Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
36.98
Gram Altın
3025.70
BIST 100
8838.6
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
23 Ekim 2024

​İsrail'in Kara propagandasına Alet Olmayın!

İsrail işgal çabaları Gazze’den sonra Lübnana da sıçradı. Ancak ne yazık ki Türkiye’de bazı insanlar, kısa vadeli siyasi hesaplar uğruna ahlaki ilkeleri hiçe sayarak, İsrail’in kara propagandasına alet oluyorlar. Hâlbuki kara propaganda, İsrail’in bilinçli olarak başvurduğu psikolojik bir mücadele yöntemidir. Aslında her gün hepimiz pek çok açıdan bu tür propagandalara hem maruz kalıyoruz hem de şahit oluyoruz.

Bu bakımdan Filistin’de İsrail vahşeti devam ederken, Türkiye’de paylaşılan sözde haberlere, videolara karşı temkinli olmakta fayda vardır. Zira temkinli olmak, şuur ile paylaşılan haber arasında münasebet kurmak demektir. Aksi hâlde farkında olmadan bir fabrika gibi çalışan algı merkezlerinin kurbanı oluruz..

Türkiye, Filistin davasını kendi davası olarak görmektedir ve bu konuda elinden geleni yapmaktadır. İsrail ve İsrail kaynaklı lobilerin de bundan rahatsızlık duyduğunu aklı başında herkes tahmin eder. Türkiye’nin bu samimi gayretlerini dünyada aklı başında hiç kimse inkâr etmediği gibi çabalarını da takdirle karşılamaktadır.

Bu nedenle Siyonistler, ürettikleri algılarla Türkiye’ye karşı oluşan ilgiyi ve inancı kırmak istiyorlar. Türkiye’de ‘’Sözcü’’ zihniyetine sahip küçük bir azınlık hariç, hangi toplumsal kesimden olursa olsun, herkes İsrail’in işgalci politikalarını ve işlediği vahşeti lanetlemektedir.

Dolayısıyla Filistin konusunda bilinçli olarak ‘’İktidar İsrail’i destekliyor’’ tezviratları yayanlar, kimi bilerek kimi bilmeyerek İsrail’e hizmet ediyorlar. Bunlar hem Türkiye’nin hem Filistin’in hem de insanlığın düşmanlarıdır. Sosyal medyada önümüze düşen her haberi izlemek, o konuyu kavramak anlamına gelmez.

Asıl konuyu kavramak bu tür haberlerle varılmak istenen sonucu görebilmektir. Kara propaganda ile algı oluşturmak için haber üretilir, kaynak kendileri olduğu hâlde sanki başka kaynaktan çıkıyormuş gibi gösterilir.

Temel amaç, yalan ile gerçekleri değiştirmek, inançları sarsmak ve amaçlarına hizmet etmeyen iktidarlara veya kurumlara zarar vermektir. Zira kara propaganda yönteminde hile, entrika, fitne, fesat, yalan, iftira kısacası her türlü sinsilik vardır. İsrail ve müttefikleri, amaçlarına hizmet etmeyen herkesi itibarsızlaştırmak için her yola başvurduğunu defalarca tecrübe ettik.

Kara propaganda ile nifak tohumları ekilerek aramızda düşmanlık ve güvensizlik yaratmaya çalışıyorlar ve çalışmaya devam edecekler. Bu tür tuzakları ancak şuurla bozabiliriz. İsrail, halkın kendi içinden çıkardığı liderlerden soğutmak, hükümet ile millet arasındaki güveni sarsmak, sosyal ve ekonomik dayanışmayı yıkmak ister. Toplumu oluşturan bireyleri şüpheli, kaygılı, mutsuz ve zihinlerini karıştırmak en büyük hedefidir. Böylece toplumda oluşacak zaafları kara propaganda malzemesi olarak kullanma imkânı elde edecekler.

Bu bağlamda önümüzdeki süreçte Türkiye’ye yönelik önce terör saldırıları, ardından toplumsal kargaşa çıkartma girişimleri başlatabilirler. Şer güçlerin amaçlarını boşa çıkartmak için, İsrail’in kara propagandasına alet olmamak gerekir.

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme