Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2431.38
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Şubat 2017

İşimize Bakalım

Bu pişkinliği, bu yüzsüzlüğü anlamak mümkün değil! Adam bir de uzman geçiniyor ya, el hak bu vasıflarda kesinlikle yarışıyor, fütursuzluk ve cürette liderliği kimseye bırakmıyorlar.

Herif hem çuvallamış, hem rezil olmuş, üstelik azıcık günü kurtarmak telaşıyla az evvel dediğinin tam tersi çıktı diye kerhen, kabil olsa sehven 'Beni de Yanılttılar!' demek zorunda kalmış ama üzerinden az biraz zaman geçince aynen kaldığı yerden devamla 'uzman' kerametleri yumurtlamaya devam ediyor da, üstüne 'utanmazlık' serpiştirmeyi ihmal etmeden, bir de "bakın, benim dediğim çıktı, Amerika'da Trump'ın seçileceğini, hatta ötesi sadece 'ben bildim', yetinmedim oranını falan da söyledim" diyor!

Eh, yediyor herif, ne diyelim!

Bütün dünyanın buncacık 'uzmanı' tutturamıyor, hele ki, dünyayı 'yönettiği iddia edilen' çevreler dahi bilememiş ama bu arkadaşlar hep biliyor, hep!

Vallahi, ortada güneş gibi aşikar olan tek şey var deseler, her halde şu an Trump'ın ne yapacağını kendisi bile bilmiyor desek yeri var!

Amerikan derin devleti, CIA, FBI, NSA vesaire ne kadar kurum, kuruluş varsa allakbullak afallamış durumda.

Şunun altını çizelim lakin, Trump 'yapacağım dediği herşeyi yapmak için adım atıyor' ve baştan beri çıkan çatlak seslere rağmen Cumhuriyetçiler desteğini sürdürüyor.

Yani, belirsizlik, kafa karışıklığı falan aslında karşı cephede. Yoksa ekonomi falan fazlasıyla 'tıkırında'. Basit bir misalle, Trump öncesi OPEC'in aldığı kararla petrol üretiminin düşürülmesi ve bu sebeple petrol fiyatlarının artması, $40 dolar civarından şu an $60 doları gören varil fiyatları, Trump etkisiyle pompada $2 dolara kadar düşmüş durumda. Biraz daha açarsak, Dolar Euro arasında fark son zamanların en alt düzeyine düşmüş durumda. Kısacası Amerikan iktisadi hayatı fazlasıyla iyi durumda seyrediyor ve kısa vadede bunun değişeceğini kimse beklemiyor.

Tabii 'uzmanımızın' bu konuda eşsiz fikirleri, Amerika'yı batırma hayalleri ile müşteri bulup ekmek yemesine bir sözümüz yok!

İşin bize bakan kısmında, Obama'ya karşı veya Hillary'nin kaybetmesini ve Trump'ın 'ne hikmetse' kazanmasını neredeyse 'milli bayram' ilan edeceklerin hikmetini bilmemekle beraber Türkiye ilişkileri yakın gelecekte yani belki bir 3 ay şu an olduğu seyirde devam edecek gibi.

Türkiye, başta Suriye olmak üzere birçok konuda Amerika işbirliğinin yürümemesi sebebiyle Rusya gibi başka yollarda ilerliyor. Bir nevi bu yola itilmiş de olsa aslında netice ne olursa olsun kendi yolunu çizmek üzerine bir siyaset her zaman en doğru siyaset olacaktır.

@yusufserce twitter.com/yusufserce