Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.84
Gram Altın
2820.57
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Eylül 2024

​İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Motivasyon Kampı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İlim Yayma Vakfının destekleriyle düzenlenen "Öğretmen Motivasyon Kampı” Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Necmeddin Bilal Erdoğan, İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Murat Mücahit Yentür, Yazar Mustafa Kutlu ve 30 ilimizden 60 öğretmenimizin katılımlarıyla 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü Üniversitenin yerleşkesinde başladı.

Açılışta konuşan değerli yöneticilerimizin ortak düşüncesi, güçlü Türkiye ve müreffeh yarınlara ulaşmak için çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmesi gerektiği yönünde idi. Her bir yöneticimizin eğitimi merkeze alarak yaptığı konuşmalarda öğretmenin değeri ve etkisi öne çıktı. Bu düşünceden hareketle motivasyon kampının düzenlendiği vurgulandı.

Motivasyon kelimesinin kendisi bile insana moral oluyor. İnsanda bir rahatlama, bir ferahlık, bir genişlik husule geliyor. Öğretmenler bedenen de zihnin de yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan dolayı yoruluyor. Tabiî ki bu yorgunluklar, şikâyetçi olunan yorgunluklardan değil. Bu yorgunluklar, yıl boyunca yapılan çalışmaların getirmiş olduğu güzel ve unutulmaz hatıralardan ibarettir diyebiliriz.

Öğretmenlerimizi yeni dönem başlamadan, böyle bir kampta bir araya getirerek sağladıkları manevi destekten dolayı en başta İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. 4 Eylül tarihinde sona erecek bu özel kamp süresince pedagojik formasyon ve kişisel gelişim alanlarında çeşitli atölye çalışmaları, etkinlikler ve söyleşiler düzenleniyor, İstanbul'un tarihî ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla kültür gezileri yapılıyor. Öğretmen motivasyon kampını, öğretmenlerimizin enerji depoladıkları, tecrübelerine tecrübe kattıkları, deneyimlerini geliştirdikleri, bilgilerini artırdıkları ve her şeyden önemlisi sağlam ve samimî dostluklar kurdukları ve moral depoladıkları bir kamp olarak değerlendirebilirim.

İlk gün kahvaltıda bir araya gelen öğretmenler duygularını dile getirdiler. Program daha sonra Safiye Önal yönetiminde Mustafa Kutlu söyleşisi ile devam etti. Sayın Kutlu sanki hikâye anlatır gibi hayat hikâyesini, edebiyata dair görüşlerini ve hikâye yazma biçimlerini anlattı. Öğretmenlerin Sayın Kutlu’ya yönelttikleri içtenlikli sorular ile devam eden söyleşi unutulmaz bir hatıraya dönüşerek Kutlu’nun kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Berrin BAYBURT yönetiminde Deneysel Tarih Atölyesi yapıldı. Okçular Vakfı ziyaret edildi, burada öğretmenlerimiz hedefi 12’den vurabilmek için ok attılar, daha doğrusu ok atmayı tecrübe ettiler diyebiliriz. Ardından Taksim, İstiklal Caddesi, tarihî mekânlar, Galata Kulesi ve Beykoz Öğretmenevinde güzel bir akşam yemeği…

Sonraki gün Betül COŞKUN ile Psikodrama Atölyesi, Emrecan Kuranel ve Ferhat Uzunbaş ile Ritim Atölyeleri yapıldı. Her bir atölye apayrı bir deneyimdi. İstanbul Arkeoloji Müzesine geçildi. Burada Dr. Coşkun YILMAZ ‘’Kültürümüz Kimliğimiz’’ başlıklı kısa bir söyleşi yaptı. Aynur KARAMAHMUTOĞLU ile Müzede Drama yapıldı. Gerçekten zihinsel yönden keyifli ve verimli bir etkinlikti.

Gülhane Parkı’nın serinliğinde Nazım Hikmet’in unutulmaz şiirini hatırladık: “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda” ve Cem Karaca’nın unutulmaz yorumuyla ruhumuzu dinlendirdik. Müzeleri gezdik. Akabinde Cankurtaran Öğretmenevinde denize nazır bir manzarada akşam yemeği… Yedikule Hisarı'ndan İstanbul’u seyrettik. Tıpkı Nazım’ın dediği gibi: “Yüz bin gözle seyrederim seni, İstanbul'u”

Cuma günü serbest gündü. Öğretmenlerimiz, Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Solotürk’ün muhteşem gösterisiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu ve gururunu yaşadı. Boğaz‘ın muazzam büyüleyici güzelliğini gördük. İstanbul’un sokaklarına bedenlerimizi ve ruhlarımız salarak dolaştık ve yorgunluklarımızı attık. Ben de değerli dostum Doç. Dr. Özkan Sapsağlam’ın rehberliğinde dostlarımızı ziyaret etme imkânı buldum. Üsküdar’ın manevi havasını teneffüs ettik, denize, martılara, dalgalara baktık. Sokaklarda akıp giden insanların koşuşturmalarına şahit olduk.

Cumartesi günü yine atölyelerle başlayan programda Dr. Oktay AYDIN “Çocukların Yeteneklerini Keşfetme ve Geliştirme” konulu harika bir sunum yaptı.

Ardından Silivri Tabiat Okulları ziyaret edildi, doğa yürüyüşü yapıldı. Burada öğretmenlerimizi Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Artar ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Türkoğlu karşıladı. Ev sahipliği ve ikramları için teşekkür ediyoruz.

Kadir Topbaş Kültür Merkezinde

“Bütün Saadetler Mümkündür” isimli filmi izledik. Ardından Serdar ARSLAN yönetiminde,

filmin yapımcısı ve yönetmeni Selman KILIÇARSLAN ile film üzerine değerli bir söyleşi yapıldı. Ve Bahçelievler Öğretmenevinde akşam yemeği…

Pazar günü. Birçoğu için rehavet sayılır ama motivasyon kampında her gün değerlendiriliyor. Doç. Dr. Nurhüda SÖZEN “Yeni Maarif Modeli Odağında Eğitim Felsefesi Eğitimi” konulu sunumunu yaptı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’ün ziyareti ve samimi yaklaşımları ve öğretmenlerin taleplerini dinlemeleri takdire değerdi.

Öğretmen Motivasyon Kampı gerçek manada motivasyon sağlanan bir kamp. Farklı şehirlerden gelen öğretmenlerin birbirlerini tanımaları, şehirlerini ve çalışmalarını anlatmaları elbette en güzel bir deneyim oluyor. Sanırım en büyük eksikliğimiz ülkemizi tanımıyor oluşumuz ya da az tanıyor oluşumuz. Mesleğini yarılamış veya bitirmek üzere olan ve emekliliği gelmiş nice öğretmen vardır ki Türkiye’nin güzelliklerini tanımamaktadır. İnsan görmediğini, bilmediğini nasıl sevebilir ki, nasıl fedakârlık yapabilir? İşte bu motivasyon kampı ile farklı şehirlerden gelen öğretmenlerimizi tanımış olmakla aynı zamanda o bölgeye dair varsa ön yargılarımız ortadan kalktı ve sevgimiz, ilgimiz daha da arttı. Kampın sadece bu yönünü söylesek maksat hasıl olmuş demektir.

Geleceğimizi inşa yolunda daha emin adımları nasıl adım atabiliriz, bunlar üzerine fikir teatilerinin de yapıldığı kampın emektarları olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlerimiz Nesibe Altıntaş, Sümeyra Şeker, Betül Coşkun, Serdar Arslan, Erhan Genç, İlyas Çakır, Hatice Hale Yurttabir ve İl Müdürümüz Murat Mücahit Yentür’e ve bizleri ağırlayan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversite ve İlim Yayma Vakfına çok teşekkür ediyorum.