Dolar (USD)
35.18
Euro (EUR)
36.53
Gram Altın
2966.40
BIST 100
9724.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
01 May 2018

İYİ Parti yeni CHP'dir ve eski CHP'yi bitirecek

Atatürk CHP'den alındığında, CHP sudan çıkmış balığa döner. AK Parti şu ana kadar bunu başaramadı. Bunu İYİ Parti'nin başaracağı görünmektedir. CHP için en büyük tehdit aslında, İYİ Parti'dir. İYİ Parti, ileride CHP'nin yerini alabilir. Bu seçimden sonra 2 partili bir yapı oluşursa, büyük ölçüde AK Parti ve İYİ Parti olarak şekillenecektir. CHP, DSP gibi küçülme tehlikesi ile karşı karşıya. İYİ Parti, CHP'nin çökmesine ve DSP gibi etkisiz bir siyasal harekete dönüşmesine sebep olabilir. Hatta Saadet Partisini de etkileyebilir. İYİ Parti, AK Parti'den değil, daha çok CHP'den oy alıyor. İYİ Parti, AK Parti'nin değil, CHP'nin rakibidir. AK Parti özellikle bu seçimde, İYİ Parti ile değil, CHP ile uğraşmalıdır. Türkiye'nin geleceğinde CHP yok. Eski CHP gidiyor, yeni CHP, 'İYİ Parti' olarak geliyor.

***

Abdullah GÜL Parti kurabilir mi?

Gül'ü aday göstermek isteyenlerin asıl amacı AK Parti'yi bölmekti. Bazı milletvekilleri Gül'ü desteklemek için, AK Parti'den istifa edebilirdi. Gül, Cumhurbaşkanı adayı olamamayı sindiremeyebilir. Yeni bir parti kurup, AK Parti'yi bölme yoluna gidebilir. Bence asıl amaç, AK Parti'yi bölecek partinin kurulmasına zemin hazırlamak. Muhalefetin Abdullah Gül üzerinden bir strateji ile hareket edeceğini daha önce (19 Nisan 2017) gündeme getirmiştik.

"Galip İlhaner: Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti adayı ile AKP'li aday yarışacaku2026 ED: Son olarak, bu seçimler, önümüzdeki başkanlık seçimlerinde şu anki muhalefetin Erdoğan'a rakip olamayacağını ortaya koydu. Seçimler için muhalefet nasıl karar alır? Koalisyon mu kurar, yeni bir aday mı çıkartır, yoksa olduğu gibi devam mı eder?

Muhalefetin Erdoğan'a rakip olabilecek bir adayı kendi içinde bulması çok zor. Ancak AK Partili biri bulunabilir mi? Bu tartışmalı. Muhalefet Abdullah Gül gibi birini belli şartlarla destekleyebilir. MHP tabanı geçiş dönemini yaşadığı için, referandumda adapte olamadı ama, cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'dan yana oy kullanma ihtimali daha yüksek olur. Ayrıca, Erdoğan faktöründen dolayı da Kürtlerin oyu daha fazla artacaktır. Muhalefetin koalisyon aday belirlemesi son derece zor.

CHP ve HDP ortak bir aday belirlerse, Erdoğan ya da AK Parti adayı yüzde 65 üzerine bile çıkabilir. CHP, MHP ve HDP'nin bir araya gelmesi ise zaten imkansız. Siyasette her şey mümkündür. Erdoğan'a AK Parti içinden rakip çıkabilir. Özellikle, dış destekli rakip çıkabilir. Örneğin, ABD veya AB destekli. Bu durumda Erdoğan'ın seçilmesi zorlaşabilir, bazı sürprizler çıkabilir. Onun dışında, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması garantidir. Yani sonuç olarak, muhalefetin kendi adayı yok. Ancak AK Parti içinden ya da AK Parti geçmişi olan birini aday göstererek başarılı olabilir. Bu durumda AK Parti, AK Parti adayları ile yarışmış olur. Cumhurbaşkanlığı seçimi; AK Parti ile AKP'li aday arasında geçer",https://eurasiadiary.com/tr/news/interview/130539-galip-ilhaner-cumhurbaskanligi-seciminde-ak-parti-adayi-ile-akpli-aday-yarisacak" diye bitirmiştik.

Meral Akşener'in kendi adaylığında ısrar etmesi üzerine, Abdullah Gül'ün adaylığı direkten döndü. Erdoğan'ın yüksek oy alarak seçilmesinin sorumlusu olarak da Meral Akşener görülecektir. Kısacası Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine rakipsiz aday olarak giriyor.

***

Kürtler; Selahattin Demirtaş ve HDP (PKK) sayfasını kapattı

HDP, DEMİRTAŞ üzerinden bir oyun oynuyor. PKK (Cemil Bayık), Demirtaş'ın ceza alacağını bile bile, neden Demirtaş'ı aday gösteriyor?

1. CHP adayını destekleme bahanesi bulmak

2. Düşük oy alacakları için mağduriyet oluşturup, oy arttırmak için.

ABDullah Öcalan da Demirtaş da aday olsa, yerine başka biri de aday olsa, zaten düşük oy alacaklar. Demirtaş, 100 yılda bir ancak gelebilecek bir altın fırsatı (çözüm süreci) kaçırmıştır. Kürtler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde; HDP (PKK) ve ceza alıp seçime katılamama ihtimali yüksek olan Demirtaş'ı, seçime katılabilse bile hayal kırıklığına uğratarak, cezalandıracaktır. Çözüm sürecini bitirmenin bedelini, çok düşük oy alarak ve hayal kırıklığına uğrayarak ödeyecekler.

Yerel Yönetimler Entegrasyon Seçimleri

2019 yerel yönetimler seçimleri, tam bir entegrasyon seçimleri olmalıdır. Türkiye'nin entegrasyonu açısından; bir İslamcı İZMİR'i, bir komünist KONYA'yı, bir Kürt YOZGAT'ı, bir ülkücü DİYARBEKİR'i, bir Alevi SİVAS'ı yönetebilmelidir. Melih GÖKÇEK (VAN), Kadir TOPBAŞ (Diyarbakır), Mehdi EKER (Rize), Ali BABACAN (Şanlıurfa), Ahmet DAVUTOĞLU (Konya),Berat ALBAYRAK (Siirt), Hüseyin ÇELİK (Ağrı), Bülent ARINÇ (Mardin), Orhan MİROĞLU (Mersin) gibi yerlerden belediye başkan adayı gösterilebilir. AK Parti özellikle Güneydoğuda (İlhami IŞIK, İbrahim TATLISES, Semra POLAT, Ercan EZGİN gibi) zor zamanlarda üzerine düşeni yapanları aday göstermelidir. İhale peşinde koşan, PKK karşısında hiç seslerini çıkarmayanları aday göstermemelidir.

***

Haftanın twiti (29 Nisan 2018): MHP mi Kürtlere zarar veriyor PKK mı? Kürtler, PKK'dan tamamen kurtulmanın fırsatını, Cumhur İttifakı ile yakalamıştır. 24 Haziran seçimleri, Kürtler için büyük bir fırsat. Kürtleri PKK'dan kurtarabilecek en büyük güç, şu anda; AK Parti ve en büyük lider de (Cumhur) ERDOĞAN'dır., https://twitter.com/Galipilhaner/status/990556671427731456

***

NOT: Güneydoğudan daha fazla (Kürt) oy almak için, Cumhur İttifakı yerine zaman zaman, Anadolu İttifakı kavramı da kullanılmalıdır. Anadolu (ADALET) İttifakı; AK Parti, Kürtler, MHP, BBP, HÜDA-PAR ve Saadet Partisi tabanından oluşmaktadır. Ayrıca, HÜDA-PAR'a Çağrımdır, milletvekili seçimlerine girecekse; bağımsız adaylarla girmeli, Cumhur İttifakına zarar verici açıklamalarda bulunmamalı, Cumhurbaşkanı adayı göstermemeli ve ERDOĞAN'ı desteklemeli.