Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2833.37
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İ.Ü-Cerrahpaşa, Spor Bi̇li̇mleri̇ Fakültesi

KURUCUSU olduğumuz İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO)’nun bugüne gelmesinde emeği geçen Prof.Dr. (Turgay Atasü, Selami Görenç, Nail Kır, Atilla Erdemli) ve diğer hocalarımı saygı ile anıyoruz. Diğer emektarları da, ders verenleri de unutamıyoruz.

Prof.Dr. Mehmet Kurtoğlu eğitim aşamasında çok emek verdi. Prof.Dr. Bülent Bayraktar eğitimi rayına oturtturdu. 2015 yılında BESYO Fakülteye dönüştürüldü. Yeni tesislerin yapılmasında Osman Avcı’nın rolünü minnetle hatırlarız. Tesisler yapıldı, eğitim başladı. Ancak fakülte atmosferine geçişte zorluklarımız oldu.

Prof.Dr. Yunus Söylet, Prof.Dr. Mahmut Ak fakültemizin isteklerini göz ardı etmediler. Prof.Dr. Mahmut Ak döneminde bendeniz dekan olma şansını yakaladık. Dekanlığımız döneminde birçok arkadaşımız akademik kariyerinde, bileklerinin hakkıyla, basamak atladılar. Ülkemiz için yeni şampiyonların yetişmesine katkı verdiler.

Fakültemizdeki öğrencilerimize yetkin hocalarca eğitim verilmektedir. Hem öğretim üyesi hem öğrenciler yönünden fakültemiz altın çağını yaşamaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde şampiyon birçok öğrencimiz var. Mesela Dünya Şampiyonu Beytullah Eroğlu, futbolcu Ozan Kabak gibi değerleri sayabilirim.

Fakültemizde engelli öğrencilerimiz de eğitim görüyor. Değişik açıdan (görme, işitme vb.) engelli evlatlarımızın her isteğini ve ihtiyacını maalesef karşılayamadık. Duyarlılık gösteriyoruz ama elimizde olmayan sebeplerle ihtiyaçlarını yerine getiremedik. Yine de bazı mesafeler aldığımızı söyleyebiliriz.

Tabii ki eksikliklerimiz var. Ancak azmimiz ve yeteneklerimiz, ekibimiz sayesinde bu problemler aşılacaktır. Dergimiz faaliyete geçmiştir.

İşte böyle bir ortamda Rektörümüz Prof.Dr. Nuri Aydın fakültemizi ziyaret etti. Yanında yardımcıları Prof.Dr. (Erol İnce, Mehmet Bilgin ve Erdoğan Köse) vardı. Bu ziyarete hepimiz çok sevindik.

Rektör Prof.Dr. Nuri Aydın her geçen gün deneyim kazanıyor, konulara hakim oluyor. Genç rektörümüz öğretim üyelerini tek tek dinledi. Sorunlara çözüm yolu gösterdi. Son derece samimi ve sıcak ortamda gerçekleşen toplantıda problemlerimiz dile getirildi. Rektör dileklerimizin hepsini not aldı, neler yapacağını söyledi.

Artık Dekanlık süremiz sona eriyor, emeklilik dönemine giriyoruz. Dekanlık dönemimizde neler yaptığımızın cevabını zaman gösterecektir. Rektörümüz gelerek bizi onore etti, sağ olsunlar. Biz de yavaş yavaş kendimizi vedaya hazırlıyoruz. Geride kalan arkadaşlarımıza iyilik temennilerinde bulunacağız.

Not: İnece-Erikliman-Giresun yolunun açılması için milletvekilimiz Sabri Öztürk ilgileniyor. İl Özel İdaresinden gerekli atılımı bekliyoruz.

Not: Emekliliğimiz Ocak ayında gerçekleşiyor. Dostlarımıza duyurulur.

Sonuç: “Spor Bilimleri Fakülteleri ülke sporunun gelişmesine katkı verecek hazinelerdir.”