Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2504.87
BIST 100
9685.06
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Ağustos 2021

​İnsanlık Osmanlı'yı arıyor...

Kıymetli okurlarım, Afganistan'ın Taliban tarafından ele geçirilmesi gösterdi ki, Amerika’nın dokunduğu yer kuruyor.

Nasıl kurumasın ki? Adamların tiğmetleri bozuk... Bunlar her konuya ve her soruna kendi menfaat pencerelerinden bakıyorlar.

Diyelim ki, bir yerde petrol veya kıymetli madenler var... Kesinlikle o rantın bir tarafında ABD vardır.

Hele hele, konu İslam Coğrafyasında İse, ABD görevden hiç kaçmaz (!)... Hiçbir şey yapmasa bile, gittiği yeri karıştırır.

Bugün insanlık olarak şanssızlığımız, dünyanun süper gücünün böyle zalim, bir o kadar da bencil olmasıdır.

Büyükler, “Kork Allahtan korkmayandan” derler. Bunun üzerine, birde vicdansızlık eklendi mi o kişilerden kaçabildiğin kadar kaç...

Evet, Kargo Uçağının iniş takımlarına insanlar tutunduğu halde, uçağın uçurulmasının altında bu mesele var. Bunlar kendilerinden olmayanları imsamdam saymıyorlar.

Kimse kusura bakmasın, uçağa tutunduğu için, yere çakılıp hayatını kaybeden insanlar, Amerika'nın gerçek yüzünü yansıtmaktadır.

Aslına bakarsanız, uçaktan yere çakılan insanların görüntüsü, ABD'nin uyguladığı politikalarla dünyanın geldiği noktayı göstermektedir. Eğer bunu anlayamayanlar varsa, o görüntüleri tekrar tekrar izlesin...

Hamdolsun... Buradaki tek tesellimiz, Türkiye'nin vicdanlara uygun hareket etmesidir. Yeryüzündeki yardıma muhtaçları sahipsiz ve yalnız bırakmamasıdır.

Yazının burasında, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun, merhametli insanların hakkını teslim etmek lazım... Gerçi, onlarda olmasa, dünya tümden yaşanmaz hale gelecek...

Başlığı, İNSANLIK OSMANLI'YI ARIYOR diye attım. Gerçekten bu hamasi bir söylem değildir. Malumun ilanıdır.

Kıymetli okurlar, şu anda dünyanın süper gücü, Osmanlı'nın muadili bir devlet olsaydı, günümüzdeki zulümlerin bir çoğu yaşanmazdı.

Bunu, ülkemizi yönetenlerin insanüstü gayretlerine bakarak, daha iyi anlayabiliriz. İşte görüyorsunuz, her mazlumun derdine derman olabilmek için, bütün şartları zorluyorlar.

Birde, Türkiye'nin dünyanın süper gücü olduğunu düşünün...