Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.10
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İÜ-Cerrahpaşa Spor Bi̇li̇mleri̇ Fakültesi̇

Spor Bilimleri Fakültesi’nin dekanlığını yürütmek bize kısmet oldu. Esasen Beden ve Eğitimi Yüksek Okulu’nun kuruluşunda görev almıştık. Bu okulda ders verdik. Birçok saygıdeğer öğretim üyesi ile tanıştım ve onlarla ders verme şerefine eriştim.

2015 yılında BESYO fakülteye dönüştü. Öğretmenlik bölümü eklendi. Antrenörlük ve Yöneticilik bölümü önceden vardı. Okulumuz fakülteye dönüştükten sonra mezuniyet töreni henüz yapılmadı. Önümüzdeki sene ilk mezunlarını verecek. O günlerin hasretiyle yanıyoruz.

26 Eylül 2018 Çarşamba günü fakültemizi yeni Rektörümüz Prof.Dr. Nuri Aydın beyefendi ziyaret etti. Rektörümüze yardımcıları Prof.Dr. (Mehmet Bilgin, Erol İnce, Oğuz Çetinkale), Prof.Dr. (Hasret Demircan, Erdoğan Köse), genel sekreterimiz Figen Cihan eşlik ettiler. Dertlerimizi ve isteklerimizi Rektörümüze ilettik.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 8 (sekiz) fakültesi, enstitüleri ve araştırma merkezleri Türk eğitimine hizmete yeni başlamıştır. Fakültemiz geçmişi eski kuruluşu yeni bir üniversitenin ögesidir. Fakültemizde uluslararası ve ulusal düzeyde sporcu öğrencilerimiz bulunmaktadır. Ozan Muhammet Kabak bu değerlerinizden birisidir. (Galatasaray’da oyuncu)

Üniversitenin Avcılar yerleşkesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Spor kompleksi inşa edilmiştir. Bu güzel ve mükemmel kompleks fakültemize armağan edilmiş bulunmaktadır. Bu arada emeği geçen Prof.Dr. Bülent Bayraktar’a ve Osman Avcı’ya şükranlarımızı sunarız. Diğer zevatı saygı ile selamlıyoruz.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Nuri Aydın yetkin bir ortopedi uzmanıdır. Dr. Aydın uzun yıllar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinde başarılı Başhekim yardımcılığı yapmıştır. Arkasından yeni kurulan üniversitemize rektör yardımcısı olarak atanmıştır. Daha sonra Rektörlük görevine getirilmiştir.

Rektörümüz Prof.Dr. Nuri Aydın genç ve dinamik tutumuyla görevine uyum sağlamıştır. Üniversitenin problemlerini hemen tespit ve teşhis edip çözüm yoluna koymuştur. Rektörümüzün ikna edici vasfı ve sıcak yaklaşımı problemlerin çözümüne katkı sağlayacaktır.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, öğretim üyeleriyle ve genç araştırmacılarıyla ülkemizde ve dünyada en iyi yere gelecektir üniversitemiz bilgi ve birikimiyle bilime katkıda bulunacaktır. Öğrencilerimiz ve asistanlarımız en iyi olacaklardır. Bizim de çok çalışmamız gerekiyor.

Bunlar arasında Spor Bilimleri Fakültesi Türk sporuna eğitim yolu ile hizmet etmektedir. Beytullah Eroğlu, Ömer Güleryüz gibi evladımıza eğitim verdik. İsmini yazamadığımız nice öğrencilerimiz Türk sporuna katkı vermeye adaydırlar. Mezunlarımız hizmetlerine sürdürmektedirler.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’yı bundan sonra daha çok duyacaksınız ve izleyeceksiniz. Çünkü Cerrahpaşa, geleceği ve geçmişi bir arada yoğurmaktadır.

Sonuç: “İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Spor Bilimleri Fakültesi Türk sporunu yüceltmeye devam ediyor.”