Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2437.65
BIST 100
9705.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Aralık 2016

İnsanın sövesi bile gelmiyor!

Yüz yıl sonra coğrafyamızda haritaları güncellemek için yola çıkanlar sonunda çuvalladı.

Küresel çete, 'Arap baharı' ile başlayan 'sivil isyan' sürecini manipüle etti.

Yüz yıllık öfkelere sahip halkların 'devrimlerini' çaldılar.

En sonunda Suriye'de batağa saplandılar.

***

İran "Esed mutlaka kalacak" diye girdiği Suriye'de şu anda Rusya'sız bir hiç.

"Esed'le olmaz" diyen, "Kimyasal silah kırmızı çizgimiz" diyen ABD'nin en sonunda geldiği nokta "Aman Esed gitmesin", "Halep'i Ruslar alsın" noktası.

ABD, kimyasal silah kullanılmasını da Rusya'nın göz göre göre Halep'i Srebrenitsa'ya çevirmesini de seyrediyor.

ABD, Rusya'ya; "Irak'ı ben halledeyim, Suriye'yi sen!" demiş de olabiliru2026

Ancak Suriyeli devrimcilerin inanmışlığı ve mukavemet gücü, İran, Rusya ve ABD'nin masada çizdiği tüm harita varyasyonlarının çöpe gitmesine sebep oluyor.

***

Yedi düvelin çullandığı Suriye'de, ne kadar kirli plan yapılsa da bunun sahaya yansıması kağıt üzerindeki gibi olmuyor.

Rusya'yı sahaya buyur eden İran ve ABD başta olmak üzere 5 yıldır Suriye'de askerleriyle sahada olan ülkelerin tamamı, Suriye kilidini çözemiyor.

Çözmek ne kelime kördüğüme çevirdiler.

Bataklıkta debelendikçe daha da batıyorlar.

***

Mesela Rakka. Her kapının maymuncuğu terör çetesi DEAŞ'ın başkenti.

Kaç yıldır? 4 yıldır.

Peki Rakka nerede?

Suriye'nin tam göbeğinde. Bir tarafı Esed-İran-Rus güçleri, bir tarafı PKK-PYD, bir tarafı da tamamen Irak sınırıyla çevrili.

Türkiye de 15 Temmuz darbe girişimini atlattıktan sonra ÖSO birlikleriyle birlikte giriştiği Fırat Kalkanı Harekatı ile El-Bab kapısında Rakka'ya yaklaştı.

Yani dört yıldır ne Esed ne İran ne ABD ne Rusya ne de ABD ve İran'ın güdümündeki Irak'tan, DEAŞ'ın başkenti Rakka'ya bir sapan taşı bile atılmış değil.

Bırakın operasyon yapmayı, en küçük bir saldırı ve çatışma haberi bile duyulmadı Rakka'dan.

Şimdi Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırımıza kadar dayanan DEAŞ'çıları Rakka'ya doğru püskürtünce hepsinin biti kanlandı.

İsrail bile "Hain düşman al sana bomba" der gibi Suriye'de çölün ortasına gün aşırı birkaç güze atıyor.

Dünyanın gözünün içine baka baka o kadar rahat yalan söylüyorlar ki, insanın içinden "Haysiyetsiz, şerefsizler" diye sövesi bile gelmiyor.

***

Suriye'deki kilit çözülmedikçe Rusya'dan başka "Akdeniz'e inerim" diye buraya üşüşen hiçbir devlet sıcak denizleri göremez. Haliyle İran ve Irak'ın 'Akdeniz' hevesi de kursağında kalır.

Anlayacağınız, Türkiye'yi denklem dışı tutarak elindeki enerjiyi Suriye üzerinden Avrupa'ya pazarlamayı düşünenlerin bu ütopyası, çok daha uzun bir süre ütopik kalmaya devam edecek.

Bölgeden Avrupa'ya doğru olacak her türlü enerji koridoru, Türkiye'ye sorulmadan, Türkiye'nin gönlü alınmadan gerçekleşemez.

Hele hele doğalgazının üçte birini Rusya'dan alan, Türkiye'den geçecek bütün enerji koridorlarına mahku00fbm olan Avrupa'nın artistliği tamamen blöften ibaret.

***

Halep'te bir haftada çoğu kadın ve çocuk 500 sivilin katledilmesini, Rusya, İran, Esed ve PKK "Halep özgürleşiyor" diyerek sevinçle karşıladı. BM, AB ve ABD ise her zamanki gibi seyretmekle yetindi.

Bu devran uzun süre böyle gitmeyecektir.

Sadece öfkeleri çoğaltan bu vahşete karşı Müntakim olan Allah'a sığınmaktan başka çaresi olmayan mazlumların 'hesabı seri' olacaktıru2026

NOT: Bahsetmeden geçemeyeceğim. Geçen yıl kucağındaki bebekle Macaristan'a sığınmaya çalışan Suriyeli babaya çelme takarak onu çocuğuyla yere düşüren kadın gazeteciye dün Macaristan'da ödül verdiler. Aynı Macaristan, polise taş atan bir Suriyeliyi ise 10 yıl hapis cezasına çarptırdıu2026

Diyorum ki insanın sövesi bile gelmiyor!