Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2430.55
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İstanbul Havalimanı'na övgü

İstanbul Havalimanı'nın ilk başlarda gereksiz bir proje olduğunu söyleyenler yanıldığını anlıyorlar. Bunlardan biri olan Aslı Aydıntaşbaş, bu düşüncelerinden geri adım attığını belirtmiş. İstanbul Havalimanı hakkında daha önce söylediği olumsuz düşüncelerin değiştiğini belirten Aydıntaşbaş, Türkiye'nin dev projesine sosyal medya hesabından övgüler dizdi.

İlk açıldığında kendisine gereksiz bir projeymiş gibi geldiğini ancak pandemi sonrası bu tezinin çürüdüğünü belirten Aydıntaşbaş, şu ifadeleri kullanmış:

"İlk açıldığında bana gereksiz ölçekte büyük ve boş gelmişti. Ama pandemi sonrası İstanbul Havalimanı oldukça kalabalık. Ciddi bir hub haline gelmiş durumda.

Yurt dışı çıkış ve girişlerde muhakkak elektronik giriş çıkışı deneyin. Parmak iziyle, pasaport memuru olmadan, dijital geçiş yapıyorsunuz. Sıra yok.

Havalimanında Avrupalı turist az. Ağırlık, Asya, Afrika ve Orta Doğulu yolcu. Bu THY’nin büyüme stratejiyle ilgili. Asya ve Afrika’dan yolcuları gidecekleri yere İstanbul üzerinden taşıyor.

Ancak tabii burada THY doğru iş modeliyle mi çalışıyor bilmiyorum. Elimde rakamlar yok. Bu stratejiyi kâr-maliyet hesabı üzerinden değerlendirmek lazım.

Ve tabii küresel bir marka yaratırken küresel ısınma açısından Türkiye’ye getirdiği ek yükü de bu hesaba katmak lazım.

Ancak THY personeli her zaman çok profesyonel. Japonya’dan Darüsselam’a giderken sinir krizi geçiren Amerikalı kadın ve koli koli alışverişi ısrarla uçağa sokmaya çalışan Arap turistlere aynı sakinlikle cevap veriyorlar. Ben yapamazdım."

Gerçekten Türkiye'nin dev projelerinden olan İstanbul Havalimanı, Avrupa'daki muadilleri karşısında zirvedeki yerini koruyor. Gezdiğim ülkelerin havaalanlarını bizimki ile kıyasladığımda elbette gurur duyuyorum. En son Paris ve Meksika yolculuklarımda İstanbul Havalimanı'nın kalite ve hizmet olarak da diğerlerine fark attığını gördüm.

Şimdilerde gelen habere göre ise; İstanbul Havalimanı Mayıs ayında 5 milyon 600 binden fazla yolcuya hizmet vererek Avrupa genelinde ilk sırada yer almış.

İstanbul Havalimanı'nı, 5 milyon 341 bin 644 yolcu ile Londra, 5 milyon 227 bin 412 yolcu ile Paris Charles De Gaulle takip etmiş.

İstanbul Havalimanı ülkemizin gururudur. Eleştirenler, gereksiz olduğunu söyleyenler utanacaklar mı acaba?

Fahrettin Koca’ya Saldırı

Ana muhalefet lideri, bir hekimi katledip sonra intihar eden meczup hadisesinden Sağlık Bakanımızı sorumlu tutarak haksız laflar etmiş. Kendisini kınıyorum. Çünkü Fahrettin Koca sayısız başarısının yanı sıra pandemi belasını başarıyla yönetmiş oldukça gayretli bir bakandır. Ona saldıran kendi değerini düşürmüş olur.

Tüm okurlarımızın mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyoruz.