Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2419.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ağustos 2021

İnsanlık yangınında Bolu örneği

Orman yangınları hayatı felç ediyor.

Milyonlarca canlı yanıyor.

Tabii denge bozuluyor.

Türkiye’nin güneyinde binlerce hektar orman alanı küle döndü.

Yangından kaçan vatandaşlar yanlarına hayvanlarını da alabildikleri kadar aldılar, kurtaramadıkları alevlerin arasında çığlıklarla can verdi.

İnsanların, hayvanların çığlıkları her vicdan sahibini derinden yaraladı.

Yaralı kurtarılan hayvanlar veterinerlerin tedavisiyle hayata döndürülmeye çalışıldı. Hayvan barınaklarına teslim edildiler.

Yaralı bir kaplumbağaya su veren de insan, yangından kendisine siyasi ve ekonomik ikbal devşirmeye çalışan da halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden de devlet otoritesini zaafa uğratıp kaos çıkarmak isteyen de hayatını kaybeden vatandaşların insan olduğunu unutup yangın yerini fitneyle cehenneme çevirmek isteyen de…

Orman kundakçılarını, teröristleri çevreci göstermeye çalışanların aynı zaman terör yalakaları olmaları yangınların asıl hedefinin insanlık olduğunu gösteriyor. Bunların aynı zamanda sığınmacılar üzerinden iç savaş planları yaptıklarına dair güçlü emareler var.

Yakın geçmişte Sivas’ta, Çorum’da, Kahramanmaraş’ta, Malatya’da Erzincan Başbağlar’da dini, etnik, ideolojik ve mezhebi kargaşalar çıkardıkları delilleriyle sabittir.

15 Temmuz bunun en çarpıcı örneğidir.

Acıma duyguları yok. Zulmü, hukuku alet ederek yapmaktan da geri durmuyorlar.

Son girişimleri Konya’daki katliamı etnik bir kimliğe bağlayıp Gezi ve çukur terörüne benzer bir terör zemini oluşturmaya teşebbüs ettiler. Buna itiraz edenleri de tehdit ettiler. “Biz buna etnik katliamdır diyorsak öyle kabul edilmelidir” yönünde açıklamalar yaptılar. Yıllardır etnisite üzerinden işledikleri cinayetleri hiç düşünmeden.

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin feryatlarına sessizler, hatta onları hainlikle itham ediyorlar.

Her hayırlı işi, girişimi bildirilerle zehirleyen kendinden menkul sanatçı, aydın güruhu hiçbir terör saldırısını kınamamıştır.

Son bildiriciler orman yangınları üzerinden devlet, millet ve insanlık düşmanlığını boca ettiler.

Orman yangınları maddi yangınlardır, telafisi mümkündür ama manevi yangınların tedavisi mümkün değildir.

Fitne böyle bir yangındır.

İnsani değerlerin yok edilmesi, insanlığın sonudur.

Orman yangınından kurtulan kaplumbağa nasıl ki yangının ortasına atılamıyorsa yerinden, yurdundan, ülkesinden, evinden, bucağından edilmiş mazlumları emperyalistlerin yangın yerine çevirdikleri yerlere geri gönderilemezler.

Bu bağlamda insanlık yangının en tehlikeli alanından biri de Bolu’dur.

Bolu Belediye Başkanı’nın sığınmacılardan su ve katı atıklardan yüzde on daha fazla ücret alınması teklifi Belediye Meclisinde oy çokluğuyla oylandı, komisyona gönderildi.

Şartlar oluştuğunda” yürürlüğe koyacaklar.

Şartları oluşturmak için bildiriciler devrede…

Katarlı öğrenciler sınavsız tıp fakültelerine giriyorlar, Suriyeliler huzurumuz bozuyorlar, onları geri göndereceğiz diyen zevat devrede…

Orman yangınıyla bu fitne yangını arasında söndürmede öncelik sıralaması yapılsa hangisi daha yakıcı ve yok edicidir?

Bolu’da fitne ateşlenmek üzere…

İçişleri Bakanlığı, çok yakın bir zamanda Suriye’den gelip İstanbul’da sığınmacılara saldırıp sonra da vatandaşlara saldırarak kargaşa çıkarmak isteyen teröristleri teşebbüs aşamasında derdest etti.

Olay, her türlü provokasyona açıktır. 15 Temmuz’un zeminini de böyle oluşturmaya yeltendiler. Aynı fitneye devam ediyorlar.

Bolu’daki durum, ateşlenmeye hazır bir bomba gibi…

Belediye zaten hukuksuzluğunu işyeri ruhsatı vermeyerek göstermiştir. Yüzde on fazla vergi buna tüy dikmek olacaktır.

Bu alenen halkı kin ve düşmanlığa tahriktir. Kanun önünde eşitlik ilkesini çiğnemektir. Anayasanın onuncu maddesini ihlaldir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin yedinci maddesine aykırıdır.

Devlet ve millet aleyhine imza kampanyaları açanların bunları alkışlamaları, hukuksuzluğu hukukçu kimliğiyle yapmaları hiç şaşırtıcı değil. Çünkü bunlar darbelerin, yasakların hukukçusudurlar.

Bolu Belediyesinde suç sabit…

Ülkenin ve insanlığın kundaklanmasına bu millet, bu devlet fırsat vermeyecektir.

Elbette adalet gereğini yapacaktır.

Ağrı’dan Diyarbakır’daki evlat nöbetindekilere destek için yürüyeceklere selam olsun!..