Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2834.43
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Mart 2017

Irak'ta Türkmen gerçeği

Türkiye, bölge ülkeleri ve halkları ile yakınlaşma sağlayınca hemen bir provokasyon meydana geliyor.

Türkiye ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve Sayın Mesut Barzani'nin inanılmaz özverileri sayesinde dünyayı kıskandıracak bir yakınlık ve dayanışma içerisinde yürüyor.

Sayın Erdoğan ve Barzani'nin yakınlaşması onların başına olmadık işler açtı. Gezi Eylemlerinden bu yana Erdoğan'a yönelik her türlü darbe yöntemi denendi ve halen de o Haçlı akınları devam ediyor. Barzani'nin başına da aynı olaylar geldi ve hala devam ediyor.

Mesut Barzani sadece Kürtler arasında değil, Ortadoğu'da Recep Tayyip Erdoğan kadar sevilen bir diğer lider. Kuşkusuz Kürtlerin ulusal önderi Mesut Barzani'dir. Barzani'yi özellikle Sünni Araplar inanılmaz bir saygı ile sever. Bu durum, Sayın Barzani'nin sadece Dindar Kürt olmasından değil, adil bir Müslüman lider olmasından kaynaklanmaktadır.

Kuzey Irak'a gazeteci gözü ile gidip bakan bilir, Şii ve Sünni Arapların tek sığınağı Irak Bölgesel Kürt yönetimidir. Sadece Sünni ve Şii Arapların değil, Kürtlerin bile sığınağıdır. PKK'dan kaçan Suriyeli ve İranlı Kürtler ile muhaliflerin sığındığı tek yer Irak Kürt Bölgesi'dir. Tabi burada Mesut Barzani'nin adil Müslüman Lider sıfatının yanı sıra istihbaratın başında olan oğlu Mesrur Barzani'nin iç güvenliği kusursuz hale getirmesi de bölgeyi mazlumlar için bir sığınak haline getirmiştir. Irak Kürdistan Özerk bölgesinin nüfusu 4.5 milyon civarında. Mülteci sayısı ise 1 milyon civarında.

Kerkük'te Türkmen goygoyu yapanların hiç biri Ne Kerkük'ü, ne de Türkmenleri biliyor. Türkiye, Kuzey Irak'a ilk girdiğinde Türk ordusunun önünde Şii Türkmenler mi Sünni Müslüman Peşmergeler mi yürüyordu? Şii Türkmenler neredeydi?

Yıllardır susayım diyorum ama artık susmak namertlik olur: Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilmesi hadisesinde Şii Türkmenlerin rolünü hiç merak edeniz veya "Türk askerinin başına çuval geçirilmesinde Şii Türkmenlerin rolü nedir" diye soran oldu mu?

Telafer'de bir avuç Sünni Türkmen kadın ve kızlara kimler tecavüz etti sanıyorsunuz? Bunların tamamı Şii Türkmenlerdi.

Nuri El Maliki döneminde Kerkük'te Sünni Türkmenleri kim yaktı? Bu Sünni Türkmenleri Kürtler ve Barzani'nin Peşmergeleri korudu, kurtardı.

Başika'daki Türk askeri kampına kadar gelip oradaki askerleri kim tehdit etti sanıyorsunuz? Tabi ki Şii Türkmenler.

Kurtarılan Musul mahallelerinde Zulüm yapan Haşdi Şabi katillerinin yarısının Türkmenlerden oluştuğunu kaç "Ortadoğu Uzmanı" biliyor?

Tuzhurmatu'da Şii Türkmenler, Sünni Türkmenleri katlettiler. Sünni Türkmenleri Barzani'nin Peşmergeleri korudu.

Türkiye, 90'lı yıllarda Kuzey Irak'a girdiğinde Peşmerge Türk ordusu ile birlikte PKK'ya karşı operasyona katıldı ve 1750 civarında Peşmerge şehit oldu.

Peki 90'lı yıllardan bugüne kadar Türk ordusunun Irak'ta yaptığı operasyonlarda kaç Şii Türkmen şehit oldu biliyor musunuz? Söyleyeyim; sıfır!

Türkiye, tarihte ne kadar Kürtlerle ittifak kurdu ise dünyanın ve bölgenin en güçlü devletlerini kurdular. Alın size Malazgirt savaşı. Hıristiyan Türk Peçenekler, Alp Arslan'a karşı Bizans ordusu saflarında savaştılar. Peki, Sultan Alp Arslan Han'ın saflarında kimler vardı? Müslüman Kürtleru2026

Öz be öz Türk olan Şah İsmail'in zulmüne katliamlarına karşı Yavuz Sultan Selim Han ile bir olup bu zu00fblme son veren ve Osmanlı Devleti'ni yıkılmasına engel olan kimdi? Kürt lider İdris-i Bitlisiu2026

Türkmenler ve Türkçe, Irak topraklarında hep yok sayıldı. Türkmenlere ve Türkçe'ye statüyü Irak'ta kim verdi? Tabi ki Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Sayın Barzaniu2026

Kerkük'teki Kürdistan Bayrağına karşı çıkan Türkmenler değil, Şii Türkmen çetelerdir. Şii Türkmen çeteler için asıl olan mezheptir. Türklük veya Müslümanlık zerre kadar anlam ifade etmez onlar için. Bu yüzden Şii Türkmenler pamuk ipliği ile dahi Türkiye'ye bağlı değillerdir. Onlar, İran Ayetullahlarının ağızlarına bakarlar.

Hadi size bir soru daha: Bugün Suriye'de Esed'in saflarında direnişçilere, Türk ordusuna, Özgür Suriye Ordusu'na karşı savaşan kaç bin Şii Türkmen çete var?

Yüreğiniz yetiyorsa, Genelkurmay'a ve AK Parti Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu'na, "Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilmesinde Türkmenlerin rolü nedir" diye sorsanıza.

Artık birilerinin bütün zehirli okları üstüne çekme pahasına olsa da bu gerçekleri dile getirmesi lazımdı.

[email protected]

@esmisek571