne gibi kazanımları olacak? Şimdi, bunların bazılarını sizinle paylaşacağım...

Değerli okurlarım, Kanal İstanbul'un, ülkemize en büyük katkısı, Türkiye'nin jeopolitik konumunun, gemi ulaşımında da değerlendirilmesi olacaktır. Tabi, bu değerlendirme neticesinde de, ülkemiz ekonomik yönden önemli bir kaynağa kavuşacaktır.

Birde, bu Kanal, İstanbul Boğazı'nın gemi trafiğini hafifletecektir. Gemi trafiğinin hafiflemesi ile de, olası büyük kazaların önüne geçilecektir.

Buradaki bir diğer kazanımda, İstanbul'un şehirleşme açısından rahatlamasıdır. Yani, Kanalın sağına ve soluna kurulacak yeni yerleşim alanları, İstanbul'a soluk aldıracaktır.

Tabi, soluk aldırırken de, İstanbul'daki yapı stoğunun büyük bir bölümünün yenileneceğini, gözden kaçırmayalım.

Biz kaç yıldır, olası bir depremde can kaybını azaltmak için, İstanbul'daki binaların yenilenmesi gerektiğini konuşmuyor muyuz? İşte Kanal İstanbul, bize bu imkanı sağlıyor.

Kulakları çınlasın...

Gelin, ülkemiz ve İstanbulumuz için çok önemli olan bu projenin karşısında olan birkaç ismi, hem hatırlayalım, hem de kulaklarını çınlatalım.

Bunların en büyüğü, ABD'nin Yaşlı Başkanı'yla, oradaki Türkiye karşıtı siyasetçileridir. İngilteresiyle, Fransasıyla, AB, Kanal İstanbul'un karşısındakiler listesinde yerini almıştır.

İçimizdekiler ise, CHP ve yandaşlarıdır. Tabi, fetö, PKK gibi terör örgütlerininde bu listede bulunduğunu unutmayalım...

Aslında, Kanal İstanbul'un karşısında olan isimlere baktığımızda, bu projenin önemini daha iyi anlıyoruz